Ahojte zienky. Viem, ze kazda mame akesi svoje problemi a kazda z Vas, ktore ste v ocakavani, sa tesite. Nechcem Vas deptat mojim strucnym pribehom. Chcem len poprosit o radu.
Som tehotna 10+4, avsak mam velmi velke problemi, ktore ma normalne posuvaju k myslienke na UPT.
No nechcem to samozrejme ale spravit. Nemam byvanie, ani peniazkov na rozdavanie avsak ani nespolieham, ze mi da niekdo nieco zadarmo. Nie som leniva, nevadi mi praca. Chcela by som ustat a zvladnut tuto moju situaciu no sama to nezvladnem. Prosim Vas nepoznate nejake organizacie alebo nieco podobne pre mamicky v nudzi? Zial nemam ani na kocik ani na postelku. No uz ked ho mam priviest na svet, neviem si predstavit, zeby malo ist odo mna prec na adopciu a pocit ze tam niekde je... Prosim poradtte mi, kam sa obratit? Dakujem velmi pekne za Vas cas a ochotu.
@karhu
Dakujem za ochotu.
@hrusticka22 a kde byvas teraz? Si zamestnana, ci nie?
@hrusticka22 určite sa nájdu aj maminy ktoré pomôžu. Nebudú to nové veci ale určite nositeľné. Určite nerozmýšľaj nad hlúposťami. Ak pracuješ dostaneš tehotenský príspevok ale neboj určite to zvládneš.
@martinkatinka
Zial uz nie som zamestnana 😑. Mala som povolanie netypicke pre zeny a preto ked som chcela odist aj do zahranicia a si tak o dost privilepsit tak ma odbili, ze zenu samu medzi chlapmi nevezmu. A ani na moje odpovede na inzeraty neodpovedaju a Ti ktory tak spravia iba odbiju. Preco ked ma niekdo snahu a chce nemoze a ten kdo nechce tomu pada praca do klina 😕.
Byvam zatial pri znamych ale nebudem moct s ditenkom 😑.
@martinaju
Dakujem za slova povzbudenia. Treba si vazit i malickosti. Stale je niekto vo svete na tom ovela horsie nez som ja. Preto treba vazit vsetkeho i maleho gesta. A slova povzbudujuce maju tiez vahu. 😉
@hrusticka22 napísala som ti spravu, ak budeš mat záujem, tak daj vedieť 😉
@hrusticka22 nerozmyslaj negatívne prosím...
partnera nemáš? rodinu ,rodičov?
aj na soc.sietach daruju veci pre detičky a aj pomáhajú
kde bývaš teraz? ak si pracovala tak čo sa stalo že nepracujes? ... nejaká PN? nejaké brigády/praca na doma
a organizacie existujú stačí len zisťovať či už úrad práce, domovy pre matky, a ešte neviem čo 🤦♀️
niekomu sa babo nepodarí mať aj keby veľmi chce, a ti ktori nad takymyto veciami rozmyslaju, alebo nemajú zabezpečenie ich majú ani sami nevedia že ako 🙄 (to je vo všeobecnosti len môj názor ako to chodí vo svete a hlavne na SR)
A ešte mi napadlo že sú aj komunitne centrá ktoré pomáhajú stačí len ísť v tom meste hľadať ale najprv úrad práce a tam vám poradia
@hrusticka22 skús aj toto https://www.alexisporadna.sk/ tu na bazariku nájdeš detské vecičky za veľmi prijateľné ceny, aj kočík a postieľku.
@lenka2710
Leni odpisala som, len dufam ze spravicka prisla. 😊 velmi mile/pekne gesto.
Do Bratislavy to máš síce ďalej, ale tam je milión swapov a všelijakých stretnutí (zóna bez peňazí) kde si veci pre deti môžeš zadovážiť zadarmo. Na tvojom mieste by som si pozrela dátumy a možno by ti to stálo za tu cestu, ak v BB nič také nie je
@elizabet173
Dakujem, idem pozriet. 😊
Mile zienky, dakujem Vam vsetkym, ktore mate snahu co i len vetu napisat. Ze sa snazite podporit/povzbudit. Je to pekne ozaj, ako cudzie zienky (prepacte za oslovenie), ktore su empaticke a vedia sa vcitit a snazia sa akokolvek pomoct. Vela to pre mna znamena. Dakujem Vam este raz Mamicky. ❤
@bluka2
Dakujem pekne 😊. Smiem sa spytat, mas aj nejaku skusenost, s tym ako to tam prebieha?
@hrusticka22 krizove centrum a zmenit teda oracu, vziat aj inu, docasne, kyn nepojdes na matersku... Inak, v tom krizovom centre pomozu nielen materialne, ale urcite aj s vybavovanim roznych pravnych zalezitosti, vyzivneho a podobne.
@hrusticka22 a este zajst na Cerveny kriz, vedia pomoct s oblecenim a potrebami
@hrusticka22 mám s tym takú skúsenosť, že vôbec nevidím potrebu už kupovať detske veci. Vždy si takto zadovážim a všetko posúvam ďalej tiež. V mojom rozpočte bábo veľa nestojí. V skratke 1,5 roka plienky (dali by sa nahradiť latkovymi, keby sme neboli stále na cestách), nosič som si nechala ušiť a inak ani neviem; kočík prvých pár mesiacov som nemala, postieľku síce hej, ale nespal v nej ani raz, to len tak pre atmosféru a nie ako potrebu, fľašky žiadne, cumle žiadne, vlhčené žiadne, kozmetika detska iba 1 olejcek os Weleda, hračiek minimalisticky... Podľa mňa väčšina detského sortimentu nie je vôbec treba. Teraz mám 2,5 ročného, výdavky pociťujem len teraz na škôlku a jedlo. Pri 6 ročnej začínam pociťovať výdavky, tábory, koníčky. Dovtedy musíš sama odhadnút, ci si schopna si zarobit viac nez len na seba alebo nie
swapy su aj v BB/ZV/BR .... teba pohladat na FB. Na FB je aj skupina Nevyhadzujte, darujte Banska Bystrica, Zvolen a okolie - vela mamiciek tam zadarmo posuva veci po detoch. Bezne aj kociky napr - resp je tam aj podskupina Dopyty - ak napises, mozno niekto zareaguje na specificku poziadavku.
V BB je zariadenie rpe matky s detmi, myslim, ze to prevadzkuje evanjelicka cirkev, ale je to pre vsetky matky v nudzi, myslim, ze su na Uhlisku (pohladaj) - mozno by vedeli pomoct s ubytovanim ...
Co sa tyka roboty, no, mala si zvacsit zaber a ist do inych oborov, nei len jeden specificky.
Ak mas trvaly pobyt v BB, zbehni sa opytat na mestsky urad na odbor socialnych veci, BB ma dobru siet zachytneho byvania, maju aj nizkoprahove byty, socialne, najomne, .... stoji to za opytanie, Tie najnizsie su sice na Kotve, ale strazia to najomnymi zmluvami a neplaticov posielaju prec - a casom sa odtial vies dostat dalej.
@hrusticka22 pozri bagbet swap nova cvernovka. A na Facebooku rodinna zona bez penazi v petrzalke.
@hrusticka22 u nás vo farnosti funguje aj charita a bežné sa pomáha mamina čo nemajú pre dieta veci. Aj kočík aj postieľku. A otec dieťaťa nedokáže prispiet? Určite žiadajú od neho výživné
Ok, topanky som zabudla, to je este realny vydavok od 1r.
@martinkatinka
Snazila som sa ak mam byt uprimna o pozicie chyznej aspon a to preto, aby som usetrila peniazky za byvanie, nakolko chyze byvaju zvacsa tam, kde pracuju (hotel/penzion)...nie ze by som na tom chcela "ryzovat", ale keby takto byvam popri robotke, tak by som bola v pluze s peniazkami a tak nasetrila do porodu na vecicky (hoc aj z bazaru) pre to male, ale zial aj to marne 😐. Nechcem sa stale stazovat, i ked to tak samozrejme moze posobit...len ma ozaj mrzi, ze sa mi nejak v nicom nedari, tolko sa snazim o pracu, tolko o akesi prilepsenie zivotnej situacie a ozaj neviem preco stale musi nieco byt ze sa nic nezdari alebo ustavicne s prekazkami a tak to mam cely zivot 😕. Prepacte mi tie, ktore to citate. Je to sebecke z mojej strany, stale pisem iba o sebe. A mate snahu i napriek tomu, ze ma nepoznate. Nemam slov, ze ludia este vedia byt dnes takyto, ako ste tu Vy vsetky zienky. Dufam, ze raz budem ja na opacnej strane (nie zeby som to inym priala), ale preto aby som mohla byt napomocna, tak ako ste prinajmensom dneska Vy mne.
https://www.diakonia.sk/sed-horna-micina-debora...
https://www.cpddsaksbb.sk/
... skus sa opytat aj tu, ale zbehni aj na ten MU, v BB maju ozaj velmi dobry pristup v socialnej oblasti, urcite ta nasmeruju na miesta, kde mozes ziskat pomoc.
@hrusticka22 čo otec dieťaťa?
@hrusticka22 a kolko si oredtym pracovala? Urcite zbehni na ten urad, ako ti tu radia.....
@hrusticka22 vecicky zozenies ozaj aj zadarmo, na swapoch, v charite, v tej FB skupine, ak si z BB, ja mam par veci po detoch, ked by si aj nezohnala, doveziem ti ... ries najprv to byvanie. chod na mestsky urad, informuj sa o moznostiach, napis do tej micinej aj do svatej alzbety. ked len na rok ta to zahoji, budes kludnejsia a potim sa mozes hybat dalej. aktualne - no uz len nejaku menej narocnu brigadu, niekde upratovat (myslim zmyvat dlazku, upratat stoly po smene, alebo daco podobne .... neviem. mozno aj s tym by ti na urade pomohli, aspon poradili, alebo na tych charitach .... pozeraj stanky a obchody, ci nehladaku brigadnikov na zaskok pocas dovoleniek v lete ...
@bluka2
Velmi dobre si to napisala. Zial asi je doba, kedy sa aj na detickach ryzuje a tolko sortimentov len preto aby bol nejaky kseft a vynos pre firmy. Ani my sme nemali tolko moznosti ako deti a sme tu a zijeme. Bez postielky ci pampersiek...
Dakujem este raz.
Pozrela som len zbežne ponuku práce v BB na profesii a je tam toho kopec od upratovačiek zez predavačky..skús si pozrieť. Na facebooku máš kopec skupín, kde darujú rôzne veci.Vieš si tak zohnať celú výbavičku. Ubytovanie asi jedine,ked popozeráš azylové centrá pre matky s deťmi keďže nemáš príjem. Nezabúdaj, že dieťa má aj otca čiže prídavky, príspevok na výbavičku.To ti poradia aj na UPSVaR čo a ako vybaviť. A do budúcna po pôrode poriešiť antikoncepciu lebo bez akehokolvek rýpania otehotnieť bez bývania a práce je maximálna nezodpovednosť.
@ukulela
Presne ako pises. To byvanie je teraz TOP a hoc aj pritom nejaka brigada, hoc co, len aby boli nejake peniazky. A potom verim, ze ako tu pises ale aj ostatne, ze sa posuniem dalej. To byvanie ma ukludni a dost sa mi "vydychne" , ze budem mat kde male doniest.
@lalenka33
Lalenka, nechcela som sa k otcovi vyjadrovat, ani to tu pisat. Lebo mi je z toho tazko. No sex nebol dobrovolny. Nebol "dohodnuty". Nechcem to napisat priamo...
Ja som nie z tych, ktora by po discotekach spavala s kymkolvek, alebo spavala s hockym. Zial stalo mi co sa stalo. A uz to nik/nic nevrati spat...prve dni boli pre mna strasne/frustrujuce...ale musela som sa zamerat na ine veci...
Vies, nie vzdy je vsetko tak, ako sa nam moze zdat.
Len ja som clovek, ktory nerozprava o tom co bolo a co v zivote prezil....keby sa to nestalo, ani by tu nik nic take nemusel citat, trapila by som sa s tym sama a bolo by...netreba sa stazovat...ani som preto nepisala, len kvoli radam a akymsi odporuceniam...za co som vsetkym velmi vdacna...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
bb, zv - http://charitabb.sk/linky-na-neziskove-organiza...