Môže tehotná žena jesť krevety?

vasjar
24. okt 2020

Som v 8 tt, môžem jesť krevety?samozrejme tepelné upravené

erikad82
24. okt 2020

Mám 4 deti. Jedla som všetko okrem nivy ... tá mi ale strašne páchla počas tehotenstiev. Inak v malom množstve myslím,že neuškodí nič -musela by si to jesť každý deň...

ivetka_kamo
24. okt 2020

@vasjar ja som ich jedla kazdy den, bola som od nich zavisla😂jedine co to spôsobilo, že syn nenávidí ryby

erikad82
24. okt 2020

@ivetka_kamo 🙂 Ja som pri prvej dcéra bola závislá na rajčinách a rajčinového džúsu - dcéra neznáša len pach toho džúsu -asi toho mala v brušku dosť 🙂 🙂 🙂

ivetka_kamo
24. okt 2020

@erikad82 verím, že to má vplyv. Starší syn zas nenávidí pomaranče a mandarínky ešte viac. Na tie mi hovorí, že mu to smrdí ako muškáty 😂. Pri ňom v tehotenstve som jedla sme citrusy

akirlu
24. okt 2020

Balene, mrazene krevety zo supermarketu mozes, obzvlast pokial ich tepelne spracujes. Aj cerstve nemrazene mozes, pokial nepachnu a tepelne ich spracujes. Krevety by som vonkoncom neodporucala pri pobyte v rozvojovych krajinach. Mala som po nich hroznu otravu na Filipinach s niekolkodnovymi horuckami. A to som si ich objednala v krasnom 4 hviezdickovom hoteli...

lucinka1988
24. okt 2020

@vasjar myslím že áno, dnes ich akurát idem urobiť, sú veľmi bohaté na železo, ktoré je v tehu dosť dôležité..A najmä, keď sú tepelne upravené, niet sa čoho báť.

cookie29
24. okt 2020

V tehu si treba dávať pozor na listériu a toxoplazmózu. Toxoplazmoza sa dá zničiť mrazením na -18°C minimálne 3-4 dni ale odporúča sa aspoň týždeň. Listéria zase teplom. Minimálne polhodinu tepelnej úpravy pri 60°C.
Krevety sú väčšinou minútky. Po polhodine varenia bude z nich kaša.
Je to na Tebe. Určite bude veľa argumentov typu ja áno nič sa nestalo. Našťastie listéria nie je až taká Častá ale vo väčšine prípadov to ma následky pre drobceka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre