Na daný týždeň by mal byť plod väčší

esterka13
2. jan 2025

Ahojte , ani neviem ako začať :/
Prave som prišla od gynekológa na potvrdenie tehotenstva
Napíšem to v skratke , 4.12. Styk kedy cca doslo k oplodneniu pretože pred tým ani po nebol žiadny iný, partner bol mimo domova
Cyklus nemám pravidelný 28-34 dni
Dnes 2.1. Som šla k dr som v cca takom 6tyzdni
Bolo vidieť plodový a zltkovy vak , videl aj plod ale bol maličký veľmi maly , na daný týždeň by mal byt väčší vravel dr . Ešte kontrola o týždeň a keď sa to nezmení tak kyret :(
Máte s tým skúsenosť ? Veľmi sa bojím nechcem o babatko prísť :(

3petka
2. jan 2025

@esterka13 počkaj počkaj. Mne nevychádzajú týždne. Kedy si mala poslednú ms. A aký máš dlhy cyklus.

calathea97
2. jan 2025

Ahoj, ja s niečím takým osobnú skúsenosť nemám, ale kľudne sa mohlo podľa mňa stať, že ste síce sex mali 4.12, ale k otehotneniu mohlo dôjsť až neskôr. Vo všeobecnosti sa uvádza, že spermie vydržia v ženskom tele 3-5 dní, ale poznám jednu babu, ktorá otehotnela až na 7. deň od styku... Neviem, no podľa mňa si išla ku gyn veľmi, veľmi skoro 🤷‍♀️🤷‍♀️

esterka13
autor
2. jan 2025

@3petka 15.11. Bola posledná menstruacia ale jediný styl v tom cykle bol toho 4.12.

nika23t
2. jan 2025

@esterka13 keď bol styk 4.12., čiže ani mesiac neprešiel odvtedy, tak to celé nejako nesedí...

esterka13
autor
2. jan 2025

@nika23t Ano lebo lekár tie týždne počíta od poslednej menštruácie ale reálne len mesiac som tehotná 4t

3petka
2. jan 2025

@esterka13 Tak v tom prípade, by malo byť všetko ok. Ak si mala ovuláciu tak neskoro tak určite nie si v 6 týždni. A pokiaľ je videť vak, tak treba počkať aspoň a bude tam aj bábo. A aspoň hcg ti bral?

calathea97
2. jan 2025

Áno, týždne sa rátaju od poslednej ms, ale myslím si, že si tam aj tak šla veľmi skoro. Ja som išla keď som bola tehotná ku gyn prvý krát cca v 8 týždni (od poslednej ms) presne kvôli tomu, že som mala istotu, že v takom čase na ultrazvuku už musí byť niečo vidno... ak by teda nič vidno nebolo, vedela by som, že je to zle... Ja si myslím, že u teba to ešte nemusí byť stratené, lebo podľa mňa si tam naozaj šla veľmi skoro .

nika23t
2. jan 2025

@esterka13 jaaaj, pardon. Ja som rátala poslednú ms od toho 4.12., aj keď som prečítala, že si vtedy mala styk. Ale stále je to veľmi skoro, nemal by ťa strašiť. To ešte o týždeň, dva môže všetko inak vyzerať. Držím Ti palce.

colsami
2. jan 2025

Si 4tz od oplodnenia, ak to bol jediny styk. Uplne normalny nalez na ten cas.

3petka
2. jan 2025

@esterka13 a ešte inak normálny doktor, by mal brať do úvahy pri tvojom cykle kedy bol styk, teda ak bol v danom cykle jediný a nemal by ťa strašiť?
Teraz ťa bude celé tehotenstvo strašiť že je dieťa menšie, lebo si nevie upraviť týždne podľa potencionálneho počatia?

lucia147852
2. jan 2025

Otehotniet si kľudne mohla aj okolo 9-10.12. Keď nevieš kedy bola ovulácia. Dr zbytočne straší

pato88
2. jan 2025

My sme mali sex 26 a 27.12 a podla dr som aj otehotnela 27, aj som mala hned vselijake symptomy v ten den a k dr som sla 22.1 a tiez este nic nebolo vidiet len zlty vak myslim a uz ma takmer 4 mesice maly. Mi to vychadza zhruba tak ako tebe, ze som bola
u toho dr. 21-23 dni neskor aj sex.

esterka13
autor
2. jan 2025

Dakujem vám za povzbudivé odpovede , zajtra si zavolám o výsledok z hcg a dúfam že budem mať to šťastie a nakoniec to dopadne dobre 🙏

claudaia
2. jan 2025

@esterka13 mám, tiež sa lekarovi nezdalo.. rovnako 6 týždeň to bol a žiaľ kleslo mi hcg ☹ ale na kyret som nemusela, odporučil ma do nemocnice, kde je možnosť cez Misoprostol tuším sa to volalo, tableta po ktorej som prirodzené potratila a našťastie žiaden kyret už nebol potrebný... ale držím palce nech to v tvojom prípade dopadne dobre.

esterka13
autor
3. jan 2025

@3petka dnes som volala o výsledky hcg
27.12. Bolo 9 100
Zo včera 2.1. Bolo 37 000
Medzi odberami je týždeň rozdiel
Tak ak by sa plod prestal vyvíjať tak ani to hcg by tak nešlo hore, čo poviete , už som zúfalá :(

nika23t
3. jan 2025

@esterka13 ja myslím, že vôbec nemusis byť zúfalá, pekne to rastie. Nemaj stres, snaž sa udržať v kľude. Vyzerá to, že je všetko na dobrej ceste 😊

3petka
3. jan 2025

@esterka13 rastie to nádherne. Drzim palčeky na kontrole. Ale podľa mna bude všetko ukážkové a už bude vidieť aj srdiečko.

esterka13
autor
3. jan 2025

Povzbudili ste ma dakujem Vám ❤️

sofia1979
4. jan 2025

@esterka13 určite je to v poriadku na žiadny kyret ani nemysli nechápem čo ťa tak vystrašil

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre