Malý plod v 6tt+3

cherry1981
21. aug 2018

Prosim Vas stretol sa s tym niekto? V 6tt plus 3 dni som bola na gynde, a plod meral iba 2 mm, ale srdiecko bolo, o tri dni som zacala spinit a tak mi gynekolog urobil sono to som bola 6tt plus 6 dni a plod narastol do velkosti 3,1mm. Gynekologovi sa to zdalo malo. Stretli ste sa s tym niekto a vsetko dobre dopadlo?

majusska202
21. aug 2018

Ahoj moje čísla neviem ale keď som čakala prvé tak mi vkuse vraveli ze je malý na svoje obdobie... Ze mam zlý termín pôjdem neskôr a vkuse som 9 mesiacov počúvala aký je malý.... No narodil sa s váhou 2940 a 49 cm. Podľa mňa je to individuálne aké je to dieťa

danyb
21. aug 2018

6tt + 3 aj 6 + 6 je vlastne siedmy týždeň tehotenstva a to by mal mať podľa tabuliek plod okolo 8 mm, v šiestom týždni od 2 do 4mm, takže je trošku menší, ale rastie a srdiečko bije a to je najdôležitejšie 🙂 mysli pozitívne, fazuľka to určite neskôr trošku dobehne 🙂

nasasa_1
21. aug 2018

@cherry1981 Nieje podstatne ake ma byt velke podla tabuliek ale to ze mu srdiecko bije a rastie, aj ked trosku pomalsie ako by sa ocakavalo. Nemaj strach, toto je vzdy individualne 🙂

deti95060810
21. aug 2018

maminka kľud...ak bije srdiečko je všetko OK...Aj mne rozprávali že malé decko na sone - ani som si nevšímala také reči...lekárka keď videla že to so mnou nehne tak sa nato vykašľala...

cialota
21. aug 2018

pokial je zdravy, tak by som si z tej velkosti nic nerobila, predsa bude mat este more casu, aby sa vytiahol, nie. fakt tymto by som sa teraz nezatazovala a snazila sa udrziavat v maximalnej pohode

majkatarajka
21. aug 2018

aj nás strašili že zaostáva a je malinká..narodila sa v termíne 2380g 46cm...má ale vrodenú vadu na srdiečku..možno preto tak menej priberala..ale ináč je úplne v poriadku.

bobricek1979
21. aug 2018

@cherry1981 nemaj strach keď to je u takych plodikov ešte individuálne môže to dohnať kedy opäť ides a ešte spinis dal ti niečo

dany.t
21. aug 2018

Nas prvy bol tiez malicky. Doktor stale hovoril, ze je o tyzden mensi nez by mal byt, tak posunul aj termin porodu este o tyzden neskor. Nakoniec sa maly narodil presne vo vypocitanom prvom termine, mal 2690g a 48cm. Uz ma 4roky a stale je tenucky ako kostrnka zato energie ma za dvoch. Teraz cakame druhe, sme v 30 tyzdni a zasa je male. Vraj ho mam vykrmit, kym sa narodi 🙂 Po prvej skusenosti si z toho uz nic nerobim. Hlavne bud v pohode - spokojna mama, spokojne babo.

cherry1981
autor
21. aug 2018

@bobricek1979 ano spinim stale , idem teraz v piatokdal mi utrogestan a duphaston

whatever1
21. aug 2018

@cherry1981 neplas, u mna tiez na zaciatku bol plodik mensi, potom zrazu vacsi o dva tyzdne, zakazdym inak. Je to len meranie a tu ide o milimetre aj doktori su len ludia. Inak az pri prvom screeningu sa urci presnejsi tyzden tehotenstva. Teraz ti to pocitaju podla poslednej ms. Kludne si mohla otehotniet neskor. Srdiecko bije, babo rastie, len tak dalej😊drzim palce

hennyinnsbruck
21. aug 2018

Mozno vajo bolo neskor oplodnene a si vlastne 5+ nieco 😊 super ze je srdiecko bije, teraz sa netrap a nedumaj nad tym uvidis co bude na najblizsej kontrole.... Drzim palce aby bolo vsetko ok😊😊

nina4
21. aug 2018

@cherry1981 neboj ak by malo byt nieco zle telo sa s tym same vysporiada.No ked bije srdiečko ver bábätku a dáte to do úspešného konca. mna tak pri treťom chceli uz aj na cistenie poslat .našťastie tam bol lekar ktory bral do uvahy aj to ze mam nepravidelnú MS chvilu som si polezala v nemocnici a dotiahli sme to do konca a furt mi vraveli ze bude malinky ,ze ak bude mat 2,5 kg bude dobre a mal cez 3 kg 😉.
Dávaj si kyselinu listovu alebo tehu vitaminy.

janciqa
21. aug 2018

@cherry1981 aj sesternici vraveli ze je maly...posielali ju na neviem ake vysetrenia a pri narodeni mal nieco cez 2900g a 50cm co je uplna pohoda...drzim palce ✊

bobricek1979
21. aug 2018

@cherry1981 tak buď len v kľude pekne

siska53
21. aug 2018

@cherry1981 to neries,pristroje nie su spolahlive. Ja som bola v 7.tt (nakoniec to bol vlastne 8.tt) ,zdalo sa mu to male a v 20.tt. mi upravoval TO na ten tyzden dopredu. Vzdy je tu +/-..a dokonca aj pri "starsich" babatkach v brusku sa seknu aj o kilo.. nas mal nakoniec takmer 3,5kg. 🙂

janciqa
21. aug 2018

@siska53 presne tak....mne povedali tyzden pred porodom ze maly bude mat cca 3500g a nakoniec mal 4300g 🙂 🙂 🙂 ....trochu velka odchylka 😀

ingridtt
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cherry1981
autor
3. okt 2018

@janciqa zial u mna to skoncilo MA v 13tt

janciqa
3. okt 2018

@cherry1981 😪....to ma velmi mrzi...prajem vela sil prekonat to a nech sa vam hned zadari dalsie...drzim palce ✊

adulikk
13. jan 2022

@majusska202 áno aj mne ku koncu stále hovorili on je malý,narodí sa možno aj skôr a mal 3035g a 50cm čo je podľa mňa super ..

patinka1301
20. okt 2023

@cherry1981 dobry den teraz mam to iste 9 som bola na ultrazvuku a povedala ze vačok ma 3mm potom som bola včera a ma 7mm a povedala mi doktorka ze sa malo vyvyja tak tiez stresujem a bojím sa ze ako to vlastne je no výsledky s vyteru mi vysli v poriadku teraz v pondelok mam dalsi sono dnes som 6plus4

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre