Môže sa doktor zmýliť pri zisťovaní týždňa tehotenstva?

pokladik5
14. aug 2012

je normalne kedze minuly tyzden podla dr mojej som bola v piatom tyzdni o dva tni dom uz bola v siestom a dnes v nemocnice som v siedmom tyzdni a ja podla mojho vypoctu som zaciatok sieteho tyzdna ? a ani jeden dr mi nezobral krv ked som podla nich v 6-7tyzdni , podla srdiecka je to male , srdiecko tam vcera bolo vidiet a dnes v nemocnici bolo velmi slabe , dr, skoro nic nevidel .. ja tomu nechapem .. lebo na nete citam vela clankov a podla dr, to vobec nesedi az prestavam dr verit ..

sabiatko
14. aug 2012

to zavisi od ultrazvuku a sikovnosti lekara. ale v takom rannom stadiu by sa podla mna nemali zmylit o viac nez par dni.

lusinda1989
14. aug 2012

ani mne dr nebrala krv na zistenie tehotenstva len podla sona mi urcila tyzdne

stanislavao
14. aug 2012

ale ved to mate jedno, ci ste v piatom, siestom, ci siedmom tyzdni. vsetko zalezi od velkosti plodu a tak malicky sa im dost le meria. ani ,ked je uz babo vacsie, tak nevedia presne urcit tyzden. jedno dieta moze byt mensie, druhe vacsie. vobec sa tym netrapte.

vvia
14. aug 2012

ja som momentalen v 22tyzdni no podla sona, 21tyzden, podla niekoho sedim a podla inych je este mensie....a pritom ja to viem presne, kedze som bola na umelom.... nic si z toho nerob. najlepsie ak vypocitas cca termin podl aMS a sono no....ak sa ti to bude pohybovat cca 1-2tyzdne hore dole tak si nelam hlavku s tym. treba len trosku pockat. aj ja som sa na zaciatku kvoli tymto sono korekciam stresovala. ako pisala sabiatko, zavisi od sona a od sikovnosti lekara (hlavne)

kokorunecka
14. aug 2012

Podľa mňa tu nastala chyba : u dr. si bola v šiestom - takže si mohla byť 5tt + (nejaké dni) , čo znamená prebiehajúci šiesty týždeň.
A o dva dni v nemocnici si už bola siedmy týždeň, lebo si bola 6tt + ..
To znamená, že keď si bola u dr. tak si mohla byť 5tt + 6, a o dva dni v nemocke 6tt + 1 čo už vlastne siedmy týždeň je. 🙂
Dúfam, že som to nenapísala moc zamotane.

manittu
14. aug 2012

U mna sa Dr. riadil prvým dnom poslednej M. na sono ma ani neposielal spravil mi test u neho v ordinacii, takze som nevidela ani srdiecko a podobne....az ked som bola v 12tt tak som isla na prve sono. Tam mi iný Dr. zapísal termin o týzden skor. Ked som bola na 3D tak mi zase dalsi Dr. zapísal dalsi - iný termin.... Takze podla jedneho by som teoreticky bola teraz v 31 podla druheho v 30 a podla dalsieho by som iba isla do 30t.....To nie je 100% je to len priblizne, vzdy sa vravý ze prve sono ukaze najlepsie a najpresnejsie, a nemusis mat porod presne v stanovený den. Pretoze bezne sa berie do uvahy ze zena moze rodit od 38-42t....Neviem ti vsak poradit ohladom sona v 6-7 t, nemam s tým skusenost...

hori
14. aug 2012

Najpresnejsie sa to zisti z utz v 10-12. tyzdni. Takto skoro mi ani moj dr nevedel povedat presne, v 5 tt mi tvrdil, ze na tom utz nic nevidi, ze by vobec nepovedal, ze som tehu, kazal prist o dva tyzdne a az vtedy sa to vobec potvrdilo. Najpresnejsi bol samozrejme moj vlastny vypocet, v termine porodu som sa "zmylila" len o 1 den, sono sa "seklo" o 7 dni 😉 (ale to hovorim len ako srandu, kludne som mohla aj prenasat... 🙂 )
A to, ze je babo malicke - to ber jednym uchom dnu, druhym von... aj mne to stale tvrdili, vecne bolo babo o tyzden-dva pozadu a obe dievky sa narodili a termin a s uplne normalnou priemernou hmotnostou...

afrika
14. aug 2012

jedna možnosť je tá, že sa dr fakt mýlia, no tá druhá možnosť je horšia-malinké začína zaostávať vo vývoji a tak som to mala aj ja 😔 . v piatok bolo krásne srdiečko, v stredu už slabšie odozvy a v nedeľu 😔 . strašiť ťa nechcem, chcela som ti len napísať ako to môže a nemusí byť

lola218
14. aug 2012

mne povedal doktor že niesom tehotna z krvy a teraz mám 7 mesacne babo 🙂) doktora som zmenila a som rada že mám malinku

1234lubka
14. aug 2012

samozrejme

amulienka
14. aug 2012

@pokladik5 urcite tusis kedy ste babo spravili, tak si rataj podla seba. doktor tam pri vas nebol 😉

soldi
14. aug 2012

@pokladik5 na zaciatku tehotenstva je babo velmi malicke, doktor to meria prilozenim kurzoru na pocitaci, takze staci ak ho posunie o milimeter, hned je rozdiel niekolko dni 🙂
co sa tyka srdiecka- jeho viditelnost zalezi od kvalit doktora aj sona 🙂
cize rozdiely, ktore pises su uplne normalne, na zaciatku to moze byt kludne hore dole dva tyzdne.
najpresnejsie sono, z ktoreho sa neskor aj vychadza, je sono v 12tyzdni 🙂
gratulujem k srdiecku 😵

@kokorunecka, inak, doktor ked povie, ze v siestom, tak mysli 6tt plus, nie 5tt+ ako by to podla logiky malo byt 🙂 doktori sa riadia tym, ktory tyzden je ukonceny 🙂 aspon tak mi to hovoril kamarat gynekolog.

atomica87
14. aug 2012

mne to lekarka vysvetlila tak, ze oni musia ratat tyzdne do tehotenskej knizky podla cyklu, cize som oficialne v 21 tyzdni, ale podla ultrazvuku v 12tom mi zistili, ze som o tyzden menej, cize momentalne v 20tom. Ked som sa na to pytala lekarky, tak vravela, ze som mohla kludne otehotniet na konci cyklu. Este mi povedala, ze ak viem presny den oplodnenia, tak si mam k nemu priratat 265 dni, a to ze bude najsmerodajnesi datum mojho porodu. S tym co mi urcila ona sa to fakt lisi len dva dni.

stacinka69
15. dec 2012

aj mne sa sekla povedala mi ze som v 4 tyzdni a o dva dni som bola v 8 tyzdni 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre