Môžem dostať výpoveď ak som tehotná v skúšobnej dobe?

bojka22
11. júl 2019

Dobrý deň. Chcem sa spýtať. Môžem dostať výpoveď ak zamestnávateľ vie to ze som tehotná (poslala som potvrdenie od lekára emailom) a zároveň som na Pn ktoru som tiež odovzdala? Stále som v skúšobnej dobe na dobu neurčitú. Ďakujem pekne za odpoveď

arcticcode
11. júl 2019

Áno, v skušobnej dobe môže pracovný pomer skončiť z jednej aj z druhej strany z akéhokoľvek dôvodu, alebo aj bez dôvodu. Bohužiaľ, tu nehraje rolu, že si tehotná, ani PN, v skúšobnej dobe ťa môže prepustiť zamestnávateľ naozaj hocikedy.
Dokonca sa ani nehovorí, že dostaneš výpoveď v skúšobnej dobe (teda hovorí), ale oficiálne to je, že sa pracovný pomer "ruší".

dopolbokaodrata
11. júl 2019

@bojka22 skúšobná doba môže byť max 3 mesiace, nie na dobu neurčitú. Ako dlho si zamestnaná? Alebo máš skúšobnú 3 mes a potom budeš mat tpp na dobu neurčitú? Pozri si zmluvu, čo v nej máš.

23121974
11. júl 2019

Skúšobná doba na dobu neurčitú neexistuje 🙊

arcticcode
11. júl 2019

Však jasne, že to myslela, že je na dobu neurčitu a skušobnu dobu ma tri mesiace.

diaalex
11. júl 2019

@bojka22 tak ako to @arcticcode napísala vyššie... mala si počkať s oznámením tehu do skončenia skúšobnej doby, vtedy by si bola krytá, ale takto nie si a môže ťa prepustiť

bojka22
autor
11. júl 2019

@23121974 ja mam zmluvu skúšobnú dobu na dobu neurčitú

bojka22
autor
11. júl 2019

@dopolbokaodrata pracovný pomer sa uzatvára na dobu neurčitú. Pracovný pomer je dohodnutý so skusobnou dobou dva mesiace

moonlight1210
11. júl 2019

@bojka22 ano, mozu ta prepustit. len musia v zruseni prac pomeru v skusobnej dobe uviest dovod, ktory nesuvisi s tvojim tehotenstvom, kedze si im ho uz oficialne oznamila dokladom od lekara.
napriklad, ze tu pracu nezvladas. to je vsetko.

PN pocas skusobnej doby nema ziaden vplyv.

O dlzku trvania PN sa skusobna doba dokonca predlzuje. Ak budes na PN mesiac, tak o mesiac dlhsie trva aj tvoja skusobna doba.
toto vie asi malo zamestnancov.

ale uznaj sama ferovo, ze tehotna hned v prvom mesiaci v praci, este ani riadne nezaucena a navyse rovno na PNke - no co si im tam takto platna? aj ty sama by si sa poslala prec, keby si bola zamestnavatel.

dopolbokaodrata
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janickacrazy
11. júl 2019

@bojka22 No škoda, že si nepočkala tie 2 mesiace do skončenia skúšobnej doby, takto ťa može prepustiť v skúšobnej dobe.

23121974
11. júl 2019

@bojka22 Je rozdiel skúšobná doba,zmluva..nauč sa rozdiel medzi tým...

veronikaszabova
11. júl 2019

@bojka22
1. v skusobnej dobe ta vyhodit mozu - mala si pockat.
2. Rada do buducna -- papier o tehotenstve si mala poslat postou doporucene, pripadne dat nadriadenemu a kopiu si dat podpisat -- aby nemohli povedat, ze o nicom nevedia. Ako im dokazes, ze mail dostali??

bojka22
autor
11. júl 2019

@veronikaszabova na email odpovedali

veronikaszabova
11. júl 2019

Inak aj v tvojej minulej teme ti vsetci pisali, ze ta moze vyhodit, ak si v skusobnej.

veronikaszabova
11. júl 2019

@bojka22 btw to nic nemeni na fakte, ze v skusobnej dobe ta mozu vyhodit.

bojka22
autor
11. júl 2019

@moonlight1210 zaucena som bola. Pracovala som tak ako som mala. Ja som toto riešila s právnikom on tvrdí že chránená som keď som im všetko poslala tak ako som mala.. Môj zamestnávateľ je neskutočne nespravodlivý tak som zvedavá co bude ďalej.

nini1010
11. júl 2019

Jasne ze mozu ak si im to povedala pocas tych prvych dvoch mesiacov.Preco si urobila vlastne taku hlupost?co ine si cakala ze sa stane?

veronikaszabova
11. júl 2019

@bojka22 nespravodlivy??? Zaucili ta, vlozili do teba svoju energiu, cas a dali do teba svoje know how, nezobrali nikoho ineho a ty sa hodis este v skusobnej dobe na PN?? S tehotenstvom??
Nehnevaj sa, ale zamestnavatel nie je "neskutocne nespravodlivy" 🙂 🙂
Proste si v skusobnej dobe a to, ze si tehotna, ta neochrani. Pravnik by si mal dostudovat zakony - stacilo pockat 1 den po skusobnej dobe a nemohli by ta vyhodit.

kikus985
11. júl 2019

@bojka22 áno môže ťa vyhodiť a zrejme tak aj urobí. Načo im je takýto zamestnanec?

dopolbokaodrata
11. júl 2019

@bojka22 a ty si nastúpila už ako tehotná? V akom si týždni a ako dlho pracuješ? Stále sa vyhýbaš odpovedí. Keď si v skúšobnej môže ti pracovný pomer ukončiť, len ako dôvod musí uviesť dôvod, ktorý nesúvisí s tehotenstvom. A nie, nespravodlivé to bohužiaľ nie je. Zaučil ťa, investoval do teba a teraz to vďaka tebe môže robiť celé odznova.

diaalex
11. júl 2019

@bojka22 som zvedavá ktorý právnik ti povedal takúto kravinu... mal by sa vzdať licencie... v skúšobnej dobe chránená teda vôbec nie si... mala si počkať kým ti skončí skúšobná doba a vtedy s tým vyrukovať... takto ti max udá dôvod, že nespĺňaš predpoklady a dovi dopo...

candii
11. júl 2019

PN ťa neochráni pred výpoveďou, ktorú pravdepodobne dostaneš.

dopolbokaodrata
11. júl 2019

@bojka22 to si sa s právnikom radila ešte predtým, než si šla na PN a oznámila to? A podla jeho "odbornej" rady si takto chcela so zamestnávateľom vybabrať?

veronikaszabova
11. júl 2019

@dopolbokaodrata sranda inak je, ze v jej minulej teme spekulovala nad PN a tam dostala tiez odpovede, ze ju mozu vyhodit. Neviem co si akoze myslela...

dopolbokaodrata
11. júl 2019

@veronikaszabova to neviem, to som nečítala ani sa mi nechce, ale keďže sa vyhýba odpovediam na vecné otázky tak je jasné, že chcela s tým vybabrať ale akurát obabrala samu seba.

ceklis
11. júl 2019

@bojka22 čo odpísal na ten mail? 🙄

diaalex
11. júl 2019

@veronikaszabova
@dopolbokaodrata baby, ona určite rozhodla na základe "odborného" poradenstva... len si zabudla prečítať plno tém na googli ohľadom skúšobnej doby

dopolbokaodrata
11. júl 2019

@diaalex aj ten právnik na to zabudol 😂 tipujem že hľadala online právnika zadarmo 🙄 takže to asi ani právnik nebol

ceklis
11. júl 2019

@diaalex
@dopolbokaodrata
@veronikaszabova tak ono je asi najhoršie na tom celom to, že sa poradila s niekym o kom si myslela že vie čo a ako :( podľa mna to posral ten pán právnik. Keby jej nedal info akú jej dal, asi by na pn nešla.

dopolbokaodrata
11. júl 2019

@ceklis posrala to hlavne ona, lebo tu píšu baby, že aj tu to uz skôr riešila a neverila tomu, čo jej tam radili.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre