Môžem ísť na maródku?

extempore
31. aug 2016

Ahojte, chcem vedieť váš názor. Čakáme druhé dieťa, som na konci 7tt. Vo februári som mala vážnu autonehodu, pracovný úraz. Zrazila som sa skoro v 100km rýchlosti s chlapom ktorý dostal mikrospánok a prešiel do protismeru. Bola som po havárii 6 týždňov PN, pomliaždené brucho a prsia od bezpeč. pásov, obrovská šitá rana na kolene, pohýbaná krčná chrbtica. Vyzeralo to hrozne ale rozchodila som to. Musela som sa vrátiť do práce ale problém je ten, že som obch. manažérka, celé dni na ceste, mesačne najazdím aj 4 tis. km. Lenže ja sa už po tej havarii bojím na ceste. Bojím sa šoférovania a vyložene trpím ta volantom. V noci mám hrozné sny, stále vidím tú zrážku 😢 Okrem toho som teraz dosť unavená, je mi zle, nie je žiadna šanca že v mojom stave budem schopná plniť obchodn plány... Najhoršie je ale to šoférovanie 😡 už sa nebojím len o seba ale aj o malinké... Keď si predstavím aké som mala od pásov na bruchu krvné zrazeniny, tak v tehotenstve by bábätko nemali šancu prežiť. Myslíte, že môžem svoju gynekologičku požiadať o PN až do materskej? Vďaka za rady.

mihula
31. aug 2016

@extempore asi nie,si myslim,že tvoje tehotenstvo nema so strachom a negatívnym zažitkom nič spoločne

monusik73
31. aug 2016

@extempore Urcite je dolezite tvoje zdravie a babatka tak ze poziadaj lekara nech ta vypise na pn do konca materskej 🙂

evittam
31. aug 2016

@extempore Nemusíš žiadať gynekologičku, nakoľko ak máš bezproblémové tehotenstvo tak to naozaj nemá nič spoločné s tvojou psychickou traumou - choď za psychológom.

anjelik2509
31. aug 2016

@extempore ja si myslím že áno.... ženy chodia aj s inými problémami na PN a nieto ešte s takouto traumou a zraneniami... Každopádne, svojej gynekologičky sa opýtať môžete, nič za to nedáte. Ak nie u gyn, tak obvodný alebo ako sa už vyššie spomína, tak psychológ.

extempore
autor
31. aug 2016

Ono je to aj o tom, že práve v súvislosti s tehotenstvom som teraz unavená, je mi zle. A chodím naozaj na dlhé ceste. Bežne sa stáva že o 11.00 som v Mikuláši a o 13.00 už v Trenčíne. Popri tom náročné jednania... Za posledný týždeň sa mi 2x stalo, že som skoro nedošla domov. Ak dostanem mikrospánok za volantom tak sa môžem min. s tehotenstvom rozlúčiť... Okrem toho v priebehu pol roka už 2x chodim na rehabilitácie s krčnou chrbticou. Mám hrozné bolesti a žiadne lieky nemôžem...

luma1
31. aug 2016

Podla mna urcite ano. Ja som mala prve tehu rizikove od 15tt na PN kedze som z nervov v praci krvacala (tiez za volantom cele dni a stres z plnenia planov) gyn ma dal na PN, ked som otehotnela druhy krat automaticky od prveho dna ma dal na PN. Tak isto zeny ktore robia nocne alebo v prasnom prostredi alebo v laboratoriach nemocniciach vsetky idu na PN podla mna vas gyn nebude mat problem vypisat. Treba sa spytat a dohodnut sa. Urcite je lepsie zostat na PN ako stresovat v aute a tym ublizovat aj babatku. Vela stastia a zdravia zelame 🙂

loginexistuje
31. aug 2016

@extempore samozrejme ze mozes... ak ta nahodou odmietne gynekologicka tak chod za svojim obvodnym lekarom a vie ta aj on vypisat ...

neriskuj ... treba si vazit zdravie aj seba aj dietatka a zdravie myslim aj to psychicke... drz sa.

kv961
31. aug 2016

@extempore Ahoj, myslím si, že keď normálne povieš doktorke, že sa bojíš o malé a tým si stále v strachu, tak ani nezaváha a ihneď ťa vypíše. byť celé tehotenstvo v napätí si myslím, že nie je dobré pre bábätko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre