Nesedí mi tyždeň tehotenstva

tinka2233
9. nov 2024

Ahojte, neviem či tu už taká diskusia je, ale skúsim. Stretli ste sa s niečim podobným prosim? Už rok sa snažime s manželom o babatko, chyba bola v tom, že ja som mala rozhodený cyklus a PCO - ovulaciu som mala januar/2024 a až oktober/2024. Medzitým nič, hrôza.. Každy kto sa snaží, vie ako to môže byť psychicky naročne. No ale podarilo sa na “prvý šup”. Vzhľadom na to, že posledná MS bola 25.9, následne ovulácia prebehla 17.10 (posunutá o tyžden) potvrdene LH testami, krvnymi HP testami a symptotermalnou metodou. 27.10 som si našla prvý krát v živote pozit. test. Tešila som sa ako malé babo.. výpočtami som zistila, v akom zhruba tyzdni som. Keď som začala 6tt (5tt+1d) som si našla ružovy vytok, u svojej gyn som ešte nebola, bola som objednana na 12.11 - takže som šla na urgent. Na urgente mi spravili utz, a nemusim byť ani lekar aby som videla to čo som videla, uplne malý gestačny vak, pravdepodobne tam bol aj žltkovy. Doktorka mi povedala, že určite nie som v 6tt ale to vyzera na uplny začiatok gravidity. Vzali mi krv a HCG je 6500. Samozrejme som sa psychicky zložila a doktorka mi nič ine nepovedala. Jej teoria je, že som otehotnela o 2 tyzdne neskor. Ale snažila som sa zo akokoľvek prepočitat a nesedí to. Ak by som otehotnela koncom oktobra, nemohlo by mi vyjst pozitivita na teste.. vseobecne mi to nejako nesedí a stojim si za tym ze k oplodneniu došlo okolo 17.10 a nie 2 tyzdne na to. Tento utorok idem za ňou na kontrolu čo si myslite? Že som tehotna som zistila hlavne tak, že mi bolo ráno zle. Po 3och dnoch to prešlo a mam len citlive prsia nafuknuté a spomalené travenie. Samozrejme, že myslim hneď na najhoršie. Ale nedava mi zmysel prečo by bol utz ako v 4tt ak mal byť v 6tt. Doktorke moc do reči nebolo asi toho mala veľa na nočnej, jedinu vec čo napisala ešte do spravy bolo že velkosť GDS je 12x3mm . Stretli ste sa s niečim podobnym? Ja som hneď mala samozrejme myšlienky, že sa plod prestal vyvijať ale prečo potom HCG 6500 alebo že ide o biochemické tehotenstvo..

ronie338
9. nov 2024

Ja som bola na pohotovosti, mala som byť 5+0tt, podľa veľkosti vaku jej vyšlo 5+3tt, v 8+0tt som bola u môjho na potvrdenie, veľkosť 7+3tt. Týždeň rozdiel je normálny, tak skoro sa to aj ťažko určuje. Teraz je hlavne aby bilo srdiečko. Robí sa veľké meranie až v 12tt a vtedy sa aj určuje približný termín pôrodu. Ja som pri staršom mala o tri dni skôr ako po MS. Je to normálne. Netreba sa zbytočne stresovať s týmto.

maryetta
9. nov 2024

Ja som mala nepravidelnu ms pri prvom. A rozdiel v terminoch skoro 3 tyzdne. Jeden bol v polovici augusta.(podla ms) A jedno bolo 4.9. (Podla utz). A presne tak sa aj narodil a mal aj idealne miery.

tinka2233
autor
9. nov 2024

Ďakujem Vám baby, ja myslím len na to najhoršie.. že či sa niečo nestalo, že ma pozdný vyvoj. Ale zas nepusti ma logika cez tu ovuláciu. To, že som mala anovulačne cykly a cykli dlhé zhruba 35-36 dní chápem. Ale keď k ovulacii došlo 17.10 nemôže mi predsa 6.11 povedať, že som na začiatku začiatku tehotenstva, či? Určite Vás budem informovať, teraz utorok snaď zistim viac či HCG stúpa a či sa utz zmenil. Tak hrozne som sa tešila po roku, že sa nam to podarilo a potom hneď toto..

januska12323
9. nov 2024

Prestaň stresovať aj tak ti to nijak nepomôže, musíš myslieť pozitívne.

carduelis
9. nov 2024

Ale to čo hovoris aj ty aj Dr dáva zmysel. Ak si mala ovu 17.10., tak o 2t nato si končila 4tt. To vychádza na 31.10. A v prvom novembrovom týždni si bola v 5tt (4+ __). Takže hlavne pokoj, pravdepodobne si dostala progesterón, ak už nešpiníš tak by to malo byť ok. Lekári veľmi nezohľadňujú, že si ženy samé sledujú cyklus a štandardne rátajú tehotenstvo od začiatku menštruácie. Čo by u teba znamenalo, že papierovo si v 7tt a to sa mohlo líšiť od situácie na uzv a preto bola skeptická. Nič sa nedeje, na uzv v 12.tt sa prepočítava dátum pôrodu aj týždeň vzhľadom na veľkosť bábätka

mimuska328
9. nov 2024

@tinka2233 ja som bola u Dr v 6tt(5+3) kde mi povedal ze je tam gestacny a žĺtkovy vak ale je to maličké a som ešte len na začiatku. Ovulaciu som musela mat na 13-14dc pretože ducha som si nasla už na 23dc sa mi zdá večer dokonca.. mne totižto nezachytil ani ovulacny test ovulaciu takže to malo sedieť presne na deň podľa ich tabuliek. O tyzden na to som bola na pohotovosti v 7tt(6+2) lebo som začala krvácať a čuduj sa svete už bolo prítomné aj srdiečko a dokonca tam bolo už o 2 dní väčšie oproti ich tabuliek.. akurat už končím 35tt a malička bola do 13tt väčšia, v 21tt o 3dni menšia až do 27tt sa mi zdá a v 31tt už zas o 2 dní väčšia takže tie ich merania a tabuľky ani neriešim. Neboj sa dobre to dopadne. Véd rátaj ze keď si mala 17.10 ovulaciu najskôr sa musí zahniezdit co trvá 5-10dni potom sa začne produkovať hcg a až nad hodnotu 1000 vidieť na utz gestacny vak a hcg rastie každé 2 dni

tinka2233
autor
9. nov 2024

@carduelis ďakujem velmi si ma ukludnila. Pevne verim, že to tak bude.

tinka2233
autor
9. nov 2024

@mimuska328 ďakujem! Želam vam s maličkou veľa zdravia a bezproblemovy porod.

dixitka
9. nov 2024

@tinka2233 Trocha som pogooglila a podľa hcg aj veľkosti vaku si v 5.-6. týždni, čo zodpovedá aj tvojim výpočtom. Takže žiadny stres, zatiaľ je všetko v poriadku. Doktorka sa asi nejako poplietla, lebo keby si otehotnela 31.10., tak by tam 6.11. ešte nevidela asi vôbec nič (a isto by si nemala pozitívny test už 27.10. 🙂). A špinenie v prvom trimestri je väčšinou neškodné (tiež som ho mala), takže ani to nie je zatiaľ dôvod na obavy. Držím palce, nech všetko dobre dopadne 🙂

pet888
9. nov 2024

@tinka2233 na zaciatku 6.tyzdna vidno len gestacny a zltkovy vak,cize je to vvporiadku.Na zaciatku 7.vidno uz plodik a srdiecko.

tinka2233
autor
9. nov 2024

@dixitka ďakujem nesmierne ste ma utešili, ja už som mala hrozny stres. No uvidime utorok bue kontrola, pevne verim, že všetko bude dobre

tinka2233
autor
9. nov 2024

Inak teraz som pozrela ešte spravu a v závere stojí, že sa určite jedná o neukončený 5tt - tak som vzala papier pero a skusila prepočitať všetky štatistiky tj. Ak bol zostup LH potvrdený 17.10 tak k ovulacii mohlo dojsť o 6-36h neskôr a keď som počitala s dňami 18-19.10 tak to už vychadzalo, že 6.11 keď som bola na urgente to realne ešte nebol ukončený 5tt. Baby ďakujem vám naozaj ste užasne, dokažete človeka vypočuť aj mu pomocť, to su presne tie chvile kedy som velmi vdačna. Tak verím, že naša cesta sa ukonči uspešne zdravym babatkom. Ale teraz je hlavne aby srdiečko bilo. Uvidime 12.11 ma čaka kontrola u doktorky, kt ma vyšetrovala na utgente a 20.11 idem ta svojou, to snaď bude už aj srdiečko vidieť🤍 este raz vam dakujem.

mariska1989
9. nov 2024

@tinka2233 aj uhniezdenie niečo trvá a tiež to môže posunúť 1/2 dní poprípade stačí milimetrik zle odmeraty a hneď to zle vypočíta . Ja som si takýto niečím prešla tiež . Bola som u dr ktorý mal staré sono aj on samozrejme už svoj vek ale termín vždy dobre vypočítal . Mala som byť už 7+2 a na ultrazvuku vyšlo 6+2 kázal mi prísť o týždeň a na ultrazvuku 6+5 proste prišlo mi to celé divné vravím si asi to proste zle odmeral, neriešila som . Srdiečko bolo vidieť . Vtedy som môjho anjelika videla posledný x . Bruško mi rástlo . Blížil sa deň kedy som bola objednaná k dr normálne termín . No tam som už došla zo správu z nemocnice . Ja ti držím palce aby všetko dopadlo tak ako má a ty si sa dočkala svojho pokladu ako každá iná . ❤️

kikulienkadd
9. nov 2024

Ahoj,držím ti palce,nech všetko dobre dopadne. Niekedy menej premýšľať, analyzovať je viac😉 Viem o čom hovorím, pred 14.rokmi som už bola úplne zúfalá, bez menštruácie, odoslaná do CAR (kam som nikdy nedorazila). Otehotnela som po injekciou vyvolávanej menštruácii, ovulácia bola asi 31.DC. Netušila som to. Vlastne som na to,že sa so mnou niečo deje prišla až keď mi začali nevoľnosti 😅 Keď mi lekár na ultrazvuku pustil tlkot srdiečka, rozplakala som sa. Potom prišli ešte väčšie nevoľnosti, celodenné. Keď ustúpili,zase ma strašila placenta praevia marginalis, na konci tehotenstva bolo bábo menšie ako malo byť, ale našťastie všetko dobre dopadlo a narodil sa náš prvý syn. Bol to taký drobček,ale úplne zdravý a od prvého dňa veľmi bystrý. Nenudím sa s ním už viac ako 13.rokov. Lekári,tabuľky,kalkulačky sú ok, ale nikdy netreba strácať nádej,lebo príroda je veľká čarodejka a Bohu nie je nič nemožné...

tinka2233
autor
12. nov 2024

Ahojte baby, mam za sebou kontrolu HCG vybehlo na 34000, bol pritomný aj žltkovy vak, a doktorka videla akciu srdiečka, pride mi to skoro ale akcia tam bola!!! CRL aktualne 2,3mm a doktorka mi stanovila 5tt+5dní, to bola kontrola po tom urgente ku svojej gyn idem až 26.11 tak oevne verim, že takto skvelé to pôjde aj ďalej! A ďakujem vám za každe jedno slovo, za podržanie, ste skvela komunita baby.

soni111
17. nov 2024

@tinka2233 podľa menzes si mala v ktorom tyzdni také hcg tiež riešim podobne ...

tinka2233
autor
17. nov 2024

@soni111 ale to je úplne jedno v akom tyždni som bola podľa menzesu.. ja som sa trapila s anovulačnymi cyklami, ktore trvali aj 80 dni. Je hlavne vedieť kedy prebehla ovulacia u mňa to bolo 21-22 deň cyklu a nie 14 preto tam vzniklo aj celé nedorozumenie s tyzdnom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre