Moj gynekolog mi stale nevidel embryo iba ten vacok a pri oslednej navsteve ze bol aj akoby zdeformovany ze akoby sa vstrebaval..tak mi kazal vysadit duphaston a nech to volne vykrvaca..vzal mi este krv na hcg...mala som 47858 a dal mi este listok na ultrazvuk do nemocnice...bola som tam v piatok hnedhnea na druhy den a vraj tam videli srdiecko ale nebilo a vacok bol zdeformovany ci co..podla nich to vyzera na siedmy tyzden...daval zvuk naplno...len sumelo..objednal ma na pondelok na zakrok. Nemyslite zeby ma mohol posledovat este? Nemoze sa stat ze este naskoci? Ci uz automaticky ked vidno srdiecko uz by malo aj zacat bit? Lebo den predtym moj gynekolog nevidel embryo....a ja ani nekrvacam
@danielkadandy zaujímavé by bolo odsledovať HCG či narastá takto nevieš nič len hodnotu . Keď videli srdiečko a nebilo 😔.
Určite v pondelok ťa ešte pozrú . Držím palce .
Dakujem
@danielkadandy bohuzial ked sa uz deformuje vacok, nevidim to pozitivne... Asi sa uz spusta potrat :/ take bolo moje prve tehu...
srdiečko nemusí biť stále, občas môže mať "prestávku." ja som mala na sone asi v 23 tt bradykardiu a potom sa rozbehlo normálne. ale ak je tam už vidieť deformáciu, tak asi bude lepšie, keď tento pokus odíde a veriť, že ďalší bude úspešnejší. ale nechápem, prečo hneď chcú robiť zákrok. veď stačí dať telu čas, aby sa vyčistilo samé...
@tanyan no povedali mi ze to nestaci..ze je tam dost "materialu" ze aj tak by ma museli docistovat
@danielkadandy ale nerozumiem, že ani nedajú telu šancu, aby sa s tým samé vysporiadalo. veď dobre, ak tam niečo zostane, tak dočistiť. ale načo "preventívne" do narkózy a riskovať... ja som mala prvý spontánny potrat vo ôsmom týždni a nemuseli dočisťovať nič. a keď som v 32 tt mala pôrod mŕtveho plodu kvôli zaduseniu, tak som musela týždeň čakať, kým to porodím po chemickom a mechanickom vyvolávaní a tiež nič nedočisťovali. sekcia sa v takých prípadoch vraj nemôže robiť kvôli riziku sepsy. kamoške sa prestal vačok vyvíjať v 5 tt a doktorka nechala po kontrole v teoretickom 8 tt ešte skoro 3 týždne na prirodzené vyčistenie - všetko pekne odišlo a nič nebolo treba čistiť.
@tanyan joj v 32tt prist o bábätko musi byt hrozne smutne, je mi luto ze si to zazila 😢😢
@adeladulova nebolo to ľahké, ale našťastie to nasledujúce tehotenstvo už bolo ok a mám doma zdravú a krásnu takmer 5 ročnú princeznú. povedala som si, že je lepšie, že sa nešťastie stalo skôr ako sa to narodilo a nemali sme vonkajší fyzický kontakt. mám aj 3D sono na dvd z toho tehotenstva, ale jednoducho som za tým zatvorila dvere a je to len skúsenosť z minulosti. 😉
@danielkadandy ahoj,ja som bola prvýkrát udokyho v 9.tyzdni tehu...plodik videl,ale srdiečko nebilo....podľa veľkosti plodu to bol len 6-7t. A aj podľa hcg /65tis./...čakali sme,o ďalší týždeň hcg 55tis.srdiecko nebilo....ďalší týždeň už zdeformovaný vacok a len zhluk buniek ☹️, sama som sa ale nedokázala vyčistiť 😟
@mimka11111 to je mi luto
@danielkadandy ako ti to dopadlo, našli srdiecko? ❤️
@ceklis nasli ale bohuzial nebilo...musela som ist na zakrok :(
@danielkadandy mala som to isté co ty.presne🙁
Ja som si to tiež prežila 7.6 som bola hneď aj na kyrete už začali aj bolesti brucha zial srdiečko tiež prestalo biť a že vraj dieťatko od 7.týždňa ani nepodrastlo bola,som už 10.týždni...bolo to prvé ťažko sa s tým vyrovnáva ale život ide ďalej
@danielkadandy 😢 je mi to veľmi luto. Ja práve čakám na ten moment a netuším ani ako tie dni prežiť v pohode a bez strachu.
Veľa veľa síl❤️
@miris666 to mi je luto
@ceklis drzim palce...bude tak ako ma byt..ale verim ze bude dobre 🙂 nie vzdy to dopadne zle...su aj stastne konce 🙂
@veonika303 ahoj a okrem toho si nemala ziadne priznaky ze nieco nie je v poriadku?? myslim okrem toho ze ti.lekar povedal....
@angi07 všetko bolo v poriadku nič nebolelo a iba bežné vracanie 1x za deň aj to už ustupovalo vo štvrtok ked som prišla z práce som začala trochu spinit myslela som si je to bežné no v piatok ráno už väčšie bolesti bruska a pri moceni viac spinenia no z trochou krvi ihneď som išla ku gynekológovi urobili sono no bohužiaľ nikdy nezabudnem na tie slová doktorky bohužiaľ mám pre vás zle správy srdiečko nebije a žiadny vývin za tie tri týždne nebol ,zostalo to prestne ako v 7 tyzdni ☹😥co sa stalo neviem histologia mi ešte neprišla doteraz....ešte v ten deň piatok kyretaz a to ma chceli robiť až 10.6 v pondelok ale trápiť sa v bolestiach ďalšie dni nie a po tom zákroku večer som už išla domov prázdna a z plačom celú cestu
@veonika303 😞😞😞😞je mi to velmi luto ... boze ani si to nechcem predstavit 😢 ja som v stresoch tiez som v 10 tt a spinila som v 6-8 tt teraz je vsetko v poriadku ale este tyzden a pol do kontroly a naposledy som bola v 5+6 tt vtedy uz bolo srdiecko jaaaj som v koncoch ci je vsetko ok 😑
@angi07 držím palce aby bolo všetko v poriadku...
@veonika303 dakujem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne bolo vidno embryo 10mm v 6+1tt a bolo uz aj srdiecko, teda akcia