Ahojte tehulky, je tu niektora z vás, ktorá užíva v tehotenstve medrol a injekcie igamplia?
@julsh123 prišli mi výsledky z reprodukčnej imunologie kde zistili stredne ťažký stupeň reakcie na partnerove antigeny. Lekárka navrhla preliecit medrolom. Ja som v tom case už bola tehotná, a keď som si po pár dňoch robila test volala som hneď lekarke že teda čo teraz. Predpísala mi medrol aby Trosku utlmila moju imunitu, aby nebojovala proti sprvoti “cudziemu” objektu , čo v podstate na začiatku pre telo plod je. Momentálne som v 10tt doteraz som ho brala v pomere 4mg 2-1-0 a už ho začínam zhadzovať. Do 15 tt 2-0-0 a potom už len 5 dni brat 1 tabletku, dalších 5 dni pól tabletky a hotovo 🙂
@julsh123 ahoj ako sa máš ako sa ti darí. Ja mam veľmi podobný scenár za sebou. Šla som po výsledky a Dr. Mi povedala ze mam brat 20 mg, no a na druhy deň jej volám že ja som teda tehotná. Tak som v 5tt a včera som absolvovala aj infúziu. O 2 týždne idem znova. Všetko je v poriadku? Aty si mala predtým nejaké potraty?
@m_o_n_c_a_k ahooj, mam sa super až na tu tehotensku únavu. Som už v 15tt 🙂 áno mam za sebou 2krat MA, ale príčina bola zrejme v stitnej žľaze 🙂 jednu hodnotu cytokinou som mala iba trošičku nad hranicu a brala som 4mg medrolu, teraz už mám výsledky v norme a beriem 2mg a postupne vysadzujem. Na Igampliu chodím raz za týžden 🙂 preventívne beriem ešte progesteron a fraxiparin injekcie. Fuha až toľko mg máš užívať? Tak to si potom musela mať hodnoty veľmi vysoké. Cytokinov je niekoľko a ja som mala zvýšený ten Gama, ktorý ako elkar povedal nie je až taký problém v tehu ako napr cytokiny alfa 🤔 našťastie mam už všetko v norme
@julsh123 no nie ja to mam kvôli váhe. Na 1kg mam 0,3. Ale keďže vážim 69 kg tak beriem 20. No ja som unavená už teraz a to som na začiatku. Mam stále pocit hladu, ale dávam si pozor. Ja už neviem ci kvôli medrolu alebo tehotenstvu. Nevadí. Nesolim, nejem sladké a snažím sa jesť aj protizápalové potraviny. A teda plno vitamínov. Keď už taká silná dávka. Ja teda štítnu žľazu mam ok. To mam potvrdene. Len som teda mávala tie potraty a dúfam, že tento krát sa nám to podarí donosiť.
@m_o_n_c_a_k zvláštne, ja mam 70kg a davku mi dlai 4mg, nemyslím si ze si 20mg dostala len tak, je to dosť silná dávka, musela si mat nejaké výsledky zle. Každopádne držím palce, iné vyšetrenia ti nerobili, že prečo toľko potratov?
Štítna žľaza je prepojená s imunologiou, tak preto beriem ja tie injekcie lebo je to autoimunitnne ochorenie. Takže zo všetkých vyšetrení mi vyšla iba zla štítna žľaza.
@m_o_n_c_a_k hlad je na začiatku úplne v poriadku, priprav si počas dňa take malé snacky aby si nikdy nemala prázdny žalúdok a hlavne žiadny diéty, momentálne na ne nieje priestor . Ak si hladná tak napríklad Skyr jogurt plny bielkovín, ovocie, zelenina, arasidove maslo, hocičo aby si nemala prázdny žalúdok lebo neskôr ti bude kvalitne zle z prázdneho žalúdka .
@julsh123 ahoj, robili mi aj hormóny, teda aj štítnu žľazu a hematologiu s mutáciami. Ja mam už od 15 rokov zlu zrazanlivosti, ale z tohto dôvodu vraj nepotracam, lebo to mam takú malú odchilku, ale pre istotu pichám fraxik. Na reprodukčné imunológii mi zistili ze mam dva cytokin zvýšené. Vraj nie veľmi. Tak možno ma nechcela doktorka vystrašiť. Takže pre toto vraj potracam. Kvôli agresívnejšie imunite. Tak verim, že táto liečba pomôže.
@mims1520 jej ďakujem za radu. Nakúpila som si včera oriešky rôzne, tak vždy si za hrsť naberiem a dzobkam 😁, pretoze ja fakt celý deň nedokážem pomaly myslieť na nič, len čo by som zjedla. Ale pomáha prechádzka. Akoby zázrakom na jedlo nemyslím keď som na prechádzke, asi mam zabavenú myseľ.. Ovocie si dávam hneď ráno k tým všetkým vitamínom a zelenina teda už u nás na dennom poriadku. Len po tej zelenine ja mam brutalny hlad. Jogurty nemôžem. Mam laktozovu intoleranciu. A to neskôr, že mi bude zle z prázdneho žalúdka?? To kvôli medrolu? No ja teda sa snažím jest aspoň ako predtým, ale teda ako vravím sem tam vezmem za hrsť orieškov, alebo dačo malinke. Snažím sa len do jedálnička pridať protizápalové potraviny a obmedziť sladkosti, viac solene jedla a teda pridala som viac zeleniny. Nic také drastické. Len ta zravka nooo. Je taka divná.
Baby...do ktorého tt. máte chodiť pichať Igampliu?...mne kázal do 12tt. a potom už vysadiť ...
@zuzik5891 ja mam ísť v 12 - 13tyzdni na kontrolu a asi podľa výsledkov predpokladám sa ukáže ďalší postup. Kam chodíš? Do BA?
@m_o_n_c_a_k ja chodím.do Adly v Prešove...zajtra po poslednej injekcii budem písať doktorovi aký bude ďalší postup...
@julsh123 no ja som mala v decembri 2018 MA a potom sa zasa nedarilo...dokonca sme si prešli 2 cyklami IVF...prvý cyklus sme mali 2 embryjká no nevyšlo a z druhého sa nám nič neoplodnilo...3 cyklus IVF bol v Brne...tam máme 3 zmrzlinky...doktor z reproimuno mi prišiel na APS ktorý mi na hematológii predtým vylúčili iba preto že mi nevzali Annexin V...na to mi dal aspirín ktorý som pred tehu brala vyše pol roka...na hemato pribudla heterozygotná mutácia...na tú si pichám clexane...na endokrinológii sa liečim na hypofunkciu štítnej žľazy...na tú beriem Euthyrox 75...k tomu progestenalle 2xdenne...Keď som to diktovala mojej gynekologičke tak sa chystala za hlavu...fakticky všetko som riešila cez CAR...
@zuzik5891 fuuuha, nám sa síce podarilo stále na prvýkrát a je tomu rok co som teraz po tretíkrát tehotná, takže až tak dlho som sa netrápila. Smutné, že tu vzali len niektoré výsledky na hematologii. Moje výsledky boli asi až na 5 strán a všetko možné, tam mi nič nenašli a podla lekárky som jedna z mála co ma také výsledky, ale iná sama nechcela aby sa nedajbože niečo znova stalo tak preventívne mi ten fraxik predpísala.
Na endokrinológii som mala strašne vysokú hodnotu tsh až 5 a dôvod sa našiel iba v stitnej tak najprv som brala od januára 25mg a keď som znova otehotnela tak mi zvýšil na 50 a za dva mesiace mam tu hodnotu 1,5 co som šťastná.
Progestenalle beriem takisto preventívne.
Od začiatku tehu nemám žiadne problémy 🙏 a babo je na deň presne veľké.
Tiež toho nemám malo, ale už idem všetko okrem fraxiku a euthyroxu vysádzať tak som rada 🙂 držím tii silno palce, nech sa čoskoro tešíte aj vy z bábätka 🍀
@julsh123 sme spolu v decembrovkách...však...alebo sa mýlim?...inak mne to tsh neskutočne lietalo...po stimuláciách som mala hodnotu skoro 7...a dosť neskoro mi povedali že nemôžem jesť napríklad sóju...
Akurát som písala doktorovi na reproimuno,aký bude ďalší postup tak čakám na odpoveď...
Progesterón budem brať až do 16tt.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@julsh123 ja iba medrol 🙂