Nechtiac som si odtrhla znamienko teraz a som tehotna .. co dalej? Mam ist na pohotovost ? Nevysmeju ma?
Ach co mam robit ?
Toto iste sa stalo aj mne, išla som pre istotu k lekárke, ta mi to vyčistila a nič ine s tým nerobila. Myslím, že zbytočne budeš s tým niekam chodit.
@rucka77
@tama321
Baby ja sa strasne bojim. Nemam Dobry pocit z toho ale nechtiac to bolo, ked som sa hrala s malou (10m) a som sa škrabla a zrazu bolo dole a je to tam take hlboké a je tam dieta v tej rane 😞😞😞😞
Ach tak zbehnem na pohotovost a mozem aj teraz ci az od 19.00 su otvorene pohotovosti ?
Dakujem velmi pekne
Na pohotovost sa s tymto nechodi...chod ku koznej, skontroluje to, mozno odporuci chirurga...
u nás je pohotovost od 16:00
@jerrynus jezisku na krizku 🙄 treba riesit ci tehotna ci netehotna? Pokial to krvaca alebo ostalo nejake zapalene skarede, najskor je fakt potrebne to riesit najskor na konovi a potom u lekara. Zdravy rozum. Proste sa stalo,pre istotu treba ist. Je uplne jedno ci tehotna alebo nie.
@jerrynus, ahoj, to ze si tehotna nevadi. Chod koznej, nech ti da listok a cim skor si ho daj vybrat. Mne tak brat zaskrabol znamienko a vybrali mi ho. Neboj sa, injekcia na umrtvenie posobi iba lokalne, takze k babatku sa nedostane. Ale urcite si to daj odstranit, aby si neriskovala rakovinu. Na pohotovost by som urcite nesla, pretoze sa tam akurat nakazis. Toto nie je vobec dovod na pohotovost, nekrvacas, nie si v ohrozeni zivota. Vydezinfikujes si to aj sama a rakovinu z toho do tyzdna nedostanes, neboj.
@marlenka222
Sla by som hned ale manzel je b práci a ja mam doma dve deticky 😞
@jerrynus Nejde ti o zivot, fakt nie. Daj si to mrknut aj ked pochybujem ze niekde je na pohotovosti dermatolog. Zajtra vycestuj k lekarovi a dnes si daj caj na nervy!
chod zajtra ku koznej...na babo tvoje odskriabnute znamienko nema ziadny vplyv ...ale nech ti to kozna pozrie aby nahodou neskor neboli problemy
Mne sa to tiez stalo, na druhy den som isla koznej, zmrazila mi ho dusikom. A odporucila k chirurgovi. Kluuuud, nemaj strach.
Uz som volala kožnej. Idem k nej zajtra.
Dufam ze to bude Ok a ze nic vazne lebo fakt ma porazi... taka hlupa chyba...
@katka1981
Mne nechcela vyberat znamienko pocas kojenia.
@jerrynus
Neboj sa, ak.narazas na melanom, ten sa ti tam.za noc nevytvori 😉 kozna ti odporuci to.chirurgicky odstranit, akurat je otazne kedy.
@lindusss2016, -ak ide o uraz, nebolo by odveci, ale to je nazor od nazoru,
@katka1981
U mna to nebol uraz, ale pocas kojenia sa mi zacal tvorit nejaky ukaz na znamienku na prsniku. Kozna znamienko oznacila za rizikove, kedze je nepraveidelneho tvaru, ale to, co mi tam rastlo (akoby mala chrasticka), povedala, ze asi je sposobene laktaciou a ze pockame, kym dokojim a v lete tak ci tak nevyberaju znamienka (len ak sa jedna o nieco rizikove).
Preto som aj v druhom.komente napisala, ze otazne je kedy jej to vyberu. Ak dr usudi, ze to staci chcilu sledovat, tak ju asi v tehu nechaju tak a vyberu neskor. Ak to bude rizikove, tak to vyberu co.najskor. Urcite existuje taka moznost aj pocas tehu, ved obcas sa musia aj vaznejsie operacie vykonat
@lindusss2016 @katka1981 mne odstranovali znamienka v tehotenstve - isla som na preventivnu prehliadku a kozna par oznacila ako potencialne rizikovych ( este nic nerobili, ale boli to take tie tmave, hlboke). Ked som sa pytala ci nemam pockat , tak skonstatovala ze mam ist hned, ze ked budem mat male dieta, tak uz sa k tomu nedostanem. Aj chirurg povedal, ze to anestetikum sa dava len pod kozu a k babatku sa nedostane.
Ahojte baby 😊,tak mna dr. Zobrala este v ten den vecer. Platila som 15 EUR za urgentný termin. A povedala mi ze to treba vybrat a poslat na histologiu. Tak tam pojdem v utorok a uvidime co vyjde z výsledkov . A ze to sa dava iba pod kozu take lokálne umrtvenie. Ze babatku to neuškodí. Takze som rada ze som na nete nasla dr. Kde som napisala svoj problem a oni mi hned v ten vecer este zavolali. 😉
@jerrynus
No tak super, aspon bude vonku a nemusis uz na to mysliet. Neboj, vsetko bude ok.
Ahojte baby. Ja sa chcem spýtať. Mne sa tiež asi odtrhlo znamienko ale teraz neviem. Ci to bolo znamienko maličké alebo to bola malá pradavica krv mi. Nejde poraďte mi. Mam ísť k kožnej pre istotu aby som nemala rakovinu koze. Ďakujem vám. Za rady
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podľa mňa je jedno či si tehotná alebo nie, na pohotovosť by som šla tak či tak, znamienka sú strašne háklivé, neviem prečo by ťa mali vysmiať. Z tohto sa sranda nerobí