Môžem uživať tabletky na udržanie ešte z predošlého tehotenstva?

adka252
19. nov 2019

Pekný večer prajem 😊
Som druhý krát tehotná prvé bábätko som v 3 mesiaci potratila ale otehotnela som hneď dva cca dva týždne na to som v prvom mesiaci ak správne počítam a keď ze mne dali tabletky na udržanie bábätká v prvom tehu ci není ryzikove užívať to aj teraz ostali mi nestihla som ich ani dobrat... Ú gynekológa som nebola keď ze počúvam ze to není dobre ísť úplne na začiatku k nemu... Len som chcela ci nemá nejaká mamička s tým skúsenosť ci by mi nevedela poradiť ako co je správne vopred ďakujem ❤️

bagre
19. nov 2019

ahoj, s gyn.netreba plašiť hneď - to je pravda, ale pokiaľ je tehotenstvo rizikové, čo tu asi áno, tak by som minimálne volala čo ďalej. Mňa doktorka po potrate brala hneď keď som otehotnela a šup na tabletky aby bola vyššia šanca na úspech... ❤

klarka0002
20. nov 2019

@adka252 Mne tiež gynekológ vravel po potrate že kebyže znova otehotniem mam k nemu ísť hneď. Takže radšej zavolaj a popýtaj sa ako ďalej. Pre zdravie dieťaťa.... je to minimum. Držím palce 🤞🍀

asia83
20. nov 2019

@adka252 Ja som mala anembryobolu, kyretáž a po druhej menštruácii od toho zákroku sme sa začali snažiť, v momente som bola tehotná. Ku doktorke som išla až keď som bola v 8 tt a nebrala som žiadne lieky na udržanie tehotenstva. Doktorka sa ma pýtala, či chcem niečo na udržanie, odmietla som, s čím súhlasila. Cítila som, že to už bude v poriadku. Aj bolo.

whatever1
20. nov 2019

@adka252 Je pravda ze sa netreba ponahlat na gyndu po zisteni tehotenstva za normalnych okolnosti. Ale ked si po potrate a este taku kratku dobu, navyse si mala predpisane lieky na udrzanie z neakeho dovodu... byt tebou by som radsej isla. Mozno ti da ine lieky, napr na riedenie krvi, nevies, sama si nic nenasadzuj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre