Môže veľké množstvo zázvoru v 1. trimestri ublížiť plodu ?

nikolkaniki
8. jan 2020

Dobry deň alebo ahojte, som tu úplne nová. 6.1 2020 my vyšiel na teste slabunko pozitívny test . Na druhý deň ráno už bola druha čiarka silnejšia .

Poslednú menštruáciu som mala 4.12 / 6dni.

S partnerom sme mali nechránený sex 4.12 -15.12 -20.12 -29.12

Včera 7.1 som bola u doktorky a povedala mi že mám prísť 23.1

Prečo vlastne píšem, keď som si ešte nerobila tehotenský test víkend toho 4-5.1 som pila obrovské množstvo zázvoru . Keď som si robila na další deň test bola slabá čiarka, priložím aj fotky testov .

Dočítala som sa že zázvor je veľmi nebezpečný v prvom 3mestrí.

Keďže som len v 2tyzdni tehotenstva môže to niako ublížiť plodu?

Z tehotenstva sa veľmi tešíme a preto sú chcem dávať pozor hneď od začiatku a nepijem ani kávu. Len fakt veľké množstvo čerstvého zázvoru skonzumovalo.
Ten Modry krizivovy test som robila včera večer, fialový včera ráno a tie sláve sú zo 6.1.

Za každú radu ďakujem .

Mám 29r a v roku 2014 Som bola na interupcii:(( v 10týždni:( musela som ísť .

S teraz naozaj chcem pre bábätko v brušku spravit maximum.

Tiež by má zaujimalo ako to je s cvičením v tehu. Cvičíte ?

Za odpovede vo pred ďakujem.

N.

giuli
8. jan 2020

Vobec sa nemusis obavat,urcite si nijak mimi neohrozila...uzivaj tehu..drzim palce

mondolina
8. jan 2020

Nie si v 2 tt, ale 4-5 tt

amelia000
8. jan 2020

@nikolkaniki ja som o takom case tiez pila kvantum cerstveho zazvoru a v pohode. Na kontroke ma babatko vsetko co ma mat 🙂 jedine co som vylucila z jedalnicka je surove maso a nepasterizovane syry , ostatne veci ako kava a energy drinky, cigarety mi same od seba prestali chutit. Takze bud v pohode si len tehotna a to nieje choroba 🙂

natalindaaaaa
8. jan 2020

Ahoj 🙂 mne odporucal zazvorovy caj pri nevolnostiach.. Je pravda, ze vo vacsej miere je skodlivy ale urcite je vsetko v poriadku a gratulujem 💓.

jenisjenis
8. jan 2020

Aj ja som pila na zaciatku zazvor lebo som ochorela a nevedla som ze sa nemoze a tiez dost vela. Zatial je vsetko v poriadku 🙂

nika898
8. jan 2020

@nikolkaniki skús si spraviť ešte raz ten test čo si robila ako prvý. Testy môžu byt rôznej citlivosť preto ti môže ukázať slabšiu čiarku. A gratulujem ☺️

ruzasipova
8. jan 2020

@nikolkaniki Zazvor je nebezpecny, lebo moze spodobit stahy maternice a potrat, ale kedze si bola potom na kontrole a babatko stale mas, tak je vsetko v poriadku. Inak zazvorovy caj je tiez vyborny voci nevolnostiam. Ja som ho tak pila v zaciatkoch s mierou. A k tym tvojim tt - zacina sa to ratat od 1. dna poslednej menstruacie, tak isto si viac ako v 2tt,

janulienka1103
8. jan 2020

@nikolkaniki tehotná si, gratulujem 🤞 a zázvor ti neublíži.. odporúča sa pri nevoľnostiach, ja som ho pila preto lebo som bola chorá a chcela som to riešiť takto "prírodne". A na kontrole keď som bola, tak je všetko dobré, malej to nijako neuškodilo. Takže sa hlavne nezamýšlaj nad takými vecami a užívaj si tehotenstvo. 🙂 Je to stav, nie choroba 🙂

miriam1983
8. jan 2020

@nika898 ale ona nepise,ze by mala slabsi test. Pyta sa len,ci zazvor skodi.

mogaa
8. jan 2020

@nikolkaniki pokiaľ si nezačala krvácať či špiniť, tak sa skludni, všetko je ok.....zázvorový čaj, či limonáda sa práveže odporúčajú aj pri ranných nevolnostiach v tehu, samozrejme v slabšej koncentrácii či množstve....v prvom trimestri môže potrat spôsobiť čokolvek, dokonca môžeš potratiť bez zjavnej príčiny...preto treba byť trošku opatrnejší, takže žiadna extrémna námaha...ale tehotenstvo zase nie choroba, čiže môžeš všetko ale s mierou, čiže žiaden beh, žiadne brušáky, ale napr.taký pilates či jogu uplne v pohode cvičiť môžeš...takže žiadne prehnané úzkosti že som tehotná tak nemôžem nič robiť - môžeš aj normálne upratovať, aj umývať okná, bežné upratovanie uplne v pohode....len nie napr.presúvať nábytok😉

ledgerka
8. jan 2020

nestresuj hlavne 🙂 co sa tyka jedla tak ja davam pozor hlavne na to aby bolo vsetko dobre prepecene, v restauraciach dostanes kadeco. Kavy pijem 1-2 za den, doktorka odobrila ze to nie je vobec problem. Cvicim normalne dalej to co pred tym aj ked pomaly pri silovom treningu znizujem vahy. Nedrepujem zo 60kg, uz len zo 40kg, a pomaly to ide dole ako rastie brucho. Takze rob tak ako citis ze je to spravne, porad sa vo fitku. Nedavno som bola na bezkach, na tury chodime normalne.

ledgerka
8. jan 2020

cvicenie priamych brusnych svalov sa neodporuca od 20 tyzdna, dovtedy nie je problem

nikolkaniki
autor
9. jan 2020

@mondolina ahoj ja sa fakt nevyznam robila som si teb test digitalny a vyslo mi +2-3

nikolkaniki
autor
9. jan 2020

@mondolina mne ten digitalny ukazal. Nevyznam sa naozaj:(

nikolkaniki
autor
9. jan 2020

@amelia000 ďakujem ❤

mondolina
9. jan 2020

@nikolkaniki
V pohode, tehotenstvo rataj od začiatku poslednej menštruácie, pouzi tehotenskú kalkulačku, vyráta ti týždne aj dni.

nikolkaniki
autor
9. jan 2020

@ledgerka fiha gratulujem takze mozem normalne ist do fitka na kardio na chody a drepovat vlastnou vahou? Niake výpady? Aspon tie nohy zadok by som chcela🙂

nikolkaniki
autor
9. jan 2020

@mondolina aj ked som mala sex 20.12? Lebo preto som od vtedy ratala

mondolina
9. jan 2020

@nikolkaniki
Tehotenstvo sa ráta od dátumu poslednej menštruácie.

nikolkaniki
autor
10. jan 2020

@mondolina ked mam DR 23.1 tak uz by aj mohol niečo vidieť? Ďakujem

mondolina
10. jan 2020

@nikolkaniki
Budeš v 5 tt, niečo by malo byť.

nikolkaniki
autor
12. jan 2020

Baby mne sa stala strašná tragédia vcera mi zomrel priatem s ktorym čakam dieťa😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

giuli
12. jan 2020

@nikolkaniki prosimmm...oh boze..preco ,ako...je mi to strasne luto...drz sa

ruzasipova
12. jan 2020

@nikolkaniki Kde ako preco? To je strasne, je mi to moc luto.

nikolkaniki
autor
13. jan 2020

@giuli je to moc strašne a musim byt silna kedze som sa len pred týždňom dozvedela ze som tehotna. Sobotu mi zomrek priatel 31r hral futbal a infarkt:(( zrutil sa mi svet. Od soboty neviem jest. Bojim sa aj o plod. Pokiaľ nekrvacam tak je vsetko v poriadku? Mam iba normalne spinenie bledej farby maličké. Baby asi po pohrebe zajdem k psychologovi. Dnes som zatial neplakala lebo uz to asi nejde. Nakolko nie sme ani zobraty ako to bude z babetkom ked otec zomrel skor? Moze mat jeho priezvisko a byt jeho otcom? To velmi chcem dotiahnuť do konca aby tu mal babo.

nikolkaniki
autor
13. jan 2020

@ruzasipova 31r hral v sobotu fubal a asi infarkt, mlady zdravy chlap. Zrutil sa mi svet ale nakolko som iba kratko tehotna musim davat pozor. Myslim ze to jedine ma drzi pri živote

giuli
13. jan 2020

@nikolkaniki je mi to velmi luto,zivot je pes...
Clovek tazko hlada slova utechy...o to tazsie ,ked islo o tak mladeho cloveka...
Zajdi co najskor za tvojim gynekologom ,nech ta pozrie,stres nie je dobrym kamaratom..bude ti vediet poradit...si v kontakte s rodinou priatela,mozno aj tam ti daju pomocnu ruku ,aj ked aj pre nich je to obrovska strata..Silno ns teba myslim..drz sa pre to male a pre seba,my zeny sme silne osobnosti,zvladame aj to nezvladnutelne...

nikolkaniki
autor
27. jan 2020

Baby ďakujem Vam vsetkym❤❤❤❤❤

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre