Môžem sa v prvom trimestri opaľovať?

mamulik10
15. jún 2022

Ahojte mamičky 🙂 Prosím Vás môžem sa opaľovať som v 9tt tehotenstva 🙂

lasona
15. jún 2022

Neriskovala by som, koža je veľmi citlivá, môžeš si spôsobiť pigmentové škvrny...takisto počas dojčenia ...ja som bola predtým maniak na slnko, depiláciu a kozmetické zákroky...a videla som že pokožka počas tehotenstva úplne inak reaguje

tosomja
15. jún 2022

Môžeš, s mierou. Ako všetko ostatné. Tehotné chodia aj k moru, aj na kúpaliská. Len ako píše vyššie, skôr ide o tvoju pokožku, nie o bábätko

petricka22
15. jún 2022

@mamulik10 kvoli babatku mozes, ale mne sa tiez a a aj kamoske povas tehu urobili pigmentove skvrny na tvari a to sme sa ani neopalovali

nika0204
15. jún 2022

@mamulik10 opalovanie je celkovo nezdrave pre pokozku- starne a nebezpecne aj kvoli vzniku rakoviny,to ti povie kazd dermatolog..jasne ze sa kazda opalujeme..ale v tehotenstve teda nie, nestoji mi to zato..uz ked tak cela v tieni a opalit len nohy..ale jedno leto sa d avydrzat si myslim🙂

amelie22
15. jún 2022

@mamulik10 Ja som v druhom trimestri a som na slnku denno denne, buď na bicykli (aj 2-3 hod), alebo na kajaku, prípadne beh... Ako trčia mi predovšetkým nohy ruky, príp. chrbát 🙂 Teraz ideme na dovolenku k moru tak plánujem paddleboard, predpokladám, že sa schovávať nebudem. Zatiaľ nevidím žiaden rozdiel medzi tehotná / netehotná.

sudocek
15. jún 2022

@mamulik10 ja by som to už druhý krát nespravila počas tehotenstva.🤦‍♀️

sonicka96
15. jún 2022

Kľudne ale na bruško si daj nejakú šatku🙂

ajko2011
15. jún 2022

Ja som sa opaľovala, ale zase som nebola na slnku celé dni. Tak s mierou. Neviem presne ktorý týždeň to bol, ale bolo to v lete a syn je novembrový.

klaudiadia99
17. jún 2022

@mamulik10 môôžeš len to moc nepreháňaj.. potrebuje predsa každý nachytať vitamín D 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre