Baby môžem si dať majonézu v šaláte ? Nie som si istá či môžem v tehu. Prosím neutočte na mna ale lepšie sa opýtať. Ďakujem
@paulinafabryova ja som tiež jedla všetko okrem hríbov. Niečo som obmedzila na menšie množstva keď sa mi to zdalo nezdravé ale inak som to moc neriešila.
Okrem suroveho masa a hribov som jedla vsetko.
@veronikaszabova ja takisto 🙂
@paulinafabryova ja papám majonézu, kvôli vajíčkam odporučajú nekonzumovať, lebo pri majonéze je možnosť nakazenia salmonelózou. Preto sú obmedzenia kvôli možnosti nákazi bakteriou alebo vírusom. Mne tak povedali. Podľa mňa už človek nevie čim sa nakazí a úplne sa obmedzovať človek nemôže 😊
ja som najprv nechcela na vianoce zemiakovy salat s majonezou. Dala som si nakoniec ale az na druhy den ako familia :D salmoneloza sa rychlo prejavi, bolo by im uz zle.
Kúp si tu z obchodu, tá ma taku trvácnosť, že neverím že v nej niečo prežilo 😀 bryndzu som jedla iba liptov tá je pasterizovana (Ako aj všetky syry som len také jedla), mäsové výrobky- tepelne opracované (To píšu na obale), z hribov len šampiňóny. Inak všetko ostatné som jedla ako pred tým aj kávu som si dala sem tam ;)
Áno môžeš . Ja jem majonézu stále ( 27 tt) aj teraz mám cestovinový majonezovy salat s tuniakom . Len nesmie byt domáca 🙂
Baby čo píšete že ste nejedli huby , teraz ste ma vylakali 🙈 ja som celé Vianoce bola v kapustnici, a aj teraz som akurát plánovala variť zemiakovú polievku a hribmi ...
Vraj nie tu mayo podla tuto rakuskeho lajstra pre tehotne. Ja som to nahradila vegan mayo. Hriby som jedla par krat, ale male mnozstvo. Nejak mi moc ani nechutia v tehu.
@paulinafabryova klidek, dychaj 🙂 ja som tiez v 8t a mam kvoli nevolnostiam suchy chlebik pri posteli. Vecer som len cosi schmatla v kuchyni a potme rano som schrumala, podelila sa s 2 malymi detmi a potom sa rozvidnelo a zvysky chleba plesnive ako blazen :D vsetci sme v pohode, babo bude v pohode, ked ty budes v pohode 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@paulinafabryova ja som jedla úplne všetko, dokonca aj bryndzu a plesňové syry a deti sú zdravé. Všetko s mierou, kľudne si s rozumom daj. Radšej však pasterizovanú z obchodu (Majolenka) ako domácu.