dobrý deň, som tu nová.. čakám bábätko, som v 9tom týždni a chcela by som sa spýtať, či by som sa mohla.normálne kúpať vo vani alebo len sprchovať. Ďakujem 🙂
@veronicka612016 ja som sa cele tehotenstvo kupala vo vani aspon 1-2x tyzdenne, rovnako ako pred tehotenstvom v dost teplej vode. Vsetko bolo v poriadku.
To je vec nazoru asi ako vsetko :D
takže by som si mohla dať vaňu? lebo kamarátka je v 6.mesiaci a povedala mi, že sa mám len sprchovať
@veronicka612016 urcite si daj. Ja som na zaciatku tehotenstva bola aj na verejnom kupku (s tymi tamponami) a vsetko vpohode. Drz sa hesla ze co je dobre pre teba je aj pre mimi 🙂
ďakujem.. pekný zvyšok dňa prajem 🙂
Ja som sa kúpala vo vani a chodila som na plávanie pre tehotné
Ja sa kupem nie v horucej vode ale v teplej no brucho nenam uplne pod vodou. Urcite v poslednom trimestri sa kupat nebudem tepla voda moze vyvolat kontrakcie. Ale tersx je to pre mna relax
@veronicka612016 Ja som sa kupala vo vani cele tehu. A co by sa akoze malo stat. Ved nelezis v 100 stupnovej vode.
Apropo, co by sa mohlo stat. ja som pri copani do 25 tt behavalala viac krat tyzdenne po 10 km. Vo 8.tt som bola na Lanzarote vo Swim Camp. Makacka riadna. Plavala som po 1000 m takmer dnne az do porodu.
Uz to tu niekto napisal. Co je dobre pre teba, je dobre aj pre babo. Ak sa citis OK, nemas zdr. problemy, tak sa nemusis nejak extremne obmedzovat. Kludne si daj ten kupel, ak mas nan chut.
...ja som bola v pôrodnici na izbe s dvoma babami...ja a jedna z nich sme sa celé tehu kúpali v pohode vo vani a prenášali sme a ďalšia spolubývajúca, vraj to sa nemá 😨a ona porodila predčasne😉
ja som sa kupala celých 9m takže za mňa áno....
V pohode sa kup. Aj v tretom trimestri. 🙂 tepla voda vyvola kontrakcie iba ak sa porod rozbieha. Ak nie a su to poslickovia, tak naopak ich zastavi. 🙂
pri starší jsem si dávala celkem dost teplou vanu každý den a rochnila jsem se v ní i hodinu, malá šla císarem pár dní pred termínem pro nepostupující porod, byla jsem zavrená na sto západu, ani vyvolávačka nepomohla 🙂
pri druhém jsem nemela čas na koupel každý den, ale nekolikrát do týdne určite a rodila jsem skoro na termín, zase císarem a zase uplne zavrená 🙂 asi bych se tam musela máčet od rána do večera aby se neco pohlo 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som sa vždy len kúpala pri každom tehu...nemali sme u rodičov sprchovací... Ale žiadny problém nebol...