Môžem počas tehotenstva behať?

leuska1991
18. aug 2021

Ahojte zienky,meska mi menzes,test vysiel pozitivny. Problem je v tom,ze kazdy den behavam. Asi teraz uz nemozem,ked som tehu vsak?

miskamicha
18. aug 2021

@leuska1991 ja by som to asi neriskovala 🙂 zvolila by som nieco pozvolnejsie.. mas kopu videí kde su cvicenia pre tehotne. To je,ale len moj nazor, mozno ti tu napisu iné zeny,ktore v zaciatkoch sportovali.

monuska1234
18. aug 2021

@leuska1991 osobne nebehavam,ale znama behavala pocas oboch tehotenstiev,ak si behala aj predtym,myslim,ze by to nemal byt problem,malo by to but vsak pozvolnejsie,treba sa poradit s lekarom,aby to odobril 😊

leuska1991
autor
18. aug 2021

@miskamicha ved ano,radsej asi zatial behanie necham tak. Ublizit by som babu zas na ukor toho nechcela.

mone8
18. aug 2021

@leuska1991 asi uz len rychla chodza 🙂 ale presne ako pisu aj dievcata vyssie, spytaj sa lekara a uvidis co ti povie 🙂 inak pozeram, ze mate synceka cca 5m a teraz druhe, spravne? Aj my sme to takto mali po sebe🙂😉

mamamasama
18. aug 2021

behaaavaj...tehotenstvo nie je choroba...ja stale behavam 3 krat do tyzdna 6-10km...plus silove treningy...jedina vec, co mi pomaha od nevolnosti...hlavne pi vela vody...toto je moje druhe tehotenstvo...

elizabet173
18. aug 2021

@leuska1991 radšej by som volila rýchlu chôdzu, keď už beh, tak po mäkkom povrchu. Stovke žien sa nemuselo nič stať, keď behali, ale zrovna ty môžeš potratiť a môže aj nemusí to súvisieť s behom, no budeš si to potom vyčítať. Skús plávanie pre tehotné, cvičenie pre tehotné, teraz v začiatkoch nordic walking.

lavender273
18. aug 2021

@leuska1991 ja som behavala cca do 3m, potom som prestala ( aj som.bola rada ze si oddychnem), ale robila som ine cvicenia. Kazda sme ina. Uvidis ako sa budes citit.

leuska1991
autor
18. aug 2021

@mone8 no ja ma 3deti a toto bude 4te,ale to su vacsie uz a tiez po sebe🥰

thereisabear
18. aug 2021

Ak behávaš už dlho a máš dobrú kondičku, tak sa dá. Ak si len nedávno začala, tak radšej nie.

sense
18. aug 2021

Ak behavas pravidelne à nemáš zdravotné problémy, môžeš behať ďalej konzultuj pre istotu s lekárom ešte keďže on pozná najlepšie tvoj zdrav stav. Plus dôležité je počúvať svoje telo.
Neodporúča sa začínať s behom ak si nebehala.

sasanka605
18. aug 2021

@leuska1991 ak si behávala doteraz, kľudne mozes. Ved ti len vyšiel pozitívny test. Vo vyššom štádiu prestaneš ale teraz je to zbytočne prestavať ak nemáš žiadne problémy.

nairia
19. aug 2021

pokial sa na to citis, kludne behaj dalej, ak chces mat istotu, pockaj na konzultaciu s lekarom a ak ti to odobri, kludne ostan pri tom. treba pocuvat svoje telo, samo ti da najavo, kedy je dobre a kedy sa mu to nepaci. ja som 32tt a stale cvicim pilates, co som cvicievala aj pred tehotenstvom. ked sa mi nechce, necvicim, ked nieco nie je prijemne, telo sa ozve a tak nerobim/upravujem cviky. jedine, co si treba dat potom pozor je nadmieru vysoky tep a potencialne prehriatie organizmu.

annakot
31. aug 2021
Používateľ annakot je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od annakot.

s behaním by som bola opatrnejšia 🙂 ja sama som na začiatku tehotenstva behávala, ale postupne som radšej prešla na rôzne cvičenia, ktoré mi aspoň na tých pár mesiacov behanie nahradili. Snáď ti trochu pomôže tento článok: https://instagym.sk/clanky/cvicenie-v-prvom-trimestri/ Sú tam nejaké tipy na cvičenia a aj vypísané benefity, že prečo je ich dobré robiť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre