Dobrý deň, chcem sa spýtať čo by ste robili na mojom mieste. Som tehotná, nechcem ísť na potrat ale otec dieťaťa si dal podmienku že ak si dieťa chcem nechať tak jedine tak že budeme opäť spolu tvoriť pár aby malo dieťa kompletnu rodinu. Ja ale s ním nechcem byť, no ísť na potrat sa mi hnusí. Chcela by som dieta vychovávať sama alebo si nájsť nového partnera, ale otec dieťaťa nedovolí aby jeho dieťa vychovaval niekto iný a bol by ochotný to riešiť aj súdne, má kontakty a povedal mi že cez známosť si vybaví zákaz priblíženia mojho iného partnera s dieťaťom.Poraďte, mám s ním byť nasilu a dieťa si nechať alebo ísť na potrat aj keď nechcem?
@levandula210 Ach. To je situácia. 😵 Skôr sa stretávame s tým, že otec dieťaťa dieťa ani partnerku nechce, ale toto... Vy ho nemáte rada? Tak prečo ste s ním žili intímne? Pekne som sa vyjadrila. Aby ste mali dieťa? Píšete, že chcete byť s iným. Mali ste počkať a mať dieťa s tým, koho budete milovať. Dali ste málo informácií. Otec dieťaťa má rovnaké práva ako vy, s tým nič nenarobíte. Treba s ním pekne jednať, byť za dobre, tým viac dosiahnete výhody pre seba.
@asia83 Mala som ho rada ale až neskoro som zistila čoho je schopný že ma citovo manipuluje a stále mi všetko vyčíta. Pri myšlienke že s ním mam vychovávať dieťa sa netešim, skôr sa mi to prieči. S iným myslim vseobecne, nie je nik konkrétny.
Treba si vsetko dobre rozmysliet a nie riesit taketo zavazne veci za horuca. On zostane otcom vasho dietata a podla jeho terajsieho spravania ti bude robit neprijemnosti aj po rozchode cely zivot. Hladaj pozitivne riesenie. Prestante sa hadat. Co ti vycita? Mozno ma v niecom aj pravdu. Zeny vsetky vycitky beru moc osobne a citovo to prezivaju zvlast este ak su tehotne. Ak si ho mala rada, má aj svoje dobre stranky. Pockaj 3 dni a mysli pozitivne. Nebud hystericka. Klidek.
@levandula210 Ja viem, že nie je nikto konkrétny. Je škoda, že ste ho spoznali až teraz, keď už čakáte dieťa. Keby ste mu to vedeli zatajiť. Povedzte mu, že ste boli na potrate a nepôjdete. Odsťahujte sa a vychovávajte dieťa sama. To nie je nabádanie na klamstvo, len jedno z krajných riešení. Ak s ním nechcete byť, dieťa si nechajte a uvidíte, čo bude. Nútiť vás nikto do ničoho nemôže. Poraďte sa s právnikom.
@levandula210 Ludia sa pohadaju milion krat, umenie je vsak vediet sa udobrit a najst riesenie v problemoch. Myslis si, ze iny chlap ti nebude nic vycitat a tvoje dieta bude vychovavat s vacsou laskou?
@loliki no tak ale citove vydieranie a asi toho uz mala dost,kedze s nim nechce byt,dobre,ze sa uvedomila,uz teraz ju vidiera a co by bolo keby s nim zostal?ty ked nechces,tak ho nenahlasuj do rod.listu.urcite s nim nebud,najväčšia hlupost,ty si diktuj podmienky,ty ho vychovaj sama a casom sa niekto urcite najde,a to ma len taku hubu,co on moze urobit,nic,sud sa priklana k mamam a nie hentakym,snad aj svedkov mas a udas dovod,aby on este nemal.zakaz priblizenia a nemala si mu hovorit,ze si tehotna,mala si si to nechat pre seba.
@levandula210 Nie, nechod na potrat, prosim Ta, to dietatko predsa za nic nemoze! Navstiv alebo kontaktuj odbornikov v poradni Alexis na FB https://www.facebook.com/poradnaAlexis alebo telefonicky 0911 350 200 alebo 0917 350 200 alebo emailom poradna@alexisporadna.sk
Urcite ich kontaktuj a oni ti poradia, isto nie si jedina, ktorej sa partner vyhraza a ponuknu Ti moznosti, ktore Ti teraz, ked si v strese, samej ani nenapadnu.
Vela sil, budes ich potrebovat!
Tvoj priatel je velkohuby magor. Ze zakaz priblizenia sa ineho partnera 😂😂😂 , prepac, taku koninu vypoti len totalny blbec. Ano, moze sa sudit o otcovstvo, ak ho neuvedies dobrovolne do rodneho listu, moze sa sudit o moznost vychovy dietata (a moze mu byt vyhovene). Ale podmienky, ze potrat alebo ostanes so mnou, ja si to zariadim, to su dristy chmula, co ani netusi, ze nic take vobec neexistuje. Treba sa mu vysmiat do ksichtu a dobre si premysliet, co bude najlepsie. Ono on chlapec trochu schladne, ked zisti, ze pred tym, nez sa bude moct zacat hrat na ocinka si bude musiet zacat aj plnit nejake tie financne povinnosti. Na potrat by som kvoli tomu rozhodne nesla, to dieta za otca nemoze. Ten zvysok sa ukaze. Zatial by som - aspon na par mesiacov - pana otca vytesnila z kontaktu s odovodnenim, ze az sa nauci spravat sa, ma sa ozvat. Nic mu nie si dlzna ani povinna, je len tvojim rozhodnutim, ako sa nechas jeho kydmi ovplyvnit.
Nedaj ho po narodeni do matriky ako otca daj neznamy a odstahuj sa prec.
Akurat ze noveho partnera neries prosim ta.on tvoje dieta mat rad ako svoje nebude
@levandula210 tych kontaktov by som sa nebala. z vlastnej skusenosti viem, ze to vykrikuju vzdy ti "najvacsi blbeckovia" - bez ohladu na pohlavie a typ problemu.
taky, co naozaj tie kontakty ma, ich vyuzije vo svoj prospech a nevykrikuje to zbytocne do sveta, lebo ani tie "kontaky" nepotrebuju problemy, pokial je nieco neopravnene.
Nechod na potrat, je to uz dietatko v Tvojom brusku, mala by si vycitky, ktore by boli, myslim si ovela vacsie, ako stres z hlupych vydierackych reci partnera....
@levandula210 ak si svojpravna, tak by si takym hovadinam nemala verit. Ak nie ste zobrati, bude na rodnom liste uvedeny, len ak na matrike podpise suhlasne urcenie otcovstva, inak bude mat dieta kolonku otec prazdnu. A moze si piskat. Akurat potom necakaj vyzivne. Ale niekedy je lepsie ozeliet tu almuznu od otca a zit a vychovat si dieta bez toho, aby ho stresoval nejaky magor.
@vroni lepsie by som to sama nepovedala😂🤗
Chcela by som vidiet,ako ju proti jej voli donuti k potratu,ak s nim neostane.
A chcela by som vediet tie kontakty...
@levandula210
Nech ti to da pisomne ze ma kontakty a bude tak a tak postupovat...a moze aj udat konkretne kontakty😅😅😅
A mas ho v hrsti-zaloba za vydieranie nie je buhvico....
Hlavne sa ho neboj!on len steka lebo sa nevie inak branit.
Dieta si nechaj.je to tvoje telo!!!!/tuto vetu neznasam,ale v tvojom.pripade padne super vhod!!!!vsak aj zakon hovori ze zena rozhoduje o svojej maternici....vs Zuza Fialova😆😆😆......./
Neviem preco by si si mala najst hned chlapa. Myslim ze minimalne prvych 5 rokov na to ani nebudes mat cas.
Na potrat proti tvojej voli ta nik nedonuti ist .
Chalan moze mat kontakty ake chce, ale nik nevezme dieta len preto, ze by zena mohla mat potencionálneho partnera..
Vyhraza sa, lebo nič iné mu neostava, kedze ho nechces.
Ak mu ozaj na dietati zalezi, skús to uhrat tak, ze na ten potrat chces ist, a ci ti da potom pokoj
Chlap sa mozno uvedomí, a pride na to, ze to uz medzi vami nema zmysel.
Budeš slobodná mamička, a nebudeš prva ani posledna.
On si mozno najde druhu, a zabudne hned na teba. Bude mu to pripomínať len strhavanie vyzivneho, ak ho chces uviesť ako otca dietata.
Vela stastia
Všetci útočia na partnera...no autorka napísala len svoju verziu...kto vie ,kde je pravda...
@levandula210 všetko záleží preco s nim nechceš byt. Ci je tam nejaky velky dôvod slebo nejaky detinsky. Ja by som Sak skor snažila si to dat neporiadok s priateľom aby dieťa žilo v kompletnej rodine. Pretože take dieťa z rozpadnutej rodinny co z neho bude. Rodičia si ho budú len podhadzoval, výchova žiadna. Snaž sa s nim všetko urovnať!!!
Ja nechcem byť hnusná, ale nech je to akokoľvek a pravda kdekoľvek partner alebo ex partner by sa takto hnusne vyhrážať nemal... A autorka tiež nech použije trochu zdravého rozumu a neverí každému bludu čo ten dotyčný z huby vypustí...
Necitala som vsetko, ale o potrate by som vobec zacala uvazovat, pokial z nejakeho pochopitelneho dovodu, by som nemala ine vychodisko. Tu by som riesila si po svojom, ako by som to citila, a nejaky dilino, ku ktoremu nemam city, mi do toho nebude kecat.
Ked s nim nevies diskutovat a stale ta vydiera a manipuluje a dieta chces, tak mu povedz, ze si si suchla s inym a jeho dieta to nie je a basta, nech sa nestara, do coho jeho prd. Ale bola by to hlupost, lebo on ma voci tomu dietatu nejake fin. zavazky.
Normalne si to premysli, kudy cesta povede a neries hrbr. Zizden dovod k uvazovaniu o potrate ja nevidim
@levandula210 otca vôbec nemusíš uviesť. A on bude musieť dokazovať, že je otcom.
Ale nútiť ta s ním žiť ta aj tak nemôže.
Nikto ta nemože nútit aby si sním bola.Ani on ani ktokolvek.Dieťa-nedieťa !
To kde už sme? ! On sa ti tak akurat može vyhrážať ,že ak si dieťa necháš nebude ti na neho platit...ale aj na to je vďaka bohu malý pán !
Zrejme je to debil..a ty máš skor strach čo bude potom vystrájať..ale to už je trochu neskoro riešiť ked už je malé na ceste.. dieťa si pokojne nechaj..ak máš prostriedky ,podporu rodiny a ty sama dieťa chceš nieje o čom.Sním sa to už bude riešiť potom..a možno to ani nebude také horúce.Také tie řeči, že má "kontakty " takých už bolo 😅 každý 'kontakt' sa tak akurat na neho vy-pr-dne!Normálny človek sa do takého niečoho pliesť nebude. a ak je to nejaký magor z partičky magorov tak potom to budeš riešiť na policii a súde !
@senta_sofia ak @levandula210 s otcom nepodpise suhlasne vylasenie na matrike, po porode bude v RL kolonka otec prazdna ... ale biologicky otec moze podat navrh na sud a tam uz bude musiet priznat, ze otcom je. (sud myslim nariaduje testy DNA a ak by ona otca zaprela a ukazalo by sa, ze klamala, tak by ich este aj platila ...)
@levandula210 na tvojom mieste by som sa snazila obmedzit komunikaciu a kontakt, resp. nereagovat ... ale odkladala by som si vsetky tieto vyhrazky, ak ich mas smskou.alebo mailom. pre istotu. on sa moze domahat zapisania do RL, moze chciet aj stretavanie, tak male mimino nikdy nedostane do starostlivosti, ani striedavky, musela by si byt narkomanka atd. k potratu ta donutit nemoze, ani k tomu, ze zakaze styk s tvojim inym pripadnym partnerom. a pre istotu si od zaciatku odkladaj vsetky bloky - na seba aj na dieta, ak chce byt otcom v RL, nech teda plati vyzivne, na dieta aj na teba. mas na to narok, a odkladaj aj blocky od lekara, teho oblecenia, vitaminov, ... vsetko,
@ukulela to samozrejme viem, len to nie je take jednoduche, ako si jej partner predstavuje a pochybujem, ze sam vobec o tejto moznosti vie, kedze sa vyhraza tym, cim sa vyhraza
@levandula210 boze dufam ze niesi s mojim ex :D on bol tiez taky citovy manipulator a same vycitky...ak vies co nechces..teda byt s nim. Tak si s nim sadni a predebatuj to ..niekde na verejnom mieste..napr v kaviarni. Pre pripad fyzickeho utoku. Ze dieta si nechavas ale k nemu vlastne ty nic necitis a kebyze si nebola tehotna tak sa rozijdete takze ani on k tebe nema nejake puto si myslim. Skus rozumne a kludne ze aj on by urcite chcel zenu ktora ho bude lubit ved s dietatom sa stretavat moze pripadne striedava starostlivost ak bude starsie. Daj vediet ako si dopadla. Vela sil prajem si uzasna ze si to dieta chces nechat aj bez partnera.
@levandula210 ahoj mila mamicka! Vitaj medzi nami mamickami! Uz nou si, blahozelam! Pod srdcom Ti rastie novy cloviecik! Si stastna zena! Akokolvek to s Tvojim priatelom bude, neboj sa! Nikomu nepatris, si slobodny clovek a mozes sa rozhodovat slobodne. Mozes mat novejo muza, mozes sa udobrit s otcom dietata, to vsetko sa uvidi! Dolezite je teraz Tvoje zdravie, pokoj a babatko! Si v druhom stave a caka Ta to najkrasie co moze zena zazit - priviest na svet dietatko!! Dietatko si prosim nechaj! Je to dar a cely zivot by si to lutovala. Partnerom sa nenechaj vydierat a zastrasit. Co napisal je hlupost. Mozes mat ineho muza pokojne a on sa moze stretavat so svojim dietatom. Ziaden sud nikomu bez dovodu neobmedzi pristup k dietatu...neboj sa! Vsetko bude dobre! Modlim sa za Teba, Lenka
ten tvoj priateĺ má figu a nie kontakty a už vôbec nič nevybaví ohľadom nejakého zákazu...to len trepe aby bol zaujimavejší a bol za väčšieho .huja ako v skutočnosti je...😉
Ďakujem veľmi pekne za podporu žienky 🙂 Vďaka vám sa mi podarilo správne rozhodnúť a bábätko si nechám a teším sa na neho 🙂 a čo bude s otcom dieťaťa to sa uvidí, pre začiatok skúsim s ním byť za dobre.
@levandula210 a ty mu to veris?? Robí len bu bu bu nič nevybavi ....iba vie ako na teba a ty mu na to skaces
@158polica158 dieta z rozpadnutej rodiny, co z neho bude..... To myslis vazne? Castokrat je to lepsie ako hrat sa na silu na rodinu a mat doma napatie....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@levandula210 Dieťa by som si nechala a hlavne a predovšetkým by som sa nedala vydierať.