Maminky nemáte skúsenosti.Začiatok tehotenstva, zápchy a strašné nafúknutie,bolesť brucha.Brucho ako v 5 mesiaci.Čo Vám by pomohlo, čo ste jedli, hlavné večer.Nafuknuta a neviem čo večerať,lebo žalúdok je akoby plný.A čo zjem na obed, večer keď si dá manžel smrdí mi to☹ Ako ste sa stravovali, ďakujem.
@tanya65 ano slivky! Vidis,tus tavu som pila aj 2x denne... fakt to pomahalo
Cvikla dobre robi tiež.. na tekutiny tiez nezabudaj. a inak len vydržať, je to prechodne obdobie našťastie
ja trpim tiež často zapchou, odporúčam nalačno 2 poháre teplej vody s citronovou štavou, na ranajky pomáha aj nastrúhaná mrkva s jablkom, k tomu pomleté vlašske oriešky, hrozienka, trochu škorice (recept je od Antonie Mačingovej - tá má užasné recepty zeleninkove). Vééééľa vody po celý deň, najlepšie vlažná. Hocikedy si zalej sušené slivky horúcou vodou a popíjaj ako čaj, slivky nakonci popaj. Na večeru zase hrachovú polievku s bazalkou rozmixovanú. Ja som počas tehu bola dopovaná železom, magneziom. V praci som dostala zo zapchy take bolesti, že mi skoro zachranku volali. Pri prvom pôrode mi ani klistír nepomohol, rodila som so štvordňovou zápchou a na druhý deň po pôrode mi pomohli glycerinove čípky, ale teda také bolesti to boli akoby som druhe dieťa rodila. V druho tehu som si presne značila do kalendára kedy som bola na veľkej, proste to treba kontrolovať. Klistír mi zabral a aj tlačenie pri pôrode bolo znatelne iné a ľahšie išlo bábo von. Ja mam problém ísť hlavne v cudzom prostredí, takže na dovolenkách tiež použijem v prípade nutnosti glycerínový čípok. Rozprávala som sa s jedným záchranárom zo sanitky a ten mi povedal že pri zapche pomôže hlavne premastenie spodnej zatvrdnutej stolice. Mal trojročnú dcérku a tej pomáhal ručne stručne, proste palcami roztiahnuť priestor konečníka atď... Vraj to tak robia aj v nemocnici.
@map0007 ahoj, pri tomto probléme by som urcite skusila probiotika, ale nie z lekarne, ale skor na prirodnej baze. tiez som mala problém s nafukovanim a samozrejme doplnit správne vitamíny pre teba a dieťatko, ale tiez by som vsadila na prírodné produkty, ja osobne mam s nimi veľmi dobre skúsenosti
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Musis vela vlakniny. Mala som rovnaky problem,obcas som si musela dat glycerinovy cipok,aby som isla,inak by som vybuchla.
Na veceru najlepsie nejaku polievocku...
rano som vacsinou zacinala vlockami...
Neboj,vsetko to prejde