Ahojte,
mám trošku obavy o bábätko v brušku...posledné asi 3 týždne boli "kritické" veľmi málo som toho zjedla, z rána nič na obed iba niečo, čo som ako tak dostala do žalúdka, neboli to niekedy ani zdravé jedlá...bola som rada, že som to zjedla a do večera potom už iba niečo na silu som zjedla, alebo nič...ani tekutín som veľa nevypila...schodla som za tie 2 týždne skoro 3 kilá...teraz posledné 3 dní je mi už lepšie snažím sa jesť viac aj piť...otázka je či to nemohlo tomu drobnemu tvoru nejak uškodiť bola som práve vo vraj kľúčovom období vývoja medzi 9-tym až 12-tym týždňom teraz si to vyčitam...zajtra začínam 13-ty týždeň brucho žiadne ani náznak...na kontrolu idem až o 2 týždne....
@tortelinka no pravda
Zalezi aj aku mas hmotnost,ake zasoby.
Veľa žien schudne,moja mama napr 8kil pri mne,nakoniec pribrala 3kg,ja som mala cez 4kg 😄 kúp si vitamíny,snaž sa jesť,napr neake suché pečivo,ja som jedla makovník keď mi bolo zle 🙄 pi keď sa ti dá a nie,určite to neuškodilo
@stanulienkat zásoby tukové mám toho sa nebojím (o mňa) 😀
Tak potom sa neboj, ked mas tukove zasoby. Kam by si chcela priberat. U mna bebolo brucho az do 4. mes. Pocas tehu som pribrala 8 kil. A stacilo.
do piateho mesiaca som v sebe toho udržala veľmi málo, dieťa malo 3800 g
Neuškodí, veľa žien na začiatku tehotenstva schudne.
Pri prvom som schudla 8 kg, nevoľnosti trvali aj v 2.trimestri a skončila som na infuzkach. Inak bola som dosť štíhla a chudá aj pred tým. S mojou 165 výškou som sa dostala na 45 kg v 14 tt. V 28 tt som už mala svoju pôvodnú váhu a do pôrodu som ešte aj 6 kg pribrala. Malý sa narodil 3350 g úplne zdravý 🙂
Skôr je to problém pre teba, lebo plod si tie ziviny odniekial vezme.
Tak to asi zbytočne stresujem vďaka dievčatá
@domak2 Presne tak... plod si vytiahne co potrebuje ale matka potom moze mat problemy... napriklad nedostatok zeleza alebo vapnika.
Autorka; Ak to nie je extrem a nejes kalorie alebo zdrave jedla, netrap sa. Daj si hlavne tehotenske vytaminy a mineraly a kyselinu listovu.
Je to v pohode, neboj sa 🙂 s najmladším drobcom som najprv schudla 8 kg a do pôrodu pribrala spať len 5 😅 z pôrodnice som prišla o 14 kg lahsia ako pred tehotenstvom aktuálne som 9 mesiacov po pôrode a šlo dole ďalších 18 kg 😅
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja len poznámka, deti sa narodili aj v koncentračnom tabore, za oveľa horších podmienok