Malý gestačný vak v 8. týždni

erikaf7
14. dec 2016

Máte niekto skúsenosť s malým gestačným vakom? Plod je v ôsmom týždni ale gestačný vak len v siedmom. Plod má málo miesta.

zveva
14. dec 2016

A kolko ma vak mm?

erikaf7
autor
14. dec 2016

vak má 19,3 mm a plod 12,3 mm

zveva
14. dec 2016

Ja sa len tak pytam zo zvedavosti, lebo mne povedal, ze je maly...7mm a vyzera to na 4-5 tt. No podla poslednej ms by to mal byt aspon 7tt. Cize sa bud nevyvija alebo je to ok. Ale co tak citam diskusie aj tu, je to strasne individualne a treba len pockat.

erikaf7
autor
14. dec 2016

tak u teba je to fakt ešte skoro. môjmu plodu už bije srdiečko. ale naozaj tam má veľmi málo miesta. a doktor ma nechcel veľmi strašiť, ale netváril sa moc nadšene.

erikaf7
autor
14. dec 2016

Toto je úplne iný prípad. Všade čítam diskusie o tom, že je gestačný vak a plod nevidieť. Ale o tom, že zaostáva za vývinom plodu nikde.

jankalukasova
14. dec 2016

@erikaf7 ja si myslim, ze treba vydrzat. Znama to mala podobne, stale bolo, ze vak je maly a prazdny... potom, ze plod je, ale nerastie, lebo ten nema miesto a vseobecne je to nejake nepodarene. V 10tt nebolo vidno srdiecko. Bola v nemocke, kde sa jej doktor sucho opytal, ze ci kyret vcul vecer alebo az rano, z toho sa ale zosypala, tak ju nechal tak, rano este jedna kontrola... ten isty lekar, potom dalsi a dalsi a dnes ma ten plodik malicky skoro tri roky, vola sa Adamko a je to uplne normalny chlapcek.

zveva
14. dec 2016

@erikaf7 tak som sa docitala toto... stredny priemer vaku ma byt aspon o 5mm vacsi ako dlzka plodu od vrcholu hlavy po spodok trupu. Takze ok, nie?

erikaf7
autor
14. dec 2016

@jankalukasova to zle videli, že nebije srdiečko, alebo medzitým naskočilo? lebo inak nechápem. ale inak stále dúfam, že bude všetko v poriadku.

erikaf7
autor
14. dec 2016

@zveva bola som u dvoch doktoroch a obaja povedali, že to nie je úplne v poriadku. označili to ako abnormálny vývoj gravidity, pretože vak zodpovedá o týždeň menej ako plod.

zveva
14. dec 2016

@erikaf7 tak asi len cas ukaze

jankalukasova
14. dec 2016

@erikaf7 no vraj naskocilo, lebo kontrolovali vsemozne a neboli vidno, preto sla do tej nemocnice... a na druhy den doobeda teda pozerali a srdiecko bolo... hoci nie take super viditelne.. ale maly vsetko dobehol.

erikaf7
autor
14. dec 2016

budem teda čakať a dúfať.

slavkadud
15. dec 2016

to mi je luto ze sa to takto vyvija ale je dobre ze lekari este nerobili ziadne zavery naco ta zbytocne strasit. Obcas sa stalo aj to ze zle vypocitali tyzden tehotenstva a teda babatko bolo tak velke ako aj malo byt len im sa zdalo mensie lebo sa nejako pomylili. Ale ak hovoris ze ten tvoj pampusik tam nema dost miesta tak asi ozaj zostava len cakat ale drzim palceky

erikaf7
autor
12. jan 2017

Keby niekto kto bude hľadať túto tému chcel vedieť koniec, tak nedopadlo to dobre.

jankalukasova
12. jan 2017

To ma veľmi mrzí. Veľmi držím palčeky do budúcna.

reni1512
12. jan 2017

zazila som..bol prazdny..a potom sa nevyvijalo dobre...7tt, drzim prsty do buducna, stava sa, daj si vysetrit krv na hematke, moze to byt pricina

macko32
28. jún 2017

@erikaf7 ahojky, ja mám teraz rovnaký problém. Už som aj v nemocnici ležala, lebo mám hematóm a som krvácala. Mám byť 8+1 a podľa sona je bábo len 6+2 a vak len na 5+0 😢 je mi úplne hrozne, je to vytúžené bábo po vyše dvoch rokoch. A v nemocnici mi povedali, že mám polycysticke vaječníky. Že to potom treba riešiť. A môj gyn.povedal ešte kedysi, že to netreba riešiť, lebo mám pravidelnú menštruáciu. Tiež že sa máme pripraviť na to najhoršie. No na také niečo sa nedá pripraviť. Podstúpila si potom prosím nejaké vyšetrenia ? A ako to u teba dopadlo? Plodu prestalo biť srdiečko či ako? Ďakujem

erikaf7
autor
2. aug 2017

U mňa to dopadlo, že prestalo biť srdiečko. Bola som na kyrete. Po množstve vyšetrení mi zistili, že mám syndróm lepivých doštičiek (hustú krv). Takže je možné, že nebolo dostatočne vyživované. Začala som brať anopyrin na riedenie a ak otehotniem, tak si budem pichať fraxiparín.

mata90
19. dec 2017

@erikaf7 prosím ta ako si to mala s tým vakom? mne povedala dr. že je zúžený, ale zatial ze to nic neznamená , som v 8tt.

erikaf7
autor
19. dec 2017

@mata90 ahoj. ja som ho mala celkovo malý, maličké malo málo miesta.

lujza_
17. feb 2023

@zveva ahoj , prosím ťa bolo to nakoniec ok ?Tiež mám tento problém

mata90
17. feb 2023

@lujza_ ahoj,obidve mamičky čo tu písali sú neaktívne. Žiaľ aj u mňa to dopadlo zle. Bábätku prestalo biť srdiečko.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre