Ahojte zienky chcem sa opytat ci ste mali niektora podobny problem som len v 8 tyzdni a uz mam slaby krvny obraz , dr mi predpisala zelezo, v predoslych dvoch tehotenstvach som tiez uzivala ale az ku koncu tehotenstva. Neviem mam troska obavy ked je to takto na zaciatku ked sa babatko vyvyja. Dakujem za vase odpovede. 😊
@deti95060810 a mala si v prvom trimestri alebo ku koncu tehotenstva ?? A ano predpisala mi zelezo
nemusíš sa ničoho obávať len si ho treba doplniť aby malo bábo všetko čo potrebuje...výborný je aj čučoriedkový narosan od Justu ..výborný na krvotvorbu..imunitu a obsahuje všetky doležite vitamíny...nezaťažuje žalúdok a dobre sa vstrebáva ..dobré je brať aj kyselinu listovú ta pomáha vstrebávanie železa...držím palce a šťastné tehulkovanie želám 🙂
@luciar260 pri druhom som mala problémy ešte väčšie ako železo....železo bolo to najmenej.....Myslím že celé tehu to bolo zlé
taktiež doporučujem Narosan Čučoriedkový tiež ho beriem som tehu a netrpím žiadnou únavou, nevolnosti som mala minimálne a krvný obraz mám v poriadku..dávam aj deťom ..
@luciar260 ja ho beriem od 6tt,,terajšie tehotenstvo na predpis od lekára
@ludka140281
A v predoslych tehotenstvach si s tym nemala problem ??
taktiež doporučujem Narosan Čučoriedkový tiež ho brala a netrpela som žiadnou únavou, nevolnosti som mala minimálne a krvný obraz mám v poriadku
ano je to sirup, chutí ako čučoriedková šťava..balenie 500ml tehotné berú polovičnú dávku tak ako malé detičky..dobré je brať ho aj po pôrode na rýchlejšie zotavenie aj krvotvorbu..je to taká vitamínová maškrta...
@luciar260 mala od kedy som zistila,že som tehotna,,hned som anemická
No u nas to dopadlo asi tak ze samozrejme to ze mi chybalo zelezo v 2 tehu a uzivala tablety maly v tom pokracoval takze chybalo zelezo aj jemu takze zas a opet kvapky a pokracovalo to maly maval zapchy a uz to slo a ide to s nim dalej aj po 7 rokoch.dostal blok uz v 2 rokoch na kakanie a najviac si to odmiesli zuby.lebo gyndos nepovie ze to ma vedlajsie ucinky uz v bruchu na detsky chrup.toto mi povedal az zubar ked sa kukol malemu na zuby ze ste uzivali zelezo pocas tehu a ja ze ano.takze dnes ma take hnile zuby ze az a tie hnilaky svine drzia tak maly mava obdobia bolesti a utlmu a vsezko si dava do ust aj ked ma 7 rokov potom ho boli brucho keby ja toto vtedy vedela kaslem na cele zelezo a radsej sa dopujem jedlom s vysokym obsahom zeleza.
Súhlasím s Emilia25. Ja chodím na hematologiu 12 rokov . vystriedala som asi troch lekárov. Každý len predpisuje lieky, ale nikto nepovie ako sa stravovať. Zelezo sa zo stravy lepšie vstrebáva, ak užiješ aj nejakú potravinu kt. obsahuje aj vitamin C. Zájdi do nejakej predajni zo zdravou výživou, a tam ti odporučia nejaké výrobky. Ja bariem orechový olej, pravidelne kupujem nejaké orechy, často varím cviklu atď. odvtedy nemám zápchy a hematologička ma chváli ako sa mi zlepšil krvný obraz. I ked som bola tehotná, lieky som neuživala, ani recept som nevybrala z lekárni.
@luciar260 je to sirup pozri si www.just.sk
Ahoj, pozri si už aj existujúce diskusie
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/mali-ste-niekto-nedostatok-zeleza-v-tehotenstve/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/nedostatok-zeleza-v-tehotenstve-je-to-nebezpecne/
https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/mam-malo-zeleza-a-som-tehotna-co-mam-jest-2/
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tiež som mala pri prvých 2 tehu - dali mi tabletky. Nemáš sa čoho obávať, určite ti niečo predpíšu a lekárka to bude sledovať....