Ahojte,som na zaciatku tehotenstva a uz asi dva tyzdne mi nechuti jest.Samozrejme snazim sa nieco do seba napchat,ale proste ked si mam dat nieco najest nemam na nic chut - maximalne nejake ovocie.Mala ste niekotra podobne chute resp. nechute? Ako s tym bojovat, predsa babatko potrebuje vyzivu.Dakujem.:slight_smile:
Dakujem dievcata za povzbudenie, lebo som zacinala mat vycitky,ze nejem ziadne vyzivne jedla a nejako ublizujem babatku.Napr. dnes na obed som mala cestoviny so syrom - na nic ine nemam chut. Mozno je to aj preto,ze mi je stale tazko od zaludka zatial nevraciam.V noci sa aj trikrat zobudim, ze mi je tazko.
@lillian13 to prejde neboj, ja som brutálne vracávala do 6 mesiaca schudla som aj 8- 9 kíl kým sa mi chute a nevoľnosti znormalizovali ....... a niekedy som aj týždeň jedávala len suchý rožok a varené zemiaky v šupe , ale teda ja som si dávala vitamíny materna , či ako sa to volalo. Tak skús možno niečo takéto si dať ... čo sa týka tej nevoľnosti, možno by ti pomohol čajík zázvorový, ten ukľudňuje aj nevoľnosti .... dajú sa kúpiť aj také výťažky, také kapsulky v lekárni , doporučuje sa to aj v tehu pri nevoľnosti ginger tak nejak to malo názov .....
Mne gynekologicka odporucila take vitaminy pre tehotne, tIe si davam. A boli ste pocas tehotenstva alebo ste unavene.Ja som bola kedysi velmi aktivna - stale som musela cosi robit a teraz akoby utal.Stale by som len lezala a najradsej nic nerobila.
ja som v 14tt a za 2mesiace so schudla 7kg nechuti mi jest nic a ked zjem nieco nasilu tak vyvratim od lekara som dostala cipky ale nepomohli mala som aj tabletky to tiez neuspech sestricka u lekara mi poradila suchare zjem max 2ks a natom vydrzim az do vecere tiez sa bojim o male lebo doktor m povedal ze by sm mala nieco jest aby babo malo s coho priberat pri malom som mala ten isty problem nepriberal na vahe a musela som podstupit cisarsky v 34tt .....stastie ze sme mali bojovnika a dnes je z neho uz velky chlap🙂
@lillian13 ale prosím ťa , upratovanie by bolo posledné, čo by ma trápilo, však aj manžel má ruky , či????? môj aj umyl okná , a keďže ma vzali do nemocnice , tak aj počistil celý dom prezliekol periny, povysával.......... oni vedia, keď musia heheheheheh
a to som v pôvodnom neporušenom stave monkovský typ .
ešte tak humorne odbočím, keď som čakala najmenšiu , tak som strašne pol roka vracala a potom som zas musela ležať a moc tak nič nerobiť a teda v takom tom 8 mesiac som furt chcela niečo robiť, tak som zistila, že môžem po sediačky zavárať heheheheh, tak som zavárala skutočne kadečo, nikdy sme nemali toľko kadejakých zaváranín a špecialít, manžel už potom len zahlásil, že začnem asi aj topánky a šišky zavárať xixixixiixixixixii
@lillian13 bábätko si zoberie to, čo potrebuje, ja som prvú polovicu tehotenstva strávila nad WC misou, teda aj to málo, čo som zjedla, šlo von a dieťa malo takmer 4 kg. Občas som v sebe nezdržala ani vodu, takže po kávových lyžičkách minerálku celý deň, aby som nešla do nemocky na infúzky. Prežili sme obaja, nič sa neboj, jedz po maličkých porciách aj každé dve hodiny, ozaj kúsok toho, kúsok toho, dieťatko bude v poriadku.
O únave by som tiež mohal písať, prespala som film v kine, aj operu v ND, potom rodina uznala, že škoda peňazí za lístky...a s tým upratovaním si rýchlo ale skutočne rýchlo nájdi iný systém. Veľká škoda každého preupratovaného dňa. Každý deň niečo, kým nemáš dieťa, je to len udržiavanie poriadku. Sobota sa dá využiť oveľa príjemnejším spôsobom, ale lietaním s handrou. A to som dosť pedant.
@tortickalulu ty tu ešte strašíš? Čo ťa pustili z ústavu na Vianoce? 😀
@timea7 no to vieš " komu není zhúry dáno v apatéce nekoupí "
podľa tohto vysvetlenia by mali byť moje dievky obe vegánky, tak kua rozmýšľam,ako tej najmenšej vysvetliť , že to maso a klobane, čo by najradšej chcela jesť každý deň , by nemala hehehehehehhehe
No toto vyupratovanie malo aj ešte okrajové vysvetlenie , ja som ho tak vychválila, keď som prišla z pôrodnice, to mi ešte krásne upravila postieľku svokra , pošila mi také tie krásne bočnice a perinky, celú súpravu.... stále som ho za to chválila, že ako sa pekne postaral, lebo moja predstava bola , že prídem do " zneužitej " domácnosti a ako otvorím dvere, tak mi okolo hlavy preletia kúdole prachu...... až som raz našla bursky oriešok pod radiátorom, a až potom sa mi priznal , že bol nútený , lebo veľmi intenzívne oslavoval narodenie dcéry .......😅
@timea7 no to hej , ale neboj budeme mať hádam vnúčatá
milnule mi muž tak nostalgicky vraví, že čo keby sme mali ešte dieťa ??? tak priznám sa , že tak 1 a pol sekundy som nad tým uvažovala a potom som sa ho opýtala, že či on bude k nemu vstávať , lebo , že ja nie xixixiiii a že už som stará koza heheheh Tak sme sa rýchlo dohodli 😀
ja si počkám na to vnúča teda
@lillian13 všetky tehotenstvá mi nechutilo takmer nič. Pri prvom som i tom ani nečítala a nik mi o tom nevedel nič povedat- chodila som do práce 1.trim.bola utahana non-stop. Do hlávky som si ale vsugerovala že jesť musím lebo bábo potrebuje tak som vždy cca 24h vopred dumala či by som jedla. Hoc len malé porcie, ovocie a postupne. Nikdy som nevládala ale druhé a tretie tehu mi bolo/je ťažko zo všetkého skoro cize jem jednoduche jedla ľahko stráviteľné iba 1chod, iba pol rozka či kus koláča. Proste vyskúšaj či môžeš a to jedz. Aj keď to bude 10jedal za celé tehu. Daj občas tehu vitamíny kup si probiotika a primerane pi a hlavne spi. Aj chudnúť nielen priberať je normálne v tehu v istých obdobiach. Podstatné bude sledovať neskôr veľkosť bábätká. Mám kamošky čo prevracali 9mes., Išli rodiť s nižšou váhou ako otehotneli a deti okolo 3kg. Riad sa telom a trochu rozumom a všetko bude určite ok.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
babatko si vezme z tvojich zasob na ukor teba 🙂 a tvoj organizmus za tych par tyzdnov stradat nebude, takze sa nemusis do nicoho znasilnovat. priroda to ma vymyslene😉