Zdravím, neviem či nájdem pochopenie, ale vnútorne ma to trošku zožiera. Som v prvom trimestri tehotenstva a trpím brutálnymi nevoľnosťami. V žalúdku neudržím nič, ani len dva hlty čistej vody. Išla som dole váhou už 8 kg, čo je pri mojich 47 kilach v normálnom stave nemysliteľné. Mám lieky, bola som v nemocnici, ale nič mi nepomohlo. Poslednú dobu mi pomáha jedlo z fastfoodov, konkrétne cola a burger z mekáča. Neviem si to vysvetliť, ale keď to zjem zostane mi dobre a som schopná piť aj jesť iné veci. Nikdy som nebola fanúšikom MC Donaldu a teraz si musím tú hlúpu colu dopriať takmer každý deň aby som to prežila 🙈. Mám kvôli tomu výčitky, že je to nezdravé a ja sa tým ládujem každý deň, ale neviem sa tomu vyhnúť keď chcem aby mi bolo dobre. Potom ako to zjem, už jem normálne, hlavne ovocie, zeleninu aby som aspoň nejaké živiny dodala bábätku.. Ale aj tak ma strašne zožiera tento zlozvyk. Nemal to niekto podobne? Viac ako ten burger si nedávam, niekedy ho ani nezjem celý, ale aj tak. Ach dúfam to čoskoro prejde
keď som kedysi ležala v nemocnici, dali ku mne na izbu ženu, ktorá tiež trpela veľkými tehotenskými nevoľnosťami. Prvé, čo jej sestrička povedala bolo, aby jej z domu doniesli Coca-Colu, vraj pomáha. Takže ak si dáš každý deň pohár coly, ale pomaly, po dúškoch, tak tým určite nič nepokazíš.
Ak jes mimo toho zeleninu, ovocie a beznu zdravu stravu, tak je to za mna v poriadku 😊 aj ja som jedla v tehotenstve jedlo z mekaca, za beznych okolnosti mi ich jedlo nechuti. Ako na teba tieto chute prisli, tak neskor aj odidu.
Neviem, v ktorom si tt, ale mne bolo prvych 14 tyzdnov tiez strasne zle. Jedine, co moj zaludok zvladol, bola na olivovom oleji pecena spargla. Tak som ju jedla fakt kazdy den a niekedy aj na obed A na veceru. Ak ti fast food robi aktualne dobre, tak si ho daj. Ale skusaj, ci to nepojde pomaly postupne aj bez coly a bez hamburgerov. Cukor babatku naozaj velmi neprospieva, no pri nevolnostiach sa clovek snazi proste len nieco do seba dostat a “prezit”. Mne pomohol vomex a nausin, skus vygooglit..
Mne bývalo tiež zo všetkého zle ale po hranolkach s mekaca nie, neviem prečo ani si to vysvetliť lebo zo zemiakov alebo kaše zemiakoveji zle bolo ale z tohto nie...
Nerob si s toho nejake vycitky, cola v prvom trimestri je bezny a dobre ucinny prostriedok proti nevolnostiam. Mekac nie je jedovaty, chudnut uz nemozes a ak vdaka tomu dokazes jest aj ostatne veci, o to lepsie.
@andrea_82 mne bežná coca cala dobre nerobí, príde mi veľmi sladká a vyvraciam ju. Len tá z MC mi pomáha 🙈 to je len nejaký sirup vraj a nepríde mi tak sladká. Inak ja a sladké vody to dokopy nikdy nešlo, raz za rok čapovaná kofola preto, mám teraz výčitky, že sa tu kŕmim ako prasa takýmito špecialitami
Schudla si 8 kil, tak o nejakom "ako prasa" prosim ani nerozmyslaj.
Kamoska tiez zila na mcdonalde. Hovori sa ze do hranoliek pridavaju latku proti vracaniu - takze deti co jedia v aute cez mcdrive sa nepogrcaju. Neverim na tajne svetove sprisahania ale kedze jedine po mcdonalde nevracala, som nachylna tejto klebete verit. Ak vela vracias dolezite je jest a pit cokolvek - hlavne prezit. Zdravo sa budes stravovat ked budes moct.
Tiež nechápem prečo je to tak, ale ja som v tehotenstve tiež mala chuť na colu. A aj mi po nej bolo aspoň na chvíľku dobre. Ja som totiž zvracala pomaly celých 9 mesiacov. 🙄 Dala by som aj neviem čo za jeden deň bez nevolností. Našťastie mne jesť chutilo, takže som nechudla, ale normálne priberala. Ale bolo to fakt strašné, to napinanie celý deň. A ja som colu nikdy predtým, ani nikdy potom nepila, neznášam sladké nápoje, vôbec nechápem, ako to niekto môže piť 😅
Ak ješ dostatok kvalitného jedla, tak nerieš. Za normálnych okolností by som to nikdy nepovedala, ale keďže som zažila, tak veru chápem.
Vsaknto nejes cely den, ako naozaj dat si jeden cheeseburger a jednu malu colu s tebou ozaj nic nespravi.
O prasiatkach pomlcime ano? To by som mohla sklonovat ja, ale nie ty s - 8kg...
Mc Donald ma na colu sirup, ale je to original koncentrat prave od coca coly, tam je prava
moja kolegyna vzdy na slaby zaludok pila colu. aj po diskoteke, ked jej rano bolo zle alebo aj ked mala nejaku brusnu virozu. iba z coly nevracala.
Keď to je jedine čo v sebe udržis, tak aspoň niečo. Potrebuješ teraz energiu, nejaké výživové látky tam predsa sú a pokial si dovtedy jedla normálne tak by to malo byt v pohode.
Presne aj ja som na tom takto bola 1 trimestrer, iba kola a chees inac nic, vsetko slo von 🙈 neskôr sa to nastastie upravilo tak uz som jedla pestrejsie samozrejme 😊 inac mne napr po sekcii kazali pit kolu na litre sestričky kvoli bolesti hlavy, bud to alebo kava.. Takze manzel ma zasoboval kolou 😂
ja som prvé týždne tiež všetko vyvracala....ale mc chicken som v sebe udrzala vzdy....a vzdy taka ulava ked som sa v mc najedla....
Pri druhom tehotenstve pokial som hned rano nevypila deci pepsi tak som pregrcala cely den.. tam su veci co kus popravia zaludok.. a dalsia vec, pod oknami sme mali mekac, tak si vies predstavit.. synovi nic nie je 🙂
@selena_luna tak takuto blbost s hranolkami ani Blaha nevymysli.🤦♀️🤦♀️
Ja som počas tehotenstva vo veľkom jedla špekačky a pašteky, nemohla som si pomôcť. Za iných okolností sa mi z toho dvíha žalúdok a nezjem to 🤷 a syn je tu živý a zdravý 😃 U teba to bude tiež len obdobie a predpokladám, že to čoskoro prejde a budeš si môcť normálne dopriať aj iné jedlo bez toho, aby ti bolo zle a išli to z teba hneď von. 1.trimester býva v tomto najhorší, potom sa to zvykne zlepšovať. Dovtedy si daj kľudne aj ten Mc. Lepsie ako nič.
ja som mavala tiez obrovske nevolnosti, a teda zila som na cokoladovych cerealiach a mrazenych hranolkach. Hold, zo vsetkeho ineho som mavala tazoby a vracanie. Pila som colu, alebo malinoveho birela :D Snazila som sa do seba kazdy den nasukat bud ovocie alebo zeleninu, ale but to islo v momente von alebo som mala neskutocnu tazobu :D mne teda tieto nevolnosti trvali az do 5 mesiaca :D Hlavne treba papat co ti chuti, a ked dokazes po mekaci dostat do seba aj zeleninu aj ovocie tak v tom nevidim problem
vôbec nerieš
ovela horšie je alkohol a cigarety ale toto podstatne že niečo dostaneš do seba, ostat na infuziach tiež nie je riešenie
Ja som prve tri mesiace zila na coca cole. Sice som nechudla ale teda nevolnosti som mala riadne. Kava mi nechutila takze som este aj unavena bola. Sice som ju len cuckala ale bolo mi po nej neskutocne lepsie. Takze ma zachranila. A mekač si sem tam doprajem .
inak coca cola, respektivne pepsi cola ta ma jednej zložky viac sa bežne použiva pri črevnej viroze na ukludnenie žaludka, čriev, to aj mudr odporučaju
neviem si presne spomenut ako sa vola
Na mcdonalde som prezivala tehotenstvo, vobec nemaj vycitky🙂 colu mi odporucila gynekologicka na nevolnosti, aj studeny zazvorovy caj,, a burger to bolo nebicko v papulke🤤😍😇
Ja som, do 6 mesiace nič iné nevedel a zjesť ako rohlík horčica a klobása a Rajec materina dúška z ostatné osom, 🤮 takže toto bolo moje jedine jedlo 6 mesiacov 🤣 a áno čokoládu som nevedela zjesť co ja čokoládu hocikde hocikedy. 🤣
Podľa mňa kľudne môžeš neublíži ti tvoja som 4 mesiace bola len na salamovom chlebe a prežili sme obe
Hh ja som tiež v období, keď som skoro každé jedlo vyvrátila, vrátane ovocia a zeleniny, mala istotu iba v McDonald's a hranolkách :D strašne som sa hanbila, ale keď som mala pracovný deň, kedy som si nemohla dovoliť odbehovať vracať (ale nebolo to často)..tak som jedla jedlo z mekáča. V druhom trimestri som to kompenzovala ovocím a zeleninou. Váhový prírastok som v 1.trimestri nemala,schudla som.
ahoj, ja som síce nechudla a nevracala v 1. trimestri - práve naopak, jedla som všetko a hlavne veľa, vkuse som bola hladná... no takisto som mala dva týždne obdobie, kedy mi chutili len hranolky z Mekáča.. dopriala som si ich, no zároveň som sa snažila jesť aj veľa ovocia a zeleniny.. potom sa moje chute obrátili na hot dogy a pizze.. btw ja potravinovú intoleranciu a nič z tohto by som nemala jesť, lenže moje chute a hlad boli neovládateľné.. doktor mi povedal, že mám dopriať telu všetko, čo si pýta, ale v rozumnej miere.. našťastie po pár týždňoch tieto chute pominuli..
@stanulienkat 😂 mozno to da do dalsieho vylevu o detoch hamburgerov... globalni liberali davaju nasim detom drogy!!!
kazdopadne klebeta je minimalne 10 rokov stara a bola celkom slusne rozsirena ( nie po sr, ale globalne). ja netvrdim ze je to tak, len ze jej to fungovalo - mozno pomahaju konzervanty, stabilizatory, bohvie. Mozno je to samozrejme len korelacia a nie kauzalita.
Ahoj ja to isté tiež chodím skoro každý týždeň do McDonald's ja mam strašnú chuť na hranolky aj keď si dám burger zostane mi dobre, colu si tiež dám pohár každý deň keď mi je zle ale pomáha aj jablkový džús na žalúdok mne aj zelené jablká. Svokra mi hovorila ze ona jedla celé tehotenstvo tresku
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ked je to jedine po čom ti je dobre a potom normalne ješ zeleninu/ovocie a piješ vodu tak nerieš. Pozri niektore tehotne nevideli zeleninu a ovocie ani asi v obchode, niektore piju/fajčia alebo drogujú ano toto su extremy ale teda niektore ženy naozaj nemaju ani peniaze na to aby si dopriali kazdy den cerstvu zeleninu a ovocie a jedia čo je (niektore dokonca čo najdu). Stres je určite horší, takže hlavne klud daj si na čo máš chuť neboj sa nijak to babu neublizi ved nie si len na mcdonalde 😃