ahojte, toto je moje prvé tehotenstvo, v ktorom som nepotratila. chcem sa opýtať, som v 9 tt a všimla som si že mi trošku narástlo bruško, môže to byť lebo sa mi to iba zdalo?? Ďakujem
Jasné, že ti už môže byť troška vidieť bruško. Hlavne ak si štíhlej postavy. Bábo už je veľké ako malá myška. 🙂
@luciannka83 no neviem, ale to ma max 10 mm, takze 1 cm, mozno o nieco viac, ale brucho mi zacalo rast po 5 mesiaci, nie som silna vobec a mala som 4 kilove dieta. ak ma trosku vydute brusko, nie je to z rastu maternice, ale je to zadrzana voda.
lekar mi vravel, ze to je iba vplyvom hormonalnej zmeny, zadrziava sa voda v tele a brusko hned vyskoci, ale nie je to babatkom ( myslim nie velkostou babatka), preto si aj zeny po 7 tyzdni kupuju tehotenske nohavice, lebo ich povodne tlacia, ale ze to je voda
No neviem, som sice pevnejšia, aké všimla som si to po vycikani keď som som si ľahla na chrbát... No uvidím čo mi povie dr...
Ja som v 11 tt a vyzerá to ako by som bola na konci 4 mesiaca ...je to druhé tehotenstvo, i pri prvom som mala hneď bruško (ale nie až takto skoro) a potom som mala vééľmi veľké, všetci si mysleli, že čakáme dvojičky 😀 a malý bol aj veľký, takže tipujem , že aj tentokrát to bude riadne banďoro ... aspoň to tak vyzerá 😀 😀 podľa mňa je to veľmi individuálne .... každý organizmus je iný
@bajaaaaa Môže ti už rásť bruško. 🙂 Ja som musela nosiť tehotenské nohavice už po 8 týždni. Keď si štíhlej postavy, tak ti bruško vyjde skôr. Ja som pri druhom tehotenstve už vo 4 mesiaci vyzerala tak, ako iné baby tesne pred pôrodom. Nikdy nezabudnem na tie prekvapivé pohľady ľudí, keď zistili, že nerodím o 2 týždne ale až o dobrých 4-5 mesiacov 🙂
@bajaaaaa aj ja som v 9tt podla posledndj MS podla sona v 8tt a uz tiez mam brusko.Nohavice uz nezapnem nosim leginy
No ja tiež už nosím len leginy alebo tepláky.... Viacero ľudí mi povedalo že je to možné aby mi už bruško vykuklo.... No uvidím čo povie dr 🙂 uvidíme 🙂 a ďakujem za vaše názory 🙂 je asi fakt pravda zr každá žena to má inak... Keď sa to tak vezme toto je moje štvrté tehotenstvo, i keď prvé v ktorom som sa dostala takto ďaleko.... No uvidíme čo bude 🙂
Juj no moze na mne hned kazdý videl, ze som tehula 🙂 brusko som mala uz v 7 týždni nafuknute a potom sa len zvacsovalo 🙂
Uplne individualne to je podla mna. Ja som uz v 7. tyzdni nezapla nohavice, ale potom brusko rastlo velmi pomalinky, v piatom mesiaci bolo uplne malinke.
@bajaaaaa v druhom tehotenstve som musela zacat nosit tehotenske nohavice uz v 8tt... zvacuje sa cela maternica, telo sa pripravuje na velku zmenu, takze ano, brusko uz moze byt vidno ... ja som na konci druheho trimestra vyzerala ako tesne pred porodom... no a v termine si kazdy myslel, ze cakam minimalne dvojicky ... vsetko, co som pribrala, slo do brucha ... ale zase, druhy "drobec" aj mal o kilo viac ako prvy 😉
Ahojte dievcence .. ja som bola včera na utz som v 9tt a presne na to som sa pýtala lekarky ...povedala mi ze babo má 22mm takže to nie je spôsobené ním ale že je to plodova voda ...a keďže ja mám 43kg a 155cm tak že prvé kde sa to ukáže tak že to bude na brúsku ...
@bajaaaaa tak sme na tom asi podobne, moje tretie ale zaroven aj prve tehotenstvo co sme sa dostali takto daleko 🙂
ja som uz v 9tt, som bola na kontrole tento tyzden, babo ma uz 2,5cm co som bola prekvapena a uz bolo vidiet ako sa vrti.na mne sice az tak nevidno, ale rastie mi uz tiez brusko a to som daleko od stihlej 😀
@bajaaaaa no tak to uz musime dotiahnut 🙂 ja robim vsetko pre to.a este mi aj zamestnavatel pomohol, kedze som dostala vypoved....takze fakt oddychujem a nestresujem sa.
ja som strasne rada ze rastie, aj ked som uz schudla skoro 3kg, nechuti mi jest.a ked mi nieco chuti, urobim si to...ani sa toho nedotknem....
@zdenkalv áno to som aj ja tak na tom, najprv chuť a potom nič z toho 🙂 aj ja som doma, nepracujem tak len oddychujem.... ja si tiež hovorím že toto sa už musí podariť 🙂 na to zle ani nemyslim🙂 a nemyslí na to ani ty a bude dobre 🙂 ale som rada že sa ozvala baba ktora si prešla tým istým ako ja 🙂 aspoň sa mám. S kým porozprávať 🙂
ja som si "videla" brusko tiez uz od druheho mesiaca, ale asi to bolo tou zadrzanou vodou...ale od zaciatku som si nemohla zapnut nohavice, velmi ma to ominalo.. no ..paradoxne ostatni mi to brusko zacali vidiet az koncom siesteho mesiaca:D
@bajaaaaa a tak ja som si toho preskakala tento rok uz dost, v marci spontanny potrat, potom sme babo neriesili lebo sme mali svadbu, v septembri mimomaternicove s tym ze mi museli zobrat aj vajickovod a teraz "klop, klop, klop" to je uz konecne na dobrej ceste.snazim sa mysliet len na to dobre, aj ked niekedy sa fakt bojim:nepobolieva ma brucho, zle je, pobolieva, zase sa bojim.....takato trubka som ja 🙂
hej to som aj ja na tom tak .... ja som mala dva spontánne potraty v priebehu desiatich mesiacov, potom dva roky sa nám nedarilo, potom som mala vo februári 2013 mimomaternicové, a aj mne zobrali vajcovod, v máji potom svadba a tak, tak sme neriešili.. dr chcel aby sme šli teraz v januári na umelé, tak sme to už vôbec neriešili a v októbri sa nám zadarilo 🙂 na posledný pokus 🙂 aj ja mám strach že sa niečo stane, ale snažím sa na to nemyslieť 🙂 aj mne dr povedal že už je to na dobrej ceste 🙂
podla mna v 9 tt to urcite nieje babatko alebo maternica ..skor mozes byt nafuknuta alebo to moze byt vodou 🙂 .. ja som stihlej postavy a brusko mi zacalo rast az okolo 4teho mesiacia 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bajaaaaa nie, je to zadrzana voda. plod ma asi 7-10mm