Môže PN vypísať obvodná?

zuzu_kyblik
6. máj 2019

Ahojte kočky. Som cca v siedmom týždni. Ešte nemám teh. Knižku. Min týždeň mi začali nevoľnosti a stupňuje sa to tak, že ledva dám niečo do úst (musím sa naozaj nútiť). Som slabá totálne a na gyndu mam ísť až o tri týždne. Myslíte že keby som šla k obvodnej tak ma vypíše na PN aspoň na týždeň? Pracujem v školstve a nechcem celé tehu byt pn.. Ale momentálne nevládzem :( mate skúsenosti s obvodnými? Ďakujem

silvia5252
6. máj 2019

@zuzu_kyblik moja obvodná lekárka mi aj odporúčala ísť na PN, len ja som nechcela kvôli financiám. Zato nevoľnosti mám, ale u nás v práci sa dá robiť z domu, tak tento benefit teraz vo veľkom využívam 😊. Podľa mňa to závisí od Tvojej lekárky, ale keď Ti je zle, myslím, že s tým problém mať nebude.

mogaa
6. máj 2019

@zuzu_kyblik záleží od lekárky....ona musí na PN uviesť diagnózu a tehotenstvo nie je diagnóza....takže ťa môže vypísať na pokazený žalúdok - môže ale nemusí🙂 veď za ňou choď, popros ju že si tehotná a býva ti zle či ťa nemôže na týždeň vypísať....

sponka93
6. máj 2019

@zuzu_kyblik mne dala obvodna pnku na dva tyzdne, ze dlhsie nemoze, potom musi gynekolog.

mima172
6. máj 2019

@zuzu_kyblik Ja som bola v tehotenstve na PN viac ako dva mesiace vypísaná obvodnou lekárkou. Bola by som až do pôrodu, resp. do času nástupu na MD, no tehotenstvo sa u mňa skončilo potratom, preto som bola na PN "len" tie dva mesiace. Diagnózu mi dala - bolesti chrbta. Povedala mi, že ako obvodná lekárka mi nemôže dať diagnózu súvisiacu s tehotenstvom, no ak chcem ostať doma (musela som kvôli okolnostiam, hoci by som radšej pracovala), tak to vieme vyriešiť takto, tj uvedením inej diagnózy, pri ktorej sa bežne maróduje dlhodobo 🙂

ciarraa
6. máj 2019

@zuzu_kyblik ano PN ti vypise pokojne aj obvodna, ale moze aj gyn vypisat 🙂 Ja som tiez bola asi dva tyzdne v tretom mesiaci ked som bola cca byvalo mi hrozne tak som si oddychla a potom sa vratila a potom som uz nastupila na MD 🙂

mirkava
6. máj 2019

@zuzu_kyblik mna trapil hrozny kasel od 5teho mesiaca. Vypisala ma obvodna a bola som doma do konca tehu

lacibo
6. máj 2019

@zuzu_kyblik ak ti môžem poradiť, buď doma celé tehu na PN..je to lepšie, ako riskovať pri takom množstve ľudí..a najmä teraz, prvý trimester..keď chceš, napíš mi IP..

zuzu_kyblik
autor
9. máj 2019

Ďakujem za rady. 😊 Mam skvelú doktorku a nechala ma doma, vraj kým sa budem cítiť lepšie.. Tak uvidíme co drobec 😊

lacibo
9. máj 2019

@zuzu_kyblik super, určite odporúčam aspoň do toho 13. týždňa určite..ale ako som písala, najlepšie celé tehu..oddychuj a "pripravuj sa"..nech sa darí..🙂

mim23
6. okt 2024

@mirkava dobrý deň. Môžte mi napísať prosím vás správu?, ja som v 12 TT a mám strašný kašeľ, neskutočne vraciam a mám závratné čo vám obvodná napísala za diagnózu? Mám do toto ešte aj astmu.

mim23
6. okt 2024

@lacibo dobrý deň. Môžte mi napísať ako má môže obvodná vypísať na celé tehotenstvo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre