Mám prestať s kávou v tehotenstve?

44simina44
15. nov 2020

Ahojte, pracujeme na bábätku mám prestať s kávou už teraz? Pijem kávu 2x denne

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diaalex
15. nov 2020

@44simina44 ja som pila počas tehu ;)

44simina44
autor
15. nov 2020

Bojím sa že sa nám nezadarí, snažím sa nerobiť nič čo by mohlo zabraňovať tehotenstvu. Zatiaľ sa snažíme len pól roka ale zatiaľ stále nič :(

helcanw
15. nov 2020

Ja som pila 4 kávy denne, vôbec som to neriešila a keď som otehotnela tak do nejakého 15tt mi káva ani nechutila, smrdela mi. Potom mi zase začala chutiť a pila som jednu, niekedy dve.

44simina44
autor
15. nov 2020

@helcanw super ďakujem pekne 😊

kubkovamama
15. nov 2020

@44simina44 káva nemá vplyv na otehotnenie a pol roka je úplne normálna doba😉.Kávy som sa nevzdala ani v jednom tehotenstve,mám nízky tlak a bez kávy by ma zložilo.Pokial si nedáš 5 smrťákov denne

evuska135
15. nov 2020

Ja som pila ale vacsinou iba 1 za den

44simina44
autor
15. nov 2020

@kubkovamama Ďakujem, a nejaké typy a rady na zjednodušenie tehotenstva asi Niesu však? Každý deň na to myslím a pred každou menstruaciu nastáva sklmanie :(

zuzana_ilkova
15. nov 2020

@44simina44 kava nema tiaden vplyv na otehptnenie ani tehotenstvo ako take, ja som pila 2-3x denne presso vkuse som bola unavena pocas tehu...

helcanw
15. nov 2020

@44simina44 asi blbá rada, ale čo počúvam od drvivej väčšiny okolia a u mna to tak tiež bolo... vykašľať sa na to, nerozmýšľat nad tým, nesilit to... tiež som každý mesiac bola sklamaná že zase nic, a ten posledný už som bola zúfalá, úplne som sa manželovi zrútila že zase nic...a vtedy má on pekne “utešil” a Hop další mesiac menzes neprišiel 😂 a to som vtedy ani nedufala. Takze užívaj si a držím palce 😊

ivula0807
15. nov 2020

Nemyslim si, ze by kava mala nejaky vplyv na otehotnenie.
Pila som kavu vzdy, aj v case ked sme sa snazili o dieta a taktiez som ju pila cele tehotenstvo. Je pravda, ze v mensom mnozstve teda jednu maximalne dve denne.

saxana000
15. nov 2020

Ja som mala strasne nizky tlak ked som bola tehotna ledva 80/50 doktor sam mi povedal mamicka aspon jednu kavicku denne si spravte. 😉

44simina44
autor
15. nov 2020

@helcanw tiež som počula o tomto keď najmenej čakáš v tedy sa najviac podarí 😀 tak sa pokúsim na to nemyslieť ako to dopadne 😍

44simina44
autor
15. nov 2020

@saxana000 super tak to nemusím obmedzovať, kávy by som sa asi nevedela vzdať taktiež koly tlaku

jaskolka
15. nov 2020

Káva nebráni tehotenstvu, ja som ju pila aj počas tehotenstva aj počas dojcenia. Zase nepreháňaj to teraz, ešte nie si tehotná a už chceš obmedziť úplne všetko? Nehovorím, zase nepi 6 káv denne, alebo veka alkoholu, ale prehnane to zase neber,ze plánujem tehotenstvo tak vynechám úplne všetko... Moje heslo je, všetko ale s mierou.. Lebo tak budeš len vynervovana, že nič si nesmieš dopriať a to je oveľa horšie, ak budeš v strese.

andreatytler
15. nov 2020

@44simina44 Kavu ked pijes len 2x denne, by som nevynechala a vobec z jedalnicka len cukor by som obmadzila. Dolezite je byt v dobrej psychickej pohode a to ti odopieranie oblubeneho jedla velmi neda.

kikulienka94
16. nov 2020

@44simina44 pokiaľ nemáš problémy s tlakom, iné ťažkosti, alebo ti to nezakázala doktorka, nie je potrebné vynechávať kávu. Skús si na nete pozrieť odporúčanú dennú dávku kofeínu v tehotenstve, a ak si robíš napríklad dvojité extra silné espresso, tak si rob slabšiu :D prípadne sa skús spýtať lekárky.

kikulienka94
16. nov 2020

@44simina44 otázka ešte je, či si robíš normálnu prekvapkávanú kávu, alebo tie patoky, čo sa kávou nedajú nazvať :D

sense
16. nov 2020

Káva nemá vplyv na otehotnenie.... Ale psychika áno... A najhoršie je keď milovanie prestáva byť milovaní a je len produkciou dieťaťa...

luciannka83
16. nov 2020

Otehotnela dom aj nspriek 5tim kavam denne🙈 to s tym nic nema. V tehotenstve sa ma obmedzit na polovicu. Kofein moze na zsciatku tehotenstva sposobit potrat.

1katyka1
28. nov 2020

Ahoj ja som zacala pri snahe pit namiesto 2 salok 1 salku, dalo sa na to v poho zvyknut a odkedy viem ze som tehu tak len bezkofeinovu. Maju aj nescu ale aj normalne kvalitne zrnkove kavy do espresso stroja sa daju kupit bezofeinove ale popravde uz mi ta kava ani nechuti robim si ju len zo zvyku, dam si glg a zvysok vylejem a to som bola velka kavickarka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre