Som v 10tyzdni,nemam ziadne priznaky tehotenstva..ale ked sa vzdy najem moje brusko vyzera ako keby som bolo v 8mesiaci,uplne sa mi nafukne..neviete preco?ja este stale nemam potvrdene od lekara,18.1 idem na prvy scan,ale normalne neviem ci.mam tomu verit..prsia ma bolia menej ako predtym..dakujem za radu
neviem, čo ideš scanovať, ale na sone u lekára budeš múdrejšia 🙂 Každá prežíva tehotenstvo a sprievodné javy inak. Skús upraviť stravu, viac ovocia, hlavne veľa tekutín, tak aspoň 2,5-3L denne. Treba sa hýbať, prechádzky, aspoň hodinu denne, nech ti črevá fungujú. Kľudne užívaj probiotiká, to bude len + a nebolo by od veci nejaké vitamíny pre tehotné. Zo začiatku každý deň, potom kľudne raz za 2 dni. Kyselinu listovú 400 tak raz za 3 dni (nech ti dieťa nanapuchne :D ) Skús vylučovacou metódou prísť na to, čo ťa najviac nafukuje. Ale zaručene ťa nebude nafukovať, keď si dáš len čisté mäso so šalátom alebo len s rajčinou, bez akýchkoľvek škrobov- tie spôsobujú nafukovanie. A papaj menšie porcie, tie si rozdeľ počas dňa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je to normálne. Mne prvé tri mesiace nefungovalo trávenie. Úplne sa spomalilo a nič mi nepomohlo. Bolo mi to vysvetlené tak, že to je kvôli vstrebávaniu živín pre bábätko. Bolo to strašné, ale potom to prešlo 🙂