Mám 42 rokov a čakám jednovaječné dvojičky

natalia0607
12. jún 2024

Ahojte žienky mám 42roky zistili mi čakám jedno vaječné dvôjčata som druhom mesiaci tehotenstva bojim sa či to dam a môj priateľ nechce vraj ma strach ja sa teším veľmi nechcem na potrat ma niekto skúsenosti napíšte mi

anjelicek26
12. jún 2024

Gratulujem k babatkam. Si este len v druhom mesiaci, teda vsetko je este cerstve a krehke... kazdopadne samozrejme, ze to "das", ako miliony zien pred tebou. Prvy rok dva to mozno bude vacsi chaos a este menej spanku, ale potom si tvoje dcerky/synovia budu partaci na cely zivot... dvojcata jednovajecne mavaju velmi blizky vztah... Chod na vsetky prehliadky, daj sa vypisat na PN cim skor... bude to v poriadku... a priatel? Bol pri tom tiez... treba mu skraja povedat, ze tieto deti chces, nech sa zariadi...v 42 rokoch je to posledna sanca pravdepodobne na tento zazrak...

zmrzlinka2021
13. jún 2024

@natalia0607 ako dlho randis s týmto priateľom? Ak s tebou neplánuje vážny vzťah, nech sa zariadi. Žiaľ je to chrapun

martinka13
13. jún 2024

Samozrejme, že to dáš. V dnešnej dobe budeš ešte mladá prvorodička 😀. S priateľom sa musíš porozprávať, snáď to padne na úrodnú pôdu. V 42 rokoch "randiť " bez vážneho záujmu spoločnú budúcnosť je prinajmenšom zvláštne.

marcellka32
13. jún 2024

To čo je že nechce....a deti sa mu robit chcelo však?
Nebude to ľahké, ale dáš to, musíš

syslik81
13. jún 2024

pozri dat to das-nebude to jednoduche-nocne vstavanie plienky a to vsetko 2x...ale zeny davaju tazsie veci ..

luciaruz
13. jún 2024

Moja kolegyňa tiež v 42 mala babo prvé, a krasny zdravy chlapček, omladla pri nom o 10 rokov. Nechoď na potrat, budeš to ľútovat podla mna.

janinah
13. jún 2024

Rodila som tretíkrát v 42 r..v podstate všetko ok.Ten syn má teraz 18 r.a je to najlepšie čo našu rodinu stretlo.Mas šancu zažiť materstvo a všetky radosti aj starosti s tým spojené.Jw to ťažké a zároveň krásne.Lutujem ženy.ktore toto nikdy nezažili.Su to tvoje deti .už existujú a ty by si mala za ne bojovať ako levica.Vsetko sa zvládne.ak sa chce.

marcellka32
13. jún 2024

@janinah nie každý si vie predstaviť rodiť v 42, ani ja, deti mám už veľké (15,17) a predstava mať malé dieťa teraz je nepredstaviteľné pre mňa, užila som si ich keď boli malí a nemám potrebu užívať si to v 42..takže nemusíš ľutovať ženy čo nemajú deti v 42, ja som neskonale šťastná, že sú už veľkí;)

nikoletta1712
13. jún 2024

@janinah Neľutuj ani mňa, prosím ťa!

anjelicek26
13. jún 2024

@nikoletta1712 píše, že ľutuje ženy, čo nemajú šancu zažiť materstvo... nie konkretne materstvo v 42 rokoch...

maminkadeticiek
13. jún 2024

Takeho "priatela"by som kopla do prdele aj s potratom.Muz ktory by ma posielal s nasim dietatom na potrat by u mna skoncil.

medda_beda
13. jún 2024

@janinah Bolo by fajn prestať ľutovať ženy ktoré nemajú deti.
Bezdetný život nie je zlý a netreba sa na nich pozerať ako na chorých ľudí.

nevenka
13. jún 2024

@medda_beda kazdy to citi inak. Ona pravdepodobne ma na mysli zeny, ktore chceli a deti nemohli pre rozne priciny mat. Ja mam velmi dobru kamosku od strednej skoly, uz bude mat 43 rokov a stale je sama, nema deti. A naozaj mne je to luto, lebo o sestrine deti sa rada stara, ma k nim vztah, s detmi to vie. Len nemala to stastie na partnera. A to je mi fakt luto, lebo tak uzasna a inteligentna baba deti nema, ale kde kto, kto ich ani nechce, tak ma aj po 5 alebo chodi na potrat, lebo sa mu to nehodi...
Samozrejme, je uplne ok, ak niekto deti nechce, pretoze ich proste nechce. Ale autorka deti chce a priatel ju nuti na potrat...tak tato zena, ak sa necha donutit, tak to je na lutost proste...

medda_beda
13. jún 2024

@nevenka Tak isto som nevedela otehotnieť ( ešte stále som bezdetná) no posledné čo som chcela bolo aby si ľudia mysleli, že mám nešťastný život a porovnávali ma so zúfalymi ženami.
Môj život má zmysel aj bez detí a tak isto ako s deťmi aj ten bezdetný má určité plusy.
Možno z pohľadu iných je to smutné, ale niektorí ľudia sú šťastní napriek tomu, že ich život vyzerá inak než si naplánovali.

Autorka nech sa rozhodne sama.Nenápisala koľko detí už má aká je jej životná situácia.Chcieť je pekné len aj postarať sa treba vedieť a nie len teraz, ale aj v 60tke.

tetapetra
13. jún 2024

@medda_beda
@nikoletta1712
@marcellka32 asi došlo k chybe v komunikácii, nemusíte byť hneď vzťahovačne.

natalia0607
autor
13. jún 2024

@anjelicek26 ďakujem aj ja tak to cítim

natalia0607
autor
13. jún 2024

@zmrzlinka2021 my sme splolu už jednej domácností on sa obáva aj stoho deti môžu byť choré

nikoletta1712
13. jún 2024

@tetapetra Možno áno, no už mi to trochu lezie na nervy, keď si myslia, že bezdetný život je nejak smutný…Ja som deti nikdy nechcela a nikdy ich nechcem ani mať - je to moje rozhodnutie…Ak došlo k chybe v komunikáciu, tak sa ospravedlňujem…

janinah
13. jún 2024

@medda_beda čo je zle na tom,že ich lutujem? je to môj pocit a nazor,,nikomu tým neubližujem...a presne som vedela,že niekto sa toho chytí...ale trvám na tom....

janinah
13. jún 2024

@marcellka32 problém čítať s porozumením?

tianna
13. jún 2024

@natalia0607 v prvom rade gratulujem ❤️ bábätká si rozhodne nechaj, určite to zvládneš či už s priateľom alebo aj bez neho.

betulinka1
13. jún 2024

@natalia0607 gratulujem. Priateľovi povedz, že dáte spraviť genetické testy a tam zistia, či sú deti choré alebo nie. Dôležité je, či ak odíde, keďže deti evidentne nechce, to zvládneš a máš pomoc. Lebo teda ja som ostala ako tehotná sama a mala som čo robiť pri jednom. Ak by boli dvojičky sama neviem čo by som robila.

laurita285
13. jún 2024

@janinah nikomu tým neubližuješ? však ĽUTUJEŠ Niekoho, akože s ním súcitíš že je menejcenný :D :D mentálny atlét fakt :D

h2
13. jún 2024

@martinka13 Vo veku 42 rokov nebude mladá prvorodička v žiadnej dobe.

medda_beda
13. jún 2024

@janinah V poriadku 🙂.
Ja som tiež len chcela vyjadriť názor z druhej strany kedže som si tým prešla a oproti vyčerpanej mamičke s 5 deťmi je môj život relax.Takže mi nepríde žeby trebalo ľutovať ľudí ktorí si svoj život užívajú aj bez detí.

martinka13
13. jún 2024

@h2 vec názoru, keď dnes rodia aj 50-rocne. Samozrejme, nie je to ideálne, ale ani žiadna katastrofa...

h2
13. jún 2024

@martinka13 To, že (extrémne zriedkavo) rodia 50-ročné, ešte neznamená, že 42 ročná je mladá prvorodička. To nie je vec názoru, to je fakt.

zuzanockamt
13. jún 2024

@h2 Mladá nie, ale už našťastie bežná vec v dnešnej dobe. Len tu na MK sa to berie ako extrém.

medda_beda
13. jún 2024

@martinka13 Ako pre koho.Pre mňa ako dieťa by to katastrofa teda bola.
Nechcela by som mať oboch rodičov v 20tke dôchodcov možno už aj chorých.

silvike
13. jún 2024

@laurita285 Moj nazor, ze janinah to mysli tak, ze lutuje zenu, nie preto ze je menejcenna ak nezazila materstvo, ale prave preto, ze vie aky je zivot s detmi obohacujuci ( aj ked miestami velmi narocny) a o co vsetko krasne je vlastne ta zena ( ci uz dobrovolne alebo nedobrovolne) ukratena. Vie to porovnat, zazila zivot bez deti a zazila ho aj s detmi. Tá bez detí to porovnat nevie, nema tu skusenost materstva. Len si myslí, ze je sťastnejsia bez detí. Az keby zazila zivot s detmi, vtedy by mohla povedat, ktory zivot jej vyhovuje a paci sa jej viac.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre