Ahoj mala ste niektora zápchu v tehu? ja som na zaciatku iba... v piatok idem na kontrolu kde mi povie v ktorom som tyzdni.meska mi uz 10 dni 3 pozit testy. pri prvom dietati som mala zapchu od 1 dna meskajucej MS a teraz nie .pekne chodim na wc...citala som ze progesteron moze za zapchu ja beriem teraz aj duphaston a mam kludovy rezim bo som pred 5 dnami som minimalne slabulinko spinila....
Zápcha môže byť dôsledkom liekov. Ale poväčšine sa v tehotenstve dostavuje až v poslednom trimestri kvôli veľkosti bábätka, to tlačí na orgány a na črevá a ak skôr, tak napríklad z užívania železa.
Ani ja som zápchu nemala.
A ani v poslednom trimestri to nebola tak celkom zápcha, nakoľko stolica je každý 3 až 4 deň ešte ako tak v norme. Len to bolo náročné.
Ja som.zacala mat po prvom mesiaci. Teraz som v 6, a mám ju nonstop
Ja som nemala a zatiaľ ani nemám, som v 7.mesiaci, ale ja si dávam pozor na stravu a snažím sa jesť čo najzdravšie. Keď vidím, čo sú schopné niektoré tehotné ženy zjesť, tak sa vôbec nečudujem, že 90 percent z nich má zápchu 🤔
@wena ja sa stravujem tiez zdravo velmi si davam pozor ale takto som papala aj pred tym .nemusim vobec lepok ani laktozu a poslednych 5 mesiacov aj maso mi smrdi takze ani to nepapam....ale neustale mam chut na cviklu tuniak , losos ...🤔😄 ako tak rozmyslam mozno zmena stravy mi pomohlo otehotniet 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nie nemala som zápchu