Na čo všetko sa pýtať pri vyšetrení v 13 tt?

mwt
6. nov 2011

Ahojte maminy a buduce mamicky, chcela by som sa vas spytat, co vsetko by ma malo zaujimat, co sa tyka babatka pri vysetreni v 13 tt.
Zatial som mala len sono v 8 tt, kedy mi povedali, ze srdiecko bije, ale nic viac a preto by som nechcela na nic zabudnut pri prvom screeningu, co by som mala mat v 13 tt. Chcela by som fotku, vediet rozmery babatka a podobne.... na co treba este davat pozor?

kisasonka83
10. nov 2011

Ahoj ak mas na mysli vysetrenie NT v tom cca 13tt tak spravne doktor by ti mal vsetko pekne povedat a vysvetlit.Ja som na toto vysetrenie bola v Ke a doktor mi sam vsetko vysvetlil,ukazal,porovnal a urobil asi 3fotky a este zaznam na CD.Platila som si cele vysetrenie sama,ale doktor vsetko vysvetlil dopodrobna.Tak snad aj u teba to tak bude,od toho doktor tam je,aby informoval.

mwt
autor
11. nov 2011

@kisasonka83 dakujem 🙂)

gaby21
11. nov 2011

@mwt Hlavne, sa opytaj, ci je babatko zdrave, a ci je vsetko tak ako ma byt, ci sedi velkost plodu podla menstruacie, nech ti upresni datum porodu, on uz bude vediet co ti ma povedat, neboj sa. A este ma napadlo nech ti vysvetli naco vsetko ti odobera krv, v tomto tyzdni je to povinne, napr. zistit funkciu stitnej zlazy, aku mas krvnu skupinu, testy na toxoplazmozu, toto mne napriklad vyslo pozitivne, co je velmi nebezpecne v tehotenstve, ale nastastie protilatky mam uz davno vytvorene, no a este ine veci, ale to ti uz vysvetli aj sestrcika 😉

aleks_30
11. nov 2011

Ahojte, ja sa chcem opytat na tu stitnu zlatu, co si gaby21 spominala. Ja ju mam zvysenu, a nedari sa mi otehotniet, moze to mat nato vplyv? Viem ze pri znizenej funkcii doktor neodporuca zene otehotniet, pokym to nebude mat ok. Tak ci mam radsej cakat alebo mozeme skusat dalej. dakujem.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre