Môžem v tehotenstve Panadol?

kamoskaadka
10. jún 2019

Ahojte, chcem sa vás spýtať. Včera som mala neznesiteľné bolesti zubov, a kým otvorili pohotovosť, som si od zúfalstva dala 1 tabletku Panadolu (lekárnička mi povedala, že to jediné tehotné ženy môžu). Na pohotovosti mi zub urobili, už ma nebolí, ale chcem sa spýtať, máte skúsenosti niektoré, že Paracetamol ublížil vášmu bábätku? Ďakujem 🤗❤️

chvostik1
10. jún 2019

Tehotne mozu od bolesti maximalne paralen (paracetamol) a teda ak panadol obsahuje paracetamol a nie ibuprofen, tak je to pravdepodobne uplne v poriadku.

limetka69
10. jún 2019

ibuprofen sa nesmie iba v tretom trimestri 🙄 radsej dat ibalgin, ako trpiet muky. aj kvoli dieťaťu. ✌️

kamoskaadka
autor
10. jún 2019

@chvostik1 áno na obale sa píše 500 mg paracetamolu

ukulela
10. jún 2019

@kamoskaadka paralen je v tehotenstve liek prvej volby. neskodi, samozrejme, pokial sa neprekroci podavane odporucane mnozstvo. takze je to OK. (ale inac - riesit veci ex post naozaj nema vyznam.)

kristina2412
10. jún 2019

@kamoskaadka neboj je to ok. Ja som dvakrát za tehotenstvo užila po jednej tabletke,mala je v poriadku.

chvostik1
10. jún 2019

@limetka69 ibuprofen a ibalgin a nurofen je jedno a to iste. Ibuprofen je latka, ktora tlmci bolest.... A ibalgin obsahuje prave tu. Rovnako tak nurofen. Tehotne mozu lieky na tisenie bolesti s obsahom paracetamolu (paralen, panadol... )

limetka69
10. jún 2019

@chvostik1 prečítaj si pribalovy leták

chvostik1
10. jún 2019

@limetka69 Citam. Ibalgin, ibuprofen, nurofen obsahuje ucinnu latku menom ibuprofen ;) kazdy gyndos ti povie, ze lieky s obsahom ibuprofenu sa pocas tehotenatva uzivat nemaju.

limetka69
10. jún 2019

@chvostik1 ked raz v letaku stoji, ze ho nemam brat v poslednych troch mesiacoch tehotenstva, tak asi je to bezpecne, inak by to tam nedali. ved sa chrania pred vsetkym, a vobec sa mi nechce natahovat. 😊

chvostik1
10. jún 2019

Pribalovy letak je jedno a odporucanie lekara druhe 🙂 jasne, ze tam nenapisu, ze sa neodporuca. Musia mat pokryte vsetky skupiny "uzivatelov" ;)

lavender21
10. jún 2019

@chvostik1 prepáč, ale s týmto tvojím názorom nesúhlasím, a skôr verím príbalovému letáku ako doktorovi. Ten nemusí poznať každý liek dôkladne a výrobca nebude riskovať, že sa niečo stane nejakému dieťaťu. Drvivá väčšina liekov má práve z tohto dôvodu napísané, že neužívať, resp. po porade s doktorom. Žiaden výrobca by neriskoval, uviesť tam nesprávne info o bezpečnosti....

chvostik1
10. jún 2019

@lavender21 bavime sa o panadole a ibalgine...

lavender21
10. jún 2019

@chvostik1 je jedno či sa bavíme len o ibalgine, alebo o liekoch všeobecne. Žiaden výrobca neuvedie, že je liek bezpečný, ak to neskúšal a nemá to overené. Skôr sa chránia a uvedú že sa nesmie. A @limetka69 necitovala celý leták a teda ďalej sa píše: V prvých šiestich mesiacoch tehotenstva a počas dojčenia užívajte liek len na výslovné odporúčanie lekára.

Takže je bezpečné sa riadiť príbalovým letákom, ibuprofen v tehotenstve neužívať, Paracetamol áno.

chvostik1
10. jún 2019

@lavender21 Ja som sa vyjadrila k teme - to jest utlmovaky bolesti pre tehotne. Mne aj gyndos ci uz obvodak alebo z pohotovosti (pri inom type bolesti) jasne povedal, ze tabletky s ibuprofenom urcite nie. Maximalne paracetamol. Ale nedala, som si ani ten. Ja som svojmu gyndosovi verila, takze som si nepotrebovala citat pribalovy letak. A kedze som bola tehotna, nechcela som kvoli babatku uzivat ziadne lieky. Ale niekedy sa proste neda. Ale este raz zdoraznujem. Toto je konkretna situacia, nie moj vseobecny pohlad na pribalove letaciky

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre