Ahojte baby. Dnes som bola u gyndoša a teda robil mi prvé sono. Podľa poslednej MS by som mala byt dnes 6tt+6 no podla sona mi povedal, ze vidi dutinku, ktora velkostne sedi na 4-5tt nie koniec 7tt :( poslednu MS som mala 17.9.2019, no viem kedy sme presne mali oplodnujuci sex, bolo to 29.9., ovulka mala byt 1.10. ...bral mi len HCG, ze ked sedi na 7tt podla MS, tak ma hospitalizuju, budu zistovat preco plod neprospieva, pripadne nevylucuje aj mimomaternicove tehotenstvo :( bojom sa ako ste to mali Vy zienky? Niektora to nqla rovnako a je teraz vsetko ok? Plod ma vraj 7,5 mm, mal by mat na 7tt 10 mm...
@mamkakvanka Medzi mojimi dvoma deťmi som mala tehotenstvo, kedy bol iba vak bez plodu, no tiež som mala byť v 10 tt, plod zodpovedal 5 tt. Keď som bola prvýkrát v tom tehotenstve, bola som u doktorky podľa poslednej menštruácie v 6 tt, zárodok zodpovedal 3-4 tt. Nemusím písať, ako to skončilo. Ja vám prajem, aby to nebol váš prípad a zárodok bude prosperovať.
@dskjhfdlkdjhl Toto na začiatku tehotenstva neplatí, bunky sa v prvých týždňoch delia rovnako rýchlo bez ohľadu na výšku rodičov. Inak by nebolo možné určiť gestačný vek ultrazvukom. Jediné, čo mohlo spôsobiť niekoľkokilometrovú odchýlku, je posunutá ovulácia.
@anniii velmi vzdy zalezi od sona, aj od toho, kto ho obsluhuje. Rozhodne to netreba podcenit, ale ani dopredu stresovat.
@dskjhfdlkdjhl To je pravda. Keď som bola v prvom tehotenstve u lekára, videl na staršom sone gestačný vak, ktorý odhadol na 4-5tt. V ten istý deň večer som skončila na pohotovosti v nemocnici, kde na úplne novom kvalitnom sone určili gestačný vek na 6+1, čo úplne presne sedelo s mojimi výpočtami a neskôr aj so skutočným termínom pôrodu. Ale výška rodičov naozaj nehrala úlohu.
@anniii Tu vysku rodicov som tam spominala skor preto, ze sa neda vzdy riadit tabulkami-lebo je dost mozne, ze zakladatelka bude mat takyto rozdiel aj neskor.
Ale podstata mojho prveho prispevku bola v tom, ze sa jedna o numericky model a ten nemusi byt vobec vzdy presny-mozno som sa nevyjadrila hned uplne presne, ta vyska rodicov tam bola len okrajovo spomenuta.
Nie som doktor ale logika nepustí , ak už videl plod a zmeral ho ako je možné že nevylučuje mimomaternicove tehotenstvo ? To mi trosku nejak nesedí:/ ak už dr plod v maternici zachytil a dokonca ho aj odmeral tak určite sa nemusis obávať mimomaternicoveho
@kikaaa444 presne to aj mna prekvapilo, videla som na obrazovke malu dutiunku aj ja, meral ju, len mu nesedela, ze je mala na tt v ktorom by som mala byt podla poslednej MS...kazdopadne dufam, ze to mimomaternicove nie je :(
@mamkakvanka Vsetko sa moze zmenit na dalsej poradni, nevzdavaj sa este, mozno to dobehne.
@mamkakvanka nieee mimomaternicove to nie je na 1000% !! To by v maternici nevidel ani dutinku . Je možné žeby to mohla byt skôr anembryomola ( mám s tým skúsenost ) vtedy je len gestacny vak ale je prazdny a bez plodu . Samozrejme teraz ta nechcem stresovať len chcem povedať že určite to nebude mimomaternicove . Takze hlavu hore stále môže byt všetko v poriadku 🍀🙏🏼❤️
@xeonela snazim sa mysliet pozitivne aj ked je to tazke :(
@kikaaa444 dufam, ze bude, uz som googlila a nasla som aj pozitivne aj velmi zle spravy, tak radsej uz nic nepzeram, bude dobre, nesmiem si pripustat nic ine
@mamkakvanka Držím palce, aby bolo všetko v poriadku. Nie je vôbec žiadna šanca, že ovulácia mohla nastať neskôr.
@dskjhfdlkdjhl Sústredila som sa na tento jeden detail, ale s ostatným súhlasím. Hlavne že netreba hneď stresovať, môže to dobre dopadnúť.
A srdce bilo? Ak ano, tak vsetko by malo byt v poriadku
@mamkakvanka to ti verim zlatko, ale nemozes zufat bolo to len prve meranie, ked prides druhy raz je mozne ze vsetky miery budu tak ako maju byt, je to predsa len tabulka, ver tomu, drzim palce
@mamkakvanka Ako si dopadla?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mamkakvanka pozri, je to "len" meranie a nasledne urobeny numericky (priblizny) vypocet, takze to rozhodne netreba brat ako skutocny vysledok. Navyse, kazdy clovek je iny, ak nie si vysoka ani Ty, ani manzel, tak skor treba ocakavat ze ani to dieta nemusi byt vysoke (teraz dlhe), ale jasne, aj mali rodicia mozu mat vyssie a vysoki nizsie dieta. Netreba sa dopredu stresovat. Tiez som pri prvej dcere dokonca lezala 2 mesiace na infuziach, lebo sa im zdalo, ze je mala. Myslim, ze aj keby som na tych infuzkach nebola, tak by mala rovnaku dlzku a vahu a nakoniec mala 53 cm, takze nadpriemer-normalna chyba merania.