Ahojte kocky, som v 8tt a 4dni, na dietatko sa velmi tesime. U lekara som bola asi v piatom tyzdni, ked mi potvrdil tehotenstvo. Na dalsiu prehliadku ma objednal AZ 10.3.( koniec 12tt). Neviem, ale zda sa mi to neskoro. Tento tyzden som velmi nervozna, lebo sa mi zda, ze mi ustupuju priznaky, ktore som mala. Bolest prs ma presla uplne, zda sa mi ze aj splasli, mala som silny biely vytok, no teraz uz len minimum. Sem tam pocitujem bolesti v podbrusku. Myslite si ze sa mam strachovat, alebo je vsetko v poriadku, ako by ste na mojom mieste postupovali vy? Dakujem vam za nazory 🙂
No mne sa tiez obcas zda, ze mi niektore priznaky ustupuju, este som aj mala 3 dnove spinenie a dnes som bola na kontrolnom sone v 7+6 tt a srdiecko bilo, vsetko bolo ok na dalsie mam ist 6.3. tiez by som to dovtedy asi nevydrzala, Ale nemusi to vobec nic znamenat, zbytocne sa nestresuj. Ked mas pocit, ze ta to ukludni tak chod, ja som bola tiez taka nekludna, hlavne teda kvoli tomu spineniu a ked som sla hned mi je lepsie. Pred 4 mesiacmi som totiz v 8+1 tt potratila, tak som teraz viac nervozna ako by bolo zdrave 🙂
@anoska ahoj na obavy nie je dôvod pokiaľ nemáš výtok zafarbený krvou. Ak sa tak stane, utekaj rýchlo na gyn. pohotovosť.
Tehotenstvo prebieha u každej ženy individuálne a rôzne preto reagujú naše telá na hormonálnu zmenu počas tehu. To, že ti ustúpili "príznaky" je spôsobené len tým, že si tvoje telo už navyklo na inú skladbu množstva hormónov a nastal ústup bolestí pŕs a podobne. Príliš sa tým asi zaoberáš a pozoruješ...nesleduj sa tak a bude všetko OK. 😉
Prehliadky cca v 12gtt je úplne na mieste - dovtedy tam nie je veľmi čo vidieť a zvyčajne sa prvé sono robí medzi 10-12gtt. Potom ti urobí doky odbery a vystavia ti tehu knižku. 😉
Dakujem vam vsetkym za odpovede. Dufam ze to fakt len ja s tym sledovanim prehanam. Budem sa snazit nejako odreagovat. Uvidime co prinesu najblizsie dni 🙂
ja som v 11 tt a akurat v utorok mi presli nevolnosti ani nie nevolnosti ale preslo zvracanie, nevolnosti mam slabsie, tiez mi presla bolest prs akurat som si vsimla ze mam akysi mierny tlak v bruchu ale v celom nielen v podbrusku mam pocit akokeby som mala svalovicu miernu.. nemam ani ziaden vytok ako väcsina z vas uvadza ale co je zaujimave tiez ze vela zien opisuje ze ked otehotneli , nedostali menzes ale spinili a ja som vobec nespinila, preto som si ani nemyslela zeby som mohla byt tehotna... 🙂 az kym sa nedostavilo zvracanie.. :D
ahoj, aj ja som toto riesila, minuly rok, stale som si prsia kontrolovala, ci ma bola ci nie 😀 par dni boleli, par dni nie a tak dokola. a teraz som uz mamina 🙂 drzim palce
Ja som to mala uplne presne ako ty a som v 31tt. Tiez som stresovala, kvoli blbostiam co som si precitala na forach a uplne zbytocne. Tvoje telo si uz na tehotenstvo zvyklo a nemusis vobec citit vsetko to co si pocitovala na uplnom zaciatku. Mne Dr. povedala, ze kym nie je krvacanie, netreba sa stresovat.
@anoska Ahoj, myslim, ze si v absolutnom poriadku 🙂 ja som momentalne v 14tt a postupnost som mala podobnu. Bolest prs ustupila, len trochu citlivejsie bradavky ostali, silnejsi vytok, to sa ti asi vytvorila hlienova zatka, kym nie je ruzovy alebo hnedy je vsetko OK a bolest v podbrusku, to sa ti roztahuje maternica a fazulka bojuje o svoje miestecko pod tvojim srdieckom 🙂 Hlavne ziadny stres. Ak sa ho nevies zbavit, tak radsej navstiv doktora, nech ta skontroluje a upokoji.
@anoska ahojky tak ja som bola v úplne rovnakej situácii ako ty.. v 5 tom týždni som bola u gynekológa ktorý mi potvrdil to čo som už vedela 😀 no a objednal ma taktiež až keď budem v 12tom.. taktiež sa mi to zdalo neskoro ale že vraj to takto robievajú poniektorý .. v 8-mom týždni mi vymizli príznaky.. neboleli ma prsia, prestalo mi byť zle.. a ja nie že by som sa tešila no začala som hľadať po koňovi či je to ok.. a našla som samozrejme aj negatívne skúsenosti žien.. tak som sa začala stresovať.. no vôbec som nemusela lebo v tom 12-tom týždni bolo všetko úplne ok.. Tak sa nestresuj ani ty a užívaj si že ti je fajn 😀 Nemysli na zlé lebo to nerobí dobre bábätku 🙂 Ja viem, mne sa to teraz ľahko hovorí, no keby sa mi opäť stalo čosi také tak už by som si s tým hlavu nelámala 😀
mne taktiež asi v 7 týždni zmizly všetky príznaky. a potom som od 4 do 5 mesiaca vkuse vracala🙂 a vraj býva ženám zle najviac do 3 mesiaca. 🙂 ale úplne ťa chápem, aj ja som bola strašne vystrašená, keby sa dalo, kúpim si domáce sono, aby som sa mohla na maličké pozrieť či sa hýbe a je v poriadku🙂) prajem krásne tehotenstvo a nech ste zdraví🙂
Ahoj pre ukludnenie mne tiez v 8tt presli priznaky- prsia uplne splasli a prestalo mi byt nevolno a kokos strasne som sa vystresovala - uplne zbytocne pretoze som preprosila doktorku aby ma pozrela takze som v 8+5 bola na sone urevana ze urcite je zle a vsetko bolo v poriadku, takze neboj sa je to viac nez bezne ze sa telo vyrovnava s tehotendtvom a priznaky miznu. Tiez som bola v 5tt na prvej kontrole a potom ma dala na 12tt co nas este len caka ;)
ahojte. urcite sa neboj, ja mam dokonca hnedy vytok a obcas cervenu krv. kazde tehu je ine. bolesti este budes mat ked sa ti bude roztahovat. tes sa ze si mozes tehu uzit.
Síce staršia téma, ale takisto mi na pár dní v 8. týždni úplne vymizli príznaky, a to som mala žalúdočné nevoľnosti každý deň, zvýšenú únavu a bolesť prsníkov. Zo dňa na deň som sa cítila úplne netehotná a po prečítaní všetkých strašidelných príspevkov som sa tak doplašila, že som na 3. deň bez príznakov utekala na pohotovosť. Plod bol úplne Ok. Ja len som chcela napísať aj moju skúsenosť, že nie vždy je vymiznutie príznakov predzvesťou niečoho zlého.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@anoska Niektore priznaky sa mozu stratit alebo stratit na sile, naopak niektore pribudnu. Ak sa ti cokolvek nezda, tak chod k lekarovi skor, do 10. marca je este daleko.