Ahojte. Poraďte mi prosím.. keď som mala asi 15-16 rokov, bola som 1. a poslednýkrát u gynekologičky. Viem , že je to dosť nezodpovedné ale odvtedy som u nej nebola. Momentálne som v rannom štádiu tehotenstva a pripravujem sa psychicky na 1. návštevu gynekológie.. ale: chcem inú gynekologičku... môžem po toľkých rokoch proste od nej odísť bez dôvodu, keď mám u nej založenú kartu? Rada by som išla k inej 🙂
Ďakujem za každú radu 🙂
@adka135135 úplne v pohode 🙂 žena si môže vybrať akého chce, vôbec sa tým nestresuj je to normálne aj ja som teraz odišla od svojho a nasla nového, vyžiadala sa len karta 🙂👍
Trosku viac upresnîm. Treba si vybrať nového gynekológa a podpísať s ním zmluvu. Nová zmluva platí vždy od 1 mesiaca. Pôjdeš k pôvodnému gyn. ktorému nahlasiš zmenu teda, že od neho odchádzaš k novému. Ak to bude v strede mesiaca tak do konca toho mesiaca si stále pacientkou toho pôvod. gyn.. Na konci mesiaca podpiseš u povod. gyn. papiere, že už nebudeš jeho pacientkou a odovzdá ti kartu, kt. zanesieš novému gyn. Osobne môj starý gyn.nechcel vydať moju kartu novému a tak som musela riešiť osobne a na podpis
napríklad mne dala moja nová gyn žiadanku ktorú som mala poslať doporučene na adresu starej gyn kde bola žiadosť o kartu...bolo to tak preto lebo mala skúsenosť že ženy sa báli a bolo im nepríjemné riešiť to s bývalým gyn a takto sa mohli úplne vyhnúť kontaktu, za mňa tiež lepšie ako do očí jej povedať narovinu ze odchádzam 😂
Ja som komunikovala už len s novou. Ona si vyžiadala všetko od starej, s tou som sa už nestretla, chvalabohu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mozes, vyber si gynekologa, objednaj sa a on si vyziada kartu od povodneho lekara