Ahojte, aktuálne začínam 10tt. Bola som na odberoch a sestrička mi dnes volala že mám mierne znížené hodnoty štítnej. Konkrétne tsh 0,269 a ft4 17,10 - to by malo byt ok. Volala som endokrinologicke a tá sa vyjadrila, zevraj to je v teho normálne ale pre istotu treba zopakovat o 6 týždňov odber. Prosím máte s takýmito hraničnými hodnotami niekto skúsenosti? Je to v poriadku? Jednu dcéru mám, potom som mala 2 potraty MA, posledný pred 3 mesiacmi pred týmto otehotnením. Veľmi sa bojím aby sa niečo nezanedbalo a aby som o bábätko zasa neprišla. Všade čítam že keď je znížená funkcia štítnej aj keď iba trosku nasadzujú sa tabletky, a mne doktor na endo ani nepovedal že mám prísť, že až za tých 6 t a že je to ok.
@livka283 ja tomu nechápem, ja som konzultovala len cez mobil, ale teda vyjadril sa tak že to je v norme😭 že má ani nepotrebuje vidieť, pritom vie, že som po potratoch. Mám tam síce rozdiel len 0,40 od normy ale aj tak. Keď to nie je tajomstvo ty si aké hodnoty mala?
Už nemám ten papier ,ale tuším mala som 4 a norma bola do 4,05
Nemas ani nahodou znizenu funkciu stutnej zlazy, ale skor nabeh na zvysenu funkciu (i ked su hodnoty v norme). Tak sa nestresuj, kontrola o 6t.je ok...
@janickadr ďakujem veľmi pekne 🙏🏻
v tehu je prirodzene, ze sa funkcia stitky znizuje,a le je tu riziko, ze pojde pod normu. v takom pripade TSH stupa a T4 sa drzi v norme este nejaky cas, kym sa nevycerpaju rezervy a potom ide hodnota dole. citze uz ked je TSh vyssie, uz je to prejav znizenej funkcie a moze tam byt hormonalna nerovnovaha.
no ak mas TSH nizke, pojde skor o zvysenu funkciu, ktora by ti v tehu prirodzene mohla aj klesnut a dostane sa do normalu. pri zvysenej funkcii byva hned na zaciatku aj T4 zvysene,a le ty to mas v norme, cize by to malo byt este OK, ale samozrejme to treba prekontrolovat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, ja som mala tsh hraničné, gynekologička ma hneď poslala na endokrinológiu, inak umenie sa tam dostať,a pani dr mi vysvetlila, že hormóny štítnej žľazy vplývajú na vývin mozgu preto sa v tehotenstve rieši aj to, čoby sa inak nechalo tak .Poslala ma tento týždeň ešte na jeden odber a podľa neho mi nasadí alebo nenasadi liečbu. Som 11tt.