Ahojte.Máte niektorá skúsenosť?Čakám dvojičky..lepšie povedané čakala som..teraz som v 11tt a pred dvoma týždňami keď som špinila mi zistili že jedno dvojča sa už nevyvíja takže sa jedná o MA cca 6+3tt.. týždeň dozadu som ležala v nemocnici lebo som začala krvácať..takže sa od toho jedného čistím..lenže mám stále výtoky tmavé (aj na celú vložku)..dnes som bola na kontrole a to jedno bábo chvalabohu žije a to druhé sa už vylučuje..koľko to tak môže trvať??stretli ste sa niektorá s tým? Ďakujem
Hladaj temy syndróm strateneho, ci zaniknuteho dvojčaťa. Je ich tu dosť.
Ja osobne som prisla v treťom mesiaci o jedno z dvojčiat ale mne ostalo a ze vraj sa vstrebe. Druhe bábo mi ostalo a uz som v 30 týždni
Mne sa vstrebalo.nemalo som ziadny vytok nic.ani neviem kedy sa.druhe babo ma dnes 2.5 roka 😊
@cadcianka123 ja som prišla o dvojča medzi 30-31tt našťastie samovoľny potrat sa u mňa nespustil, no musela som predčasne porodiť v 34tt. Druhý syn je zdravý, chcem ti tým len povedať, že druhé bábätko sa bude teda má možnosť sa v poriadku dovyvijat. Držím ti palce aby ste to v pohode zvládli
@nikpa Fuu,to mi je fakt ľúto už v takom vysokom tt😧 len sa bojím že ako je normálne krvácať..a ako dlho.. ďakujem
@cadcianka123 píšeš že dnes si bola na kontrole, vravela si Dr. že krvacas, či? Ak by nebolo niečo v poriadku, na sone by to bolo vidno. Ale keď sa bojíš alebo necítis dobre, choď alebo zavolaj a spýtaj sa. Radšej 10krat zbytočne ako raz niečo zanedbať.
@nikpa Áno, všetko som vravela DR takže zatiaľ je to "v poriadku" no uvidíme ako sa to všetko vyvinie
@cadcianka123 zial do toho 20tt ti nepomozu ani v nemocnici.. Co sa ma stat tak sa stane a ked bol problem s chromozomom alebo DNA tak prestane sa vyvijat lebo to dalej jednoducho neide. V takom malom tyzdni prvy plod neovplyvni druhy (pokial maju vlastne placenty) ale moze byt aj ten druhy plod genticky poskodeny. V nemocnici ti lieky na to nedaju. Treba pozitivne mysliet, je bezne krvacat v prvom trimestri. Nenamahaj sa, nezdviha tazke...
Tiež som čakala dvojičky ale jedno sa mi vstebalo v 7 týždni. Moja dcérka má už 7 rokov. O rok a štyri mesiace sa mi narodila druhá dcérka a sú ako dvojičky.
mne sa vsttebalo v ca. 8.tt. Nemala som Ani krvacanie, Ani spinenie. Mne dr. Povedal, Ze sa To stva castejsie ako si myslime. Defraudiertes Ma presne 4 roky a je uplne zdrava. Durham dcera ma Teraz 7 mesiacov a podobne ako Pise
@frndza dcery su ako dvojicky. Vyzorovo a aj sa vyvijaju Takmer identicky.
Ja mam osobnú skúsenosť bohužiaľ .. v 6tt mi oznámil že mam v plodovom vaku dvojičky. V 12tt už tam bolo len jedno bábätko. Tiež som spinila... teraz mi zacal 30tt a čakám zdravé dievčatko. 🙂
@cadcianka123 Ahoj, votriem sa sem, hoci ako vidim, uz su to dva roky...ale momentalne som zazila to co ty - jedno z dvojciat v 6tt odislo. Teraz som 15tt cca, uz nemam hnedu krv ani spinenie, ale trvalo to dost dlho, mam este taky svetly vytok. Zaujimalo by ma ako ti to dopadlo. Dakujem vopred za odpoved.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@cadcianka123 mojej znamej sa to stalo a spinila tak az do 4.mesiaca 😟 ale potom to preslo a druhe babo je v poriadku.
Drzim palce.