Ahojte, poprosila by som o radu. Poslednú menštruáciu som mala 12.01 a test som si robila 7.2. vtedy tam bol duch ale každým dňom silnel a v stredu som si spravila digi test ktorý mi ukázal otehotnenie 2-3 čiže 4tt + 2 tehotná. HCG mám 230. Minulý rok som si prešla laparoskopiou a odstránení vajcovodu kvôli mimomaternicovému tehotenstvu a dnes som bola na krvi a doktor mi spravil aj sono ale nič nevidel, len niečo na konci vajcovodu ale že nechce ešte predbiehať s tým, že sám si nie je istý. Chce počkať do budúceho týždňa, že ako sa to vyvinie a že či sa ešte neukáže len ma dosť vystrašil tým " niečím " na vajcovode. Jedine čím sa upokojujem je to, že keď som mala mimomaternicové tak som krvácala a teraz našťastie nič :( Už som z toho zúfalá, lebo by mi vzali aj druhý vajcovod :( Prosím Vás mal niekto podobnú skúsenosť ? Videl doktor neskôr už potom plod alebo to skončilo mimo ?
@siiimaa mrzi ma co sa stalo. Ak mas cyklus pravidelny a vies cca kedy bola ovu .
A ak si ozaj 4+2 tak hcg 230 je velmi malo.. nechxem strasit to nie. Mala.som podobnu vysku hcg na 3.den meskania a bolo to biochemicke..pri prosperujucom tehotenstve som v den menstruacie mala hcg 500 a 4+3 na kontrole uz bol gestacny vak v maternici a hcg cez 1000. Drzim palce nech je to vsetko v poriadku...❤
@anjelicek26 Veď práve sa mi nezdá, že by ho malo byť už vidno. Išla som dnes pre istotu len na krv po tom minulom roku a rovno urobil aj sono a len čo ma vystrašil :( Sám povedal, že mám prísť o týždeň a uvidíme, že sa to tam môže objaviť ešte, že to necháme na prírode.
@miskamicha práveže predtým som nemala a teraz mám cca deň hore dolu ale ovu som mala posunutú ako bežne sa mi zdá, lebo nesledujem si ju lebo sme to nechali tak, že keď to príde tak to príde , takže ani testami ani ničím len podľa výtoku a ten bol neskôr ako bežne som mávala. Takže neviem presne.
Ďakujem krásne kočky. Ako ono, ja keď si porovnám to mimomatericové a toto čo mám je to úplny rozdiel. Ale ten strach z toho tam je :(
Vies mozno sa ti tvori cysta z oplodnenia aj to moze byt. Ja som ju tiez mala. Je to tehotenska cysta v podstate zlte teliesko je na tej strane odkial prislo vajicko. Veselo si rastla spolu s babom teraz neviem ci ju mam lebo dieta je uz take velke ze ju nevidno alebo zmizla. Je to caste a treba to len sledovat keby praskla a babo este nebude dobre uchytene pupocnou snurou tak to moze byt pronlem inak pohoda. Dufam teda ze toto je to co lekar videl ❤ obyc zlte teliesko
@aliaray1 Ďakujem krásne ♥ Tak ja by som mala byť 4tt+2 tak podľa toho čo si poslala je to len tak tak, ale je.
@selena_luna Povedal, že je to možné , že to ešte nechce povedať naisto, že áno toto je žlté teliesko, že uvidíme budúci týždeň ako to príroda zariadi ale ten strach tam je. No dúfam, že je to len to. Ďakujem ♥
@siiimaa ak si 4+2 je jednoznačne jasné že není vidieť nič .aj to že ťa dal o týždeň je málo .naj je chodiť minimálne keď ti mešká 14 dní vtedy už je vidieť plod a buď je aj srdiečko alebo u niektorých nie .takže kľud hlavne
@mariska1989 Veď áno, ja som sa tiež divila, lebo som bola len na krv objednaná aj to len kvôli tomu, že predtým to bolo mimomaternicové a keď som bola na kontrole po operácii tak mi povedal, že keď budem mať nabudúce test pozitívny tak mám prísť len na krv aby sa videlo či pekne stúpa alebo nie.
@siiimaa tak je mozne ze vsetko je okej kvoli posunutej ovulacii 🙂 bude dobre, uvidis... daj potom vediet.. silno drzim palce❤ urcite nic nie je stratene
@miskamicha tak dúfam v to lebo o druhý vajcovod by som nerada prišla 😔 A pozri, za dva dni mi to celkom narástlo podľa tej druhej čiarky tak dúfam, že bude dobre. Ďakujem ❤️ Dám vedieť
@siiimaa vyzera ze je to na dobrej ceste❤
@siiimaa hlavne kľud ber to tak že urobil skoro ultrazvuk keď tak zas len zájsť na krv a uvidíš všetko bude ok a budeš mať za 36 týždňov maličké pri sebe
@miskamicha
@mariska1989 veľmi vám ďakujem kočky 🙏 tak som bola dnes u doktora, pýtala som sa ho nato , či to vo vajcovode nemôže byt cysta tak povedal, že môže byt. Krv mi dnes už nebral lebo podľa jeho slov videl, čo dnes vidieť chcel a to, že sa v maternici vytvorila bublinka s náznakom bodky ktorá tam pred týždňom ešte vôbec nebola 🙏 Ale že este nemáme vyhráte kým nie je plod a nie je počuť tlkot srdca a na kontrolu budúci týždeň znova. Tak už dúfam, že to naozaj bude v poriadku 🥺
@siiimaa mala som podobnu bublinku 🙂 vsetko zalezi od kvality USG pristroja a ani este buduci tyzden nemusi byt vidiet tlkot srdiecka...mohol ta objednat o dva tyzdne a uz by bolo vsetko jasne. Mne ked videl takuto bublinku aj s naznakom plodiku' vystavil tehotensku knizku 🙂 pocas tehu to.nikdy nie je vyhrate kym neporodis..a vlastne ani potom🤣 drzim.palce. uvidis ze to bude ok.. mysli pozitivne a netrap sa! Uz ostava iba cakat.❤
@siiimaa no to je krasna bublinka! je super! podla mna to bude zlte teliesko, nestresuj sa potom preto 🙂 mne napriklad cysta tak debilne rastla, ze zatlacila na sedacie nervy a par dni som musela lezat, lebo som nemohla prejst ani na zachod ako ma to bolelo. ale bolo to nic v porovnani s vedomim, ze vo mne rastie babatko ❤ drzim palce a priebezne nas informuj 😉
@siiimaa super 🙏🍾 neboj bude všetko ok len hlavne kľud . nestresovať hlavne , viem je to ťažké ale treba byť fakt v kľude lebo psychika róby svoje . O týždeň tu čakám že hodiš foto dalsie z krásneho postupujúceho tehotenstva ❤️
@miskamicha
@selena_luna
@mariska1989 tak sa znova ozývam baby, a veľmi Vám ďakujem za Vašu podporu veľmi ste mi pomohli 🙏❤️ Dnes som bola znova pri doktorovi a bol veľmi spokojný, malá fazuľka tam je a dokonca aj s bijucim srdiečkom 😍❤️ Doktor mi dal kyselinu listovú a nejaké progestanelle. Nemá s ním niektorá z Vás skúsenosť?
@siiimaa progestanelle som vaginalne uzivala cele tehotenstvo😊😉
@siiimaa jeeeeej ❤
@siiimaa kyselina listova pomoze aby sa babu dobre vyvijala nervova sustava a ja som mala dufaston do 16 tt to je podobne ako progestanelle, pomaha udrzat plod . neboj sa liekov co predpise doktor, vie co robi 🙂
@siiimaa som šťastná že s tebou 😊❤️ hlavne až ide všetko tak ako má až je všetko dobré do úspešného konca .rada si prečítam potom že je všetko ok a maličké rastie kôpka ,poprípade čo nosia pod srdcom 😊❤️🙏
@miskamicha
@selena_luna
@mariska1989 ďakujem baby 🙏 uvidíme. Pred pár dňami som sa vrátila z nemocnice kvôli menšiemu špineniu ( spravil sa hematóm) ktoré prestalo a som aj na pn a dnes sa zas objavilo tak neviem, či ísť ku doktorovi zajtra alebo počkať 😔 už som z toho celkom zúfalá
@siiimaa radsej chod. aj na pohotovost kludne. drz sa hesla radsej 10 krat zbytocne ako raz neskoro.
@siiimaa k svojmu dr...po mojej skusenosti s pohotovostou...
@selena_luna veď práve že aj naposledy som bola a len má nastrasili a ako povedal môj doktor, ležať s nohami hore a väčším kľudom som mohla aj doma radšej ako v nemocnici.
@miskamicha Veď práve že ani ja nemám dobre skúsenosti s pohotovosťou u nás. Ale volala som s ním a hovoril, že to môže byt aj podráždená sliznica keďže to mám len potom ako si dám tie tabletky ( horsie mi išli ) ale zajtra radšej pôjdem tak som zvedavá a zúfalá už 🤦♀️
@siiimaa och špinenie to je čistá hruza . U mňa začal takto v 12 tt a k bábo som prišla .a čo sa podarilo po 2 potratoch som spojila v 20 týždni to boli iné šoky našťastie babula bola v poriadku a ja ATB zo spodu
@siiimaa zlatko tehotnejšia už nemôžte byť. Prestaňte riešiť hcg, počet dní a zamýšľať sa nad niečím čo ak...
Uvoľnite sa a tešte sa z tehotenstva. Budúci týždeň uvidíte čo vám povie doktor. Dovtedy nemyslite na nič zlé, tešte sa na dieťatko a dávajte tej fazuľke čo vo vás rastie kopu lásky a nie obáv.
My sme sa tiež dlho snažili. Testy som si robila pomaly 4 dní pred očakávanou MS.... Keď mi vyšiel prvý pozitívny test hneď som sa objednala na kontrolu. To som šla cca v 5 týždni. Doktor mi vzal krv a keď som celá žeravá zamierila na sono tak sa len milo zasmial že kde sa beriem, veď na ultrazvuku aj tak ešte nič nevidno.
Verte mi, uvoľnite sa a tešte sa z tých krásnych dvoch koľajníc.
@bluehorsee asi si treba kus pozriet diskusiu lebo hcg sme riesili tak pred mesiacom. 🙄
@siiimaa zalezi aky tim asi stretnes ja mam s pohotovostou dobre skusenosti ( aj ked to nedopadlo dobre vtedy zial 💔) boli ale vnimavi a mili. Lebo cakat na dr moze byt neskoro. Zas ale mnoho zien spinilo a nakoniec vsetko ok kazdopadne vzfy to treba riesit. Drzim silno palce a hlas sa
@selena_luna áno už som si všimla... prečítala som si len pár príspevkov po fotky tehotenského testu a bolo mi mamičky veĺmi ľúto, že sa tak bojí o svoje dieťatko, tak som ju chcela trosku podporiť.
Každopádne aj naďalej držím palce aby všetko dobre dopadlo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@siiimaa plodik je vidno az od hcg 1000, nech je na vajcovode ci v maternici. Mrzi ma, cim si si musela prejst, ale ak by bolo na vajcovode a najdu to buduci tyzden, urcite to vedia vybrat a vajcovod zachranit. Testy ti krasne silneju, nie je dovod mysliet na mimomaternicove. Na vajcovode mozes mat aj drobnu cystu... drzim velmi palceky.