Mám za sebou 3 cisárske a som znovu tehotná

renatka2178
5. aug 2023

Baby vyzerá to tak ze som po 10tich rokoch znova tehotna. Mam za sebou 3 cisárske rezy . Ešte som u lekára teraz nebola . Myslite že budú okolo toho robiť problémy? Dieťa si vziať nenechám cisársky bol indikovany zo zdravotných dovodov

pribinak
5. aug 2023

@renatka2178 prečo by mali robiť problemy?

renatka2178
autor
5. aug 2023

@pribinak uz pri poslednom mali lekári reči že ďalší nie a toto prišlo nečakane

pribinak
5. aug 2023

@renatka2178 u nás sú lekári veľmi konzervatívni. Nájdi si iných

pininka1
5. aug 2023

Tu nejde o to, že je niekto konzervatívny, ale ze nie každý cisársky dopadne ok ,nie každá maternica je rovnaká, niektoré treba doslova stopkat a nie je to sranda pre mamičku. Ja mam za sebou tri cisárske, pri druhom mi hrozila ruptura, bolo to len tak tak, tretie bolo ale úplne v pohode, no do ďalšieho by som už určite nešla. Poznám také co po druhom už mali v takom stave maternicu ze to bolo nie len ze riziko, ale vyslovene nezodpovedné. Osobne som sa ale okrem mojej mami nestretla s nikým kto by mi dával kázanie ze tretí cisárak nie. Môj pôrodnik len povedal ze ma bude častejšie sledovať aj kvôli tomu co bolo pri druhom.

renatka2178
autor
5. aug 2023

@pininka1 ja som nemala pri tých troch absolútne žiadne komplikácie co sa tyka maternice našťastie ani dieťa problém je moja Dg a úzka panva prvé dieťa sa mi zaseklo a išiel akútny cisársky rez pri ďalších koly mojej diagnóze neurológ odporučil cisarsky a toto sa mi ani nesnívalo že sa stane

bluemoon24
5. aug 2023

@renatka2178 za 10let se medicina posunula milovymi kroky vpred. Pokud nemas extra krehkou, dotrhanou delohu, predokladam, ze se o interupci zadny lekar ani nezmini.

renatka2178
autor
5. aug 2023

@bluemoon24 ďakujem dúfam to tak bude k lekárovi sa chystám až o týždeň

galganka
5. aug 2023

Nemyslím, ze by boli doktori "konzervatívni". Mňa priamo na stole počas tretej sekcie nahovárali na štvrté dieťa. Držím palec, aby všetko dopadlo OK, a neboli žiadne komplikácie.

tanuuulka
5. aug 2023

@renatka2178 mam v priebehu 5 rokov 3 cisarske. Pri poslednom, ked ma otvorili, zistili, ze maternica je uz rozpadnuta. Napriek tomu vsetko dopadlo ok, dieta som donosila, mala je zdrava a stvrte tehotenstvo mi nezakazali. Ze mi odporucaju aby som este bola tehotna, povedat nemozem, ale citujem lekara: "na to sme tu, aby sme vam pomohli donosit zdrave dieta". A vraj to, ze pri tretom sa mi rozpadla maternica, vobec neznamena, ze by sa rozpadla aj pri stvrtom. Vsetko zavisi od polohy babatka atd. Neviem, ci som ti poradila, ale snad som ta aspon ukludnila 🙂

vsetkounas
5. aug 2023

@renatka2178 Dnes už nič nezvyčajné 4.sekcia je bežnejšia a bežnejšia vec Veď si zober aj koľko známych mamičiek ju má za sebou Victoria Beckham na Slovensku nájdeš na Ig vinarova žena tá má dokonca tuším 5 .sekcii Takže to zvládneš .

renatka2178
autor
5. aug 2023

@tanuuulka ano a veľmi ďakujem

anavixy
5. aug 2023

Je to vysoko individualne, urcite ta nikto neposle a potrat lebo budes mat 4. sekciu. Pokial mas jazvu dobre zahojenu a pevnu, nie je sa coho obavat. Pokial mas stenu maternice oslabenu, riziko ruptury je vyssie, ale to ti povie len tvoj lekar na zaklade vysetrenia.

euka210
5. aug 2023

@renatka2178 tak ked je maternica a jazva ok, tak 4sc uplne v pohode dnes. Ja mam 3 a dr.na preventivke ci nebude aj 4...ale pri tretom po 1,5r mala blbe reci, neskor uz nie. Mne v nemocnici nic nevraveli, ze dalsie nie...a to som mala dost zrastov.

dianka3
6. aug 2023

@renatka2178 po 3 sekciách je veľké riziko. Každá ďalšia sekcia spôsobuje vznik nových zrastov.Moja švagriná to isté 3 sekcie a čakali 4 dieťa po 10 rokoch no to 4té tehotenstvo bolo mimomaternicové práve kvôli zrastom z predošlých sekcií. Je to veľké riziko

mimusha3
6. aug 2023

Mne pri tretej sekcii tiež povedali, že ďalšie už nie. Ale "zadarilo" sa a po 8 rokoch od poslednej sekcie som podstúpila aj štvrtú. Boli tam komplikácie, ale momentálne mám doma sedemročné šidlo 😍

any_soj
8. aug 2023

@renatka2178 Wallenfels v Žiline má viaceré skúsenosti aj s piatimi cisarskymi. Ak by mal tvoj doktor problém, kontaktuj jeho a popros, aby ti poradil niekoho podobne nastaveného v tvojom okolí. A napríklad k nemu z rôznych dôvodov chodia z celého Slovenska, ja som tiež chodila 2 hodiny cesty k nemu.

juliacenc
8. aug 2023

Urcite nebude problem. Drzim palce aby bolo vsetko v poriadku a gratulujem

renatka2178
autor
9. aug 2023

@any_soj ďakujem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre