Nechuť do života v 11. týždni

vasjar
13. sep 2022

Ahojte, som v 11.tt,mam ročného synčeka a som hrozne vyčerpaná. Nič ma nebaví, chce sa mi stále spať. Nevládzem sa ani so synom hrať. Je to tým tehotenstvom alebo mam hľadať príčinu v niečom inom?

lucinka5051
13. sep 2022

@vasjar tehotenstvo ;) ja som bola bola ako medved...stale by som spala a unava neskutocna..hned ako som vstala som sa tesila zas dk postele 😅

zobaka
13. sep 2022

je to tehotenstvom, okolo 20 tt sa to zmeni

siska25
13. sep 2022

@vasjar presne to iste som aj ja mala, vkuse by som spala, nic sa mi nechcelo a tri dalsie deti bolo treba obriadit.

mikadooo
13. sep 2022

@vasjar áno aj ja som tak bola.

vasjar
autor
14. sep 2022

@siska25 och, až 3? Tak to klobúk dole, ja pri 1 som už grogy 😁

veron2811
14. sep 2022

@vasjar tehotenstvo 😁 ja som v prvých mesiacoch raz zaspala aj v robote za stolom, taká únava ma vzala

zoeeoz
14. sep 2022

@vasjar oddychuj koľko môžeš so synčekom..u nás musel v určitom období chodiť muž skôr domov z prace, lebo som ozaj nevládala nič a ledva som držala oci otvorene

lacibo
14. sep 2022

@vasjar mas este velmi male dieta a si tehotna..kazda jedna by bola unavena.. daj si vitaminy..magnezko..vela C, B..to je aj na psychiku..vela oddychuj a zlav z narokov na vsetko..obriad zakladne..synceka..povinnosti presun na koho sa da..v 2.trimestri sa budes citit lepsie..uvidis.

zemiakovysalat
14. sep 2022

Je to stým že je nap.ču situacia... aj ja som a to anj tehotná nie som.

sifonka28
14. sep 2022

áno tehotenstvo...

zuzkaa111
14. sep 2022

@vasjar Istotne je to tehotenstvom, mna ta obrovska unava presla cca po 12. tyzdni, tie prve tri mesiace bol zaberák a potom som bola opäť plná energie. 🍀
Inak pri prvom dieťati som unavená nebola, az ked som cakala druhé 😊

inana11
14. sep 2022

Ja som eu ročnom dieťati (už má 15 mesiacov) unavená stále a len otvorím oci a chcem ísť spat🤷‍♀️Plus k tomu druhý 4 a pól rocny a nie som schopna spravit dokopy nič🤷‍♀️Takze tehotenstvom a dietatom by som to zhrnula. A inak prvé tehotenstvo som prespala… od 22:00 do 8:00 a od 12:00-16:00… ale to som mohla,no😃

monika2012
14. sep 2022

@vasjar Prvé dva mesiace tehotenstva som mala jediný tehotenský symptóm: nekonečnú únavu, aj napriek kvalitnému nočnému spánku. Myslím, že je to spôsobené hormónmi.

siska25
14. sep 2022

@vasjar nastastie boli cez den v skole a skolke, ak teda neboli pre covid a distancne vyucovanie doma. Ale zvladli sme to😃

ajko2011
14. sep 2022

@vasjar ja som dnes začala 11tt. Mám 10 ročného syna, ktorý je samostatný, ale chodím do práce. Som strašne unavená, keď som doma a si ľahnem na chvíľu tak hneď spím, nevládzem nič. 🙄Cez týždeň som na všetko sama. Manžel je doma len cez víkend.
Takže áno, je to tehotenstvom.

misickahryzicka
14. sep 2022

Jasné ze tehotenstvo, som na tom podobne 🙂

basska_b
14. sep 2022

Je to "normalne", tak ako aj krcove zily, bolesti panvy, dokonca sa zmensi objem mozgu a vrati sa na povodnu velkost 6 mesiacov po porode 😁 Doktori vedia, ze to tak je, ale niekedy ani nevedia, preco to tak je (je to napor hormonov, zvyseny objem krvi, ktory pumpujes, nizsi tlak).... ale je to tak proste. A po porode sa to upravi. Ja to tak vnimam, ze telo si vravi, co potrebuje. Ked vravi spi, lez, kasli na to, nenos tazke, najedz sa... treba to pocuvnut. Mam 2 deti doma, tiez najma v tychto dnoch nevladzem (aj zmena tlaku...), uz som 20tt... ale ono, ta najvacsia unava presla asi v 14tt... kazde dalsie tehotenstvo vnimam intenzivnejsie

simca06022011
14. sep 2022

Toto si pamatam, unavená som bola tak, ze mi na obed hlava padala na klávesnicu. K lekarovi som isla na preventivku atd lebo som si myslela ze som chorá 😂

85miska
14. sep 2022

@vasjar môj má 9 mesiacov a ja som v 18tt a to isté. A ešte to počasie depresívne jesenné mi k tomu nepomáha. Už sa teším kedy ho dám cez deň spinkať aby som aj ja šla spať 😅

silviaeli
14. sep 2022

@zemiakovysalat 🫣😂

mmyrra
14. sep 2022

Ahoj urcite si daj skontrolovat hladinu zeleza. Ja som mala extremne nizku. Neskutocne som bola ospala a bez energie. Po konzultacii s lekarom a po nasadeni zeleza, som zaznamenala zlepsenie o tyzden.

vasjar
autor
14. sep 2022

@lacibo ake vitamíny C a B by som mohla brat počas tehu?

vasjar
autor
14. sep 2022

A pili ste počas tehu kávu? Lebo ja keď chcem fungovať tak to bez nej nedám

rebeca40
14. sep 2022

@vasjar je to z tehu ja som 4 tehu doslova prespala .Akonáhle som si sadla tak som spala a to som uz o 8 vecer chodila spať

siska25
14. sep 2022

@vasjar pila som jednu slabu vzdy rano. Aj doktorka mi povedala, ze dve denne mozem.

lacibo
16. sep 2022

@vasjar ja som pila dva krat denne s mliekom..dcere to neublizilo..😁

lacibo
16. sep 2022

@vasjar porad sa v lekarni..tam mas vyber..urcite potrebujes aj prirodne povzbudit..aby si nebola taka unavená..aj strava sa da upravit, aby tak nezatazovala travenie, to tiez pomáha..ak sa ti da tak daj dieta niekomu na strazenie obcas a ty oddychuj..a rob, co ta bavi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre