Môže ma napínať na vracanie, aj keď som hladná a jedlo mi chutí?

impag1
13. sep 2015

zdravim mam taky problem som asi v 11 tyzdni tehotenstva a uz posledne dva tyzdne alebo tri mam strasny problem s jedenim, nemozem povedat ze by mi bolo zle od zaludka alebo ze by mi jedlo nechutilo prave naopak mam chut lenze ked zacnem jest pri kazdom suste mam pocit ze ma ide napnut.....strasne ma to frustruje od malicka som bola strasne hakliva na vracanie vzdy som z neho mala priam az panicky strach a preto rozmyslam ci tieto moje stavy nemozu byt aj psychickeho charakteru velmi by mi pomohlo keby ste mi niektora poradili ktora mate uz viac skusenosti lebo ja uz som zufala a este by som mala podotknut ze som sa dozvedela ze som tehotna az v 7 tyzdni tehotenstva a dovtedy mi nic nebolo a odvtedy co som sa to dozvedela sa to s mojim jedenim len zhrosuje nie zlepsuje aj ked sa uz blizim ku koncu tretieho mesiaca....za odpovede dakujem

tinki
13. sep 2015

@impag1 ahoj..tak moja skúsenosť pri oboch tehotenstvách bola taká istá..Vždy mi bolo zle hlavne v druhom, treťom mesiaci...pri druhej dcére sa to ťahalo ešte dlhšie..ale prešlo to..A tiež to boli takéto stavy, že mi bolo zle len pri pomyslení na jedlo...Ono to tak je..lebo ty nemáš pokazený žalúdok..to je reakcia tvojho tela..a musíš sa s tým vysporiadať..pohľadaj si články o tom, akú stravu jesť..niečo ľahké a hlavne výživné..ovocie, zeleninu...tekutiny..a bude to dobre.. 😉

jana_eyre
13. sep 2015

pri prvom tehotenstve mi bolo presne tak isto - bola som hladna, ale ked som jedla bolo mi zle.. do vracania ma ale natiahlo len raz (zjedla som cerveny melon) , inak mi bolo tazko.. skusala som vsetko od zazvoru po tie zazvorove lizatka, nepomohlo - akurat tak mam odpor k zazvoru doteraz 😀

preslo to same asi po 13tt.. sestre bolo takto zle napr. pri druhej dcere, ona cele tehotenstvo mohla jest len biele rozky s maslom, slivky a krowky.. zo vsetkeho ostatneho jej bolo zle..

takze moja rada je, skusit najst potravinu, ktora ti robi najmensiu zlobu - ako pise tinki, nieco lahke a vyzivne.. je mozne ze dnes ti je hrozne, ale o tyzden to uz bude super.. v tehotenstve sa vsetko meni ako sibnutim prutika 🙂

inak odporuca sa zjest nieco este pred vstanim z postele - toto ale namna nefungovalo.. drzim prsty..

dorotka202
13. sep 2015

presne tak.jest lahke jedla,pomalicky a v mensich davkach.ja som si odvracala pri vsetkych troch detoch prve styri mesiace.a jedlo som vzdy zjedla s chutou,od hladu....ale po chvili stale buuuuum a smer wc.a nepomohlo nic.muselo to prejst.urcite to nieje psychickeho charakteru si myslim.niekomu je proste zle trocha,niekomu velmi a kym ta len napina,bud rada ze aj nezvracias.ja som myslela ze zomriem pri tretej dcere.radsej na to ani nespominam.zapametaj si,ze vsetko preboli,na vsetko zabudnes,ked bude babatko na svete.ale ked som sa este pri prvom synovi stazovala dr ze mi je stale zle,povedal ze to je normalne,lebo to znamena,ze je vsetko v poriadku a babo sa vyvija ako ma.takze ti radim len vydrzat,a skusat co ti robi dobre a co zle.na nete najdes kooooopec rad co jest,co nejest.mne naozaj nepomohlo nic.skusala som homeo,davat si odvetranu cocacolu,pit studene mlieko,tie mineralky co su na travenie,jest po malo.ked si na to teraz spomeniem......kym som uvarila jeden obed v nedelu tak som aj sestkrat musela odbehnut na wc co ma napinalo len z tej vone a pri pohlade na tie veci.po srvrtom mesiaci to preslo a mam tri zdrave,krasne deticky.a to ze je ti zle od siedmeho mesiaca je tiez normalne,aj mne zacalo byt zle v takom case.takze vela sil a zdrave babatko zelam

impag1
autor
13. sep 2015

ach dakujem aspon za nejake rady...len ja som aj tak zo seba zmatena lebo ja ked sa mi podari daco zjest tak potom mi nieje zle potom je mi praveze dobre len to nieco do seba dostat je trapenie :D ale mam take jedla co do seba lahsie dostanem ako napriklad patu alebo puding a ovocie to mi fakt ide ale jedlo co treba prezuvat to mi nejde a este by ma zaujimalo ja si to celkom neviem predstavit ze ako to prejde proste z jedneho dna na druhy? sa len zobudim a bude dobre? alebo nejako postupne?

jana_eyre
13. sep 2015

@impag1 niekedy to prejde postupne, niekedy odrazu.. tak ako zacalo byt zrazu zle, tak moze byt zrazu dobre.. ked sa ti daju dobre jest kasovite jedla, tak skus aj detske vyzivy - to som jedavala casto ked som mala prveho syna a cakala druhu.. len zeleninove som nemohla ani citit a ked som krmila syna, tak som musela mat zapchaty nos 😀 😀

impag1
autor
13. sep 2015

ano aj decke vyzivy som zacala jest :D proste vsetko taketo tak este raz dakujem za rady idem sa teda upokojit a cakat nato kym to prejde :D lebo uz sa toho naozaj neviem dockat :D

tjaden
14. sep 2015

@impag1 ahoj, mne bolo do 8tt ok, z jedného dňa na druhý som začala vracať, čokoľvek som si dala do ust, akoby ma dráždilo už v krku a napínalo ma, z niečoho áno z niečoho nie, niekedy aj keď som pila a vôbec som si nemohla umývať zuby kefkou, to som okamžite vracala, od 16tt bolo ok a potom mesiac pred pôrodom to prišlo znova, nevracala som ale napínalo ma keď som jedla, nevedela som do seba nič dostať, ak som jedla na silu bolo to ešte horšie

moma
14. sep 2015

Mna napinalo prave z hladu, pomohlo to ze som jedla takmer cely den po troske, aby som nikdy neostala hladná.

impag1
autor
15. sep 2015

@jana_eyre este mi napadlo ze kedy zacnem priberat? lebo ja som odmalicka mala taky metabolizmus ze som nevedela pribrat poda+rilo sa mi pribrat posledne tri roky 4 kila a tie su teraz za tieto dva mesiace nenavratne prec.....a dost ma to stresuje je vobec sanca ze pri takomto jedeni nejedeni zacnem aj priberat? ci to pride az potom ak sa mi podari normalne jest?

jana_eyre
15. sep 2015

@impag1 to je podla mna individualne.. nemusis teraz pribrat nic, pretoze babo realne takmer nic nevazi, ale ziviny dostava urcite dostatocne, ak aspon kasovite jedla dostanes do seba, uzivas vitaminy.. realne priberat zacnes, ked sa bude babo a placenta zvacsovat - plus tvoje telo zacne zadrziavat viac vody a podobne.. tie prve styri mesiace nie je pravidlo, ze sa priberie.. ak ale nemas dobry pocit, tak sa opytaj na poradni, ci su styri kila dole v pohode.. mna ale takto gynekolog ukludnil, ze to je normalne 🙂

ja ked som otehotnela prvy krat, este som ani nevedela ze som tehotna a uz som si vsimla ako som sa zvacsila.. pamatam si ako som sa nastvane obzerala vo vykladoch, ze co to ma znamenat a potom som zistila preco 😀.. potom mi zacalo byt zle, nepribrala som nic ale ani neschudla.. zacala som priberat az ked mi nevolnosti presli.. pribrala som v prvom tehotenstve takmer 20kg, vobec som sa v nicom neobmedzovala.. porodom som zhodila 10, potom islo dole 5.. Pri druhom tehotenstve mi nebolo takmer vobec zle, ale dost som zo zaciatku schudla - to bolo ale asi tym, ze som kojila este starsieho syna.. zacala som priberat o dost neskor ako pri prvom a velmi som sa snazila nepribrat tolko ako v prvom tehotenstve /tj. som nezrala tolko sladkosti 😀/.. ale nepodarilo sa mi to a zas som pribrala 20kg.. ale uz len dve kila a mam to, co som mala pred prvym synom 😀

luluska1234
22. máj 2021

Ahojte, som v 6+3tt a napína ma na vracanie keď som hladná, musím sa najesť, je to normálne? Inak zjem všetko, zvláštne chute nemám. Ďakujem za odpovede.

lenkalea7
27. júl 2021

Ja pridám svoju skúsenosť...som momentálne v 13tt býva mi zle od žalúdka.. nafúknuté brucho pocit na zvracanie ale nezvraciam... najhoršie keď si umývam hlavu vtedy ma pekne ponapína...nemôžem cítiť aviváž...jesť mi ale chutí no už som z môjho stavu celkom na nervy :(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre