Máte skúsenosti s listériou v tehotenstve?

aupairke
11. feb 2020

Ahojte, máte s ňou niektorá skúsenosť? Som v 8. tt...
A som nepokojná, pretože som do úst vzala nepasterizované mlieko z našich kôz. Hneď som sa spamätala a ho vypľula. Neviem sa ale dočítať, či môže byť pre plod nebezpezpečné, aj keď som ho neprehltla..je baktéria nebezpečná už v ústnej dutine? Za každú informáciu ďakujem

myskahryzka
11. feb 2020

Listeria je sice nebezpecna, ale jej vyskyt u ludi je minimalny. Konkretne citujem zo stranky uradu verejneho zdravotnictva.
" Listerióza sa vyskytuje na celom svete sporadicky, príp. v malých epidémiách. Na Slovensku je výskyt len sporadický a obyčajne ide o ľahkú formu. Za posledných 20 rokov bolo u nás hlásených 1 až 31 ochorení. " Nemysli hned na najhorsie. Vsetko bude v poriadku. 😉

aupairke
autor
13. feb 2020

@myskahryzka takže jej výskyt je ojedinelý.. ďakujem, si milá, že si sa na to pozrela. Ja som pozerala tiež, ale ku takto upokojivému článku som sa nedopracovala 🙂

myskahryzka
13. feb 2020

@aupairke Za malicko. Ja som to nedavno tiez riesila, ked som mala nenormalnu chut na bryndzu, no kravske mlieko nemozem. Takze som si chcela dat ovciu, ktora je nepasterizovana. Teda aj som si ju dala. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre