Nečinnosť srdiečka v 7. týždni

marow
18. dec 2013

ahojte dievcata, potrebujem poradit niekym kto mal podobnu skusenost. Som prvykrat tehotna, bola som u lekarky pred dvoma tyzdnami, iba mi povedala ze vidi nieco ale nevie mi uplne potvrdit este ci som tehotna kedze bolo skoro(mala som prist hned lebo uzivam dufaston, podarilo sa to na 3x po pichnuti pregnylu)a teraz v pondelok som bola zase ale zial nevidela cinnost srdiecka, plod bol velkostou dobry vraj, v sobotu idem za nou do nemocnice, kedze aj tam sluzi aby som nemusela cakat cele vianoce, na listok mi iba napisala ze 7+3 a CRL 12. Asi presne viem kde bude problem, totizto mojej sestre bo 2 potratoch zistili vrodeny trombofilny stav a teraz mi povedala, ze jej primarka povedala ze na 99,9 perc. to maju aj jej surodenci, pichala si fraxiparin cele tehotenstvo a dalsie uz bolo uspesne. Lekarke som to hned ked som ku nej prechadzala hovorila o tom ze tento problem je v rodine, aj ked som zistila ze som tehotna a len mi povedala ze urobime testy.Ale stale ma nikam neposlala.Az teraz sa ma pytala ci som bola na hematologii, ja teda ze nie ved som jej to hovorila stale a ona nic.Neviete ako dlho sa zhruba caka na vysedky, mala ste niektora podobnu skusenost?

voskovka
18. dec 2013

@marow uvidis co ti povie ale kazdopadne drzim prstiky... ja som bola vcera 7+0 a srdiecko krasne bilo tak som sa aspon ukludnila.... moze sa stat ze ovu bola neskor a preto by aj srdiecko mohlo bit neskor....

dominka11
18. dec 2013

7+3 je už 8tt a srdiečko by už malo byť viditeľne od 6tt. Ak pôjdes na hematologiu, tam ti zoberu krv a výsledky bývajú do pár hodín, teda aspon v NR.

1nyx11
18. dec 2013

moja drzím palce toto iste som mala ja ale zistili to pri tretom tehu az. tiez som bola potom na fragmine.. aj pri druhom inak bezproblémove tehotenstvá... viem, ze pri potrate do po 24h musí nejaký iný lekar potvrdit ci je alebo nieje akcia... uvidis. viem ako sa cítiš, presla som si tým 3x, nie si v tom sama. moja sestra napríklad nemala problem ziadny... 🙂

bombonka
18. dec 2013

@marow ja som čakala 2 týždne na výsledky z hematológie....robia sa tam špeciálne testy na tie trombofílie a preto tá čakacia doba

1nyx11
18. dec 2013

@dominka11 krv myslís na co? ked je tehu a nieje akcia netreba brat krv a na vysetrenie toho co vraví sa robia speci testy zrazanlivosti podla druhu sa caka 2-3 mesiace. ja som tam chodila 4 roky kým ma dotestovali ,,nakomplet"

1nyx11
18. dec 2013

@bombonka no je to mozne ze aj menej ako ty píses lebo mne robili nejaké širsie a vysledky boli az ked boli všetky hotove 😉

margarita
18. dec 2013

@marow

ak ma sestra trombofiliu, je vysoko pravdepodobne, ze mozes mat aj Ty, ale nevidim to na 99,9%.
Ja som napr. trombofilka homozygot - t.j. mam chore oba geny, cize od kazdeho rodica jeden, ale moja mama nas mala 3 bez akychkolvek problemov, a tiez musi byt aspon polovicna trombofilka...genetika je zakerna, niekedy niekde nieco preskoci, inokedy sa to nablblo skombinuje.
ja som cakala na vysledky asi mesiac, 5 tyzdnov, zhruba tak nejako....
skoda, tie testy sa mali idealne robit este pred pokusmi o tehotenstvo, ale neboj, mne vysledky prisli az ked som uz bola v 8tt, a dodnes nechapem, ako sa mala udrzala bez liekov....po nej som opat potratila aj s fraxiparinom....

marow
autor
18. dec 2013

@margarita moja sestra dokonca s prvym babatkom nemala ziadne problemy a vraj gynekologovia to nevedia vysvetlit az po dalsich dvoch potratoch zistili z vysledkov ze ma tento trombofilny stav.

leria
18. dec 2013

a najdôležitejšie je ako úplne prvé poslat partnera na spermiogram, lebo ženy podstupujú milión vyšetrení a ten prvotný najvážnejší problém moze byt u muža..... ak je spermiogram v poriadku, potom treba ďalšie vyšetrenia, aj to po dlhšom snažení alebo prípadných potratoch.....sama som tom podcenila, potratila som 3-krát a brala som aj fraxaparín, anopyrín, utrogestan na udržanie tehotenstva a nepomohlo, kedže na vine ako sme po treťom potrate zistili su zrejme partnerove poškodené spermie.... my ženy mame sklon každý neúspech tehotenstva brat na seba a podstúpiť nemožné......treba pekne tých chlapov do toho zatiahnuť...... to co mame zažívať my oproti jednému spermiogramu sa nedá porovnať....

marow
autor
18. dec 2013

@leria spermiogram mu uz robili, vsetko bolo ok🙂

leria
18. dec 2013

@marow o.k, držím palceky 🙂 a aj ked sa to ľahko hovorí, tak hlavne nestresuj..... pi vela vela tekutín a chod na prechádzky, nech sa krv rozprudi 🙂 a papkaj cviklu......ináč mne uz tie trombofilne diagnózy začínajú byt podozrivé..... ved ich ma skoro každá žena, asi na to ma vplyv aj ako žijeme....

margarita
18. dec 2013

@leria
to je iba statistika 😉 napr. tu mutaciu, co mam ja, ma cca 10% populacie.
Je to v genoch, ale nemusi sa prejavit - ja okrem tehu s touto diagnozou ziaden problem v zivote nemam, ale su baby, co maju trombozu z nicoho nic, este k tomu fajcia aj beru HAK, a to ani netusia, ze su tromboa ze to by fakt nemali.

Myslim, ze aj kedysi zeny potracali, ale v tak skorom stadiu to mnohe ani nezistili, neboli ultrazvuky a domace tehu testy...my sme len moc internetizovane a informovane 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre