Ahojte prosim vas, vedel by mi niekto polopate vysvetlit ,o co vramci screeningov ide? Na prvý som nebola pretoze sa jednalo len o zistenie chýb ,ktore sa odstrániť nedajú a my si babo chceme nechat tak ci tak. Pani doktorka mi naposledy povedala , ze potom bude screening/vyšetrenie , ktore robi priamo ona a je to povinne a potom niekedy neskor bude dalsi screening platený. No teraz ,ked som sa jej pýtala nech mi prosim vysvetli o co ide vramci screeningu v 20. Týždni pretoze mam v tom chaos ,tak sa na mna len naštvala , co ma uplne zaskočilo . Zaujíma ma , ci sa znova jedna len o diagnostiku chýb s ktorými sa neda nic robit alebo ide o chyby , ktore sa dajú este nejak zvrátiť.Nemam od nej ani ziadne informácie vramci poradne. Ked sa noeco opýtam, pozerá na mna ako na hlupe tela. Neviem ci je chyba vo mne , ale cakala som trosku väčší zaujem a ochotu. Len tam chodim pozrie ma ultrazvukom a to je vsetko. Na nete som sa Dočítala o meraní panvy, prezreti pôrodných ciest a podobne veci , ale u nej nic. Tak neviem ci je to normalne alebo nie? Dakujem
@danianela Screening je velmi podrobne ultrazvukove vysetrenie. Meraju sa aj prietoky pupocnikom( babo dostava cez ne kyslik a ziviny) ak ich mas slabe nasadi ti liecbu. Mne tam zistili ze ich mam slabsie, keby som nesla ani nechcem pomysliet ako by to dopadlo. Co sa tyka vyvojovych vad, je to velmi dolezite vediet este pred porodom aby v nemocnici vedeli ako babatku pomoct. Napr operacia srdiecka atd. Radsej chod aby si si potom nevycitala....
Taktiez nieco podobne prezivame. Len zistuju vady a strasia, tiez si babo chceme nechat. No rozhodla som sa na ten screening v 20tyzdni ist hlavne koli tomu ze ak by sa mu dalo nejakym sposobom pomoct aby som si to v buducnosti nevycitala.
@danianela Ten screening je aj na to aby sa lekári vedeli pripraviť. V pripade screening ked ti zistia ze ma dieta rastep chrbtice vedia ho operovať aj v bruchu, nezvolila by si si to ak vies ze tvojmu dieťaťu sa da pomoct, dalej mojej kamoske na screening zistili ze ma dieta problemy so srdcom takze lekári uz zacali vybavovat a pripravovať vsetko na operáciu a ked sa mala narodila hned ju este brali a operovali. Takto by musela cakat kym jej to diagnostikujú uz ako národenej potom vybavovat operácie a malej by ubiehal cas a mohlo jej do vtedy srdiečko zlyhať. Takze preto by som aj ja na teba divne kukala keby si to odmietla lebo odmietaš tym padom aj akokoľvek pomoct dieťaťu ked sa na chybu pride skor.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
screeningy su na to, aby si aj psychicky pripravila, ze dieta nemusi byt v poriadku, niektore matky, ktore maju aj s otcom dietata v rodine geneticke choroby ci nejake vady chcu vediet, ci je plod zdravy
niektore ochorenia a vady dietata mozu ohrozit matku, medicina ide vpred, niektore ochorenia napr. vady srdiecka uz niekde v zahranici operovatelne