Som na urade prace a pracujem ako casnicka na dohodu.Mozem sa dat vypisat na marodku,dostanem nieco?Alebo ako to mam inac vyriesit ked mi je zle.
ano, mozes, ja bola na pn od 5 tyzdna.az do konca tehu
No toto ma zaujalo , tiež pracujem ako čašníčka ...je to zároven herňa ...fajčí sa tam a na všetko som sama...čiže tovar-sudy...atď.
U lekára som bola prvý krát v utorok a som v 9tt. Pýtala som sa ho či sa dá ísť skôr na PN ,že v akom prostredí robím...
No on mi povedal, že mi nemôžeme dať len tak pn pokial nemam zdravotné problémy... že nemôže mi dať pn len kvôli tomu,že pracujem v nevhodnom prostedí..ale že nech nič nedvíham a že nieje dobre že sa tam fajčí...ale na to je zamestnávatel ,aby mi dal vhodnu prácu.
Mala som operovaný krčok, druhe dieťa cisárskym a tak mam trošku obavy.
No taktiež mi je zle , zvraciam a som slabá ako mucha... (o vracaní som mu nehovorila, nevedela som že aj to môže byť dôvod na pn)
...tak neviem či mam ísť k obvodnemu a skúsiť či ma on nevypíše na pn...alebo počkat do dalšej poradne.
Neviem ako je to s prípadnými kratšími Pnkami ...či by ma kvôli tomu nemohol zamestnávatel vyhodiť. Mam pracovnu zmluvu na dobu určitu do 1.augusta...a v augute mam termín 🙂
baby, otazka bola, ci nieco dostane, ked je na UP. neni zamestnana. vypisat sa mozete dat, ale ked ste na UP tak na tom urcite nezarobite. a casnicku v zafajcenom prostredi by ste urcite mali nechat tak, lebo dym vam a babatku skodi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som bola PN od uplneho zaciatku tehu kvoli preoslemu potratu a problemom. Niekedy sa da dohodnut s lekarom. Ak robis vo fajciarskom prostredi, mozes to aj na to zviest. Pripadne ak ti je velmi zle a vracias, mozes skusit aj to ako dovod. Niekedy nechce dat na PN gynekolog, potom dava vseobecny. Je to o ochote lekara. Ci nieco dostanes to neviem, lebo neviem, ako dlho si robila.