Ahoj mam hrozne upchaty nos a pomáha mi len olynth a muconasal. Fakt neviem bez toho fungovať už 5 deň je to v tehotenstve bezpečné? :/
@viestta Ten som už čítala. A vychádza mi stoho že aj sa môžu aj nie takže asi tak. 🙂 Žiadna jednoznačná odpoveď a doktorovi v nedeľu kvôli tomu volať nejdem tak sa pýtam báb na skúsenosti ci kvapkali. Každopádne ďakujem za radu.
@miiriaam skúsim ďakujem
ahoj, na ja ti radit nebudem, len poviem svoju skusenst 🙂 asi 2 t.pred porodom som prechladla, dost hnusne, davala som si muconasal a raz paralen. Postupne mi to preslo, ale s dychanim som mala problem a este pred porodom som si musela frknut, (potajomky smaozrejme) aby som to udychala 🙂 ja to tak mam vzdy, ze aj take dva tydne ma to drzi a pouzivam spray. u mna bolo vsetko ok. drzim palce 🙂
Mam chronicku nadchu a cele tehu som prezila na muconasale lebo nic ine mi nepomaha. Maly je v poriadku. Podla mna si mozes dat ale neprehanaj to
Skus vincentku alebo z morskej vody
Tiež používam Vincentku
Nie, urcite nedavat, je vela inych moznosti
Muconasal by som nedavala,mne v lekarni povedali ze sa v tehotenstve nemoze lebo vyvolava stahy maternice a sa mi zda ze aj v letaku to pise. Dali mi Sinulan express forte,to je pre tehotne ale neni to klasicky sprej do nosa,vstreknes si ho a potom vsetko vyfukas vonku a ja som s nim spokojna. Ale v prvom tehu som pouzivala Olynth detsky lebo som nemala ze sople iba zapchaty nos pocas celeho tehu a mala je zdrava vsetko ok
Ja som bola 3 mes na detskom olymthe lebo som mala tehotenskú nádchu a vecne upchatý nos
Ja som asi mesiac brala Olynth normálny...proste 3x denne (raz z toho v noci), mi.opuchol nos a nevedela som dýchať a myslela som ze mi praskne hlava. Preslo to až keď som si strekla. Okamžite. Žiaden sopel nič len opuch.
Asi v 6 mesiaci.
Jedna lekárnička mi povedala...ze nech to fakt vydržím nech si skúsim nedať, ze ono sa to uvoľní...A fakt. Prešlo mi to samé po nejakom čase...ale mohli to byť aj dve hodiny. Potom to slablo a už sa neopakovalo.
Inak pokiaľ je to nádcha...ze vírus alebo baktéria...tak.slana voda plus olej z Ravintsary- konvickovanie a preplach nosa, funguje výborne aj ako prevencia.
Pokiaľ je to..takáto tehotenska nadcha typu opuch sliznice....tak slaná /morská voda veľmi nepomaha...to musí odpuchnut. Je to časty stav v tehotenstve. Ja som to teda riešila Olynthom.a.bolo mi fakt jedno...iné lieky nejem odkedy som tehotná....
Je to len lokálne môžeš to ale nepreháňaj
Ja som na kvapkách do nosa závislá už 20 rokov a užívala som počas oboch tehu a baby sú obe v pohode a zdravé. Doktor mi hovoril, že radšej kvapky ako sa stále dusiť, že to je horšie pre miminko.
@zuzikaslat
@zuzkalujza kamarátka bola tiež dlhé roky na sprejoch, pomohlo jej, keď začala s bylinkovou detoxikaciou... ja som sa tak zbavila alergie... odporúčam... v prípade záujmu pošlem bližšie info
@zuzikaslat zašli, budem rada, ja som vyskúšala už asi všetko možné a nič nepomohlo :(
@ckatka ahoj. po chorobe mi ostal upchatý nos. Som v 20. tt a bez spreja mám úplne zapchatý nos. Prosím ťa, koľko ti asi trvalo, kým ti prešla nádcha po vysadení kvapiek?
@ddominika181 ja som si robila tie preplachy slanou vodou s Ravintsarou. To pomohlo. A potom už sa mi to nestavalo. Ale Olynth som.so sebou nosila preventívne všade.
@ckatka chcem sa ti poďakovať, motivovala si ma svojim príspevkom... ja som pri chorobe začala používať detský nasivin len na noc. A takto niekolko dní, no upchatý nos vôbec neprechádzal, ale naopak, bolo to stále horšie. Už mi nestačil detský sprej, začala som pre dospelých. Cez deň som sa snažila vydržať a dávať len na noc, lenže to bolo ťažké, lebo nos bol úplne nepriechodný, až také tlaky do hlavy, do uší.. a povedala som si, že skúsim si nedávať žiadne kvapky, najprv to bolo náročne, hlavne prvý deň, ale teraz po 4roch dňoch musím povedať, že je to o 99 % lepšie. Chcem motivovať aj ostatné tehotné, vyskúšajte nepoužívať tie spreje 3 dni, aj keď to bude spočiatku náročnejšie, nos sa začne postupne uvoľňovať 🙂
@ddominika181 ❤️ super to sa teším. Ja som vďačná tej pani v lekárni, ze mi to povedala...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Spýtaj sa v lekárni, ale viem, že sú aj nejaké spreje na prírodnej báze vhodné pre tehotné