Mali ste počas tehotenských nevoľností aj lepšie dni?

mishaella1984
18. mar 2015

Pýtala som sa to aj v otázke ale tam sa nedá viac pýtať, nedovolí to další príspevok ta ešte tu..

Ja som podla prvého dňa posl.m. dnes prvý deň 6TT. Včera som si robila ešte digitalny test a tam som mala 3+. To je podľa dňa od oplodnenia. Čo by cca aj sedelo, presný deň neviem ale zhruba može byť.
Posledné dni mi býva zle, našťastie nevraciam.. zatiaľ. Aj keď rada by som. 🙂 Nie že by som si to nejako užívala ale vraj to je dobrý znak. 🙂 Ale dnes mi ráno nebolo nič. Prsia síce bolia ale už boleli pred M viac. Ale sú pevnejšie.
Nie je to ale na nevoľnosti skoro? AK teda od oplodnenia ešte len budú 4 týždne?
K lekárke idem buduci tyzden. Bola som minulý ale iba na vstupnej prehliadke kde mi robila aj cyto aj vnutorne sono, ale ešte nebolo vidieť nič, prisudzujem to podla toho posledného testu aj tomu že od oplodnenia vtedy boli možno len 2 tyzdne a nieco a to asi ešte nemože byť vidieť nič.. neviem.
Ale už sa snažím negugliť, lebo toľko je článkov o MA a spontannom, že si to nechcem ešte nebodaj privolať, keďže veľa šťastia v živote nemam a tu by som ho konečne chcela mať.

Môžu byť nevoľnosti nepravidelné?Že jeden den ano a druhý nie a tak striedavo? Alebo že raz ráno, inokedy prídu neskôr?
Dávam si na seba pozor, aby som sa aj nestresovala, čo pri niektorých ľudoch v práci ide len veľmi ťažko.
A ešte jedna otázočka.. Teda dve. 🙂
Može prvé týždne byť pocit pichania vo vaječníku prípadne podbrušku?
A kedy asi (u prvorodičky) zvykne začať rásť?
Ja ešte nemam prakticky žiadne len takú bežnú vypuklinku, ale to aj ked sa viac najem mávam.

Ďakujem za skúsenosti a odpovede. 🙂

miculiatko
18. mar 2015

@mishaella1984 nooo takze pekne po poriadku. V prvom rade gratulujem k tehu a naozaj ako pises ziadny stres ani panika pretoze s dietatkom si prepojena a vsetko to na neho vplyva. Co sa tyka nevolnosti...kazda z nas sme ina a inak pocitujeme a prezivame pociatky tehu. Nepravidelnost nebolnosti je uplne normalna. Niektore kocky ju nemaju vobec pocas celeho tehu niektore len prvy mesiac pripadne prve tri mesiace dalsim babam moze byvat zle az v druhej polovici tehu. Je to velmi individualne. Dokonca nevolnosti mozes pocitovat hlavne rano alebo vecer v tom horsom pripade cely den v tom najlepsom vobec. Ja osobne nevolnosti nemam len sa mi parkrat stalo ze mi nezapasovala nejaka potravina (raz to bola paprika potom nrkva v polievke ci kapustnica a ked som sa vygrcala mohla som jest dalej uplne normalne.) Ina kocka ti napise svoju skusenost ktora bude ina no to neznamena ze aj u teba to tak musi prebiehat.
co sa tyka rastu bruskaaa. Hovori sa ze prvorodicky maju brusino mensie v skorsich stadiach tehu ako viacrodicky no tiez to nie vzdy plati. Ja som prvorodicka a brusko sa mi puci pekne postupne a mam ho ako hociktora ina tehulka. Zavisi to na stavbe tela vyske vahe...ale na konci tehu budes mat brusko ako balon. To je iste. Teda no stress ak ti nahodou bude rast pomalsie alebo rychlejsie ako inym kockam. Lebo aj babatka sa kazde vyvija rozne. Odporucam ti pridat sa do skupinky mamiciek cakateliek ktore maju termjn v rovnakom mesiaci ako ty a tam si budete moct spolu porovnavat bruska a rozpravat sa o veciach ktore mate spolocne. (Ked si das do profilu termin kedy cakas babo tak by ta to malo autimaticky hodit do tej skupiny) dufam ze som pomohla

lenusmm86
18. mar 2015

ahoj ja som mala nevolnosti az do 6 mesiaca...a boli fest nepravidelne...niekedy som uz len utekala hore schodmi ani dvere nestihla zavriet a uz som vracala...a tak postupne to preslo...rano som vzdy jedla celozrne chlebiky este v posteli zevraj zaberaju a aj zabrali..inak by som ani do prace nedosla...🙂 a tak potom ranne nevolnosti presli na obednajsie kedy som si musela delit obed na casti..najprv polievka a za hodku druhe jedlo..a ked uz som aj s tym vypiekla tak som zacala vracat vecer..ale pomahali mi aj dnes mi pomahaju ked mi je tazko na zaludok sumienky a to iskra, bystrinka, perlinka...sa ti odgrcne a fungujes...a maju aj dost enzymov...cize...odporucam...🙂 a dnes mozem povedat ze uz mam aj lepsie dni...nevolnosti presli a za par tyzdnou je tu drobec...🙂 oplatilo sa vydrzat...🙂 pekne tehulkovanie...🙂

karkulka16
18. mar 2015

na tejto stranke najdete vela vyskusanych vitaminov a mineralov, ktoré sa uživaju počas tehotenstva a maju pozitivny účinok.
http://www.vitaeshop.sk/action/Affiliate/setAcc...

katuska2709
18. mar 2015

Ja som práve v 12T2D a nemala som ani jeden jediný deň nevoľnosti. Akurát ma naplo, keď som si zohriala špagety z predchádzajúceho dňa a cítila som, že mäso v nich je už pokazené. Ešte ma pár krát naplo, keď som ich vysypávala do záchoda, ale nakoniec som ani nevracala. A od vtedy nič.

V piatok idem na NT a som zvedavá na malé, či je v poriadku (a či tam ešte je :D ) lebo od prvej poradne nič nepocitujem a okrem toho, že nemám menštruáciu a tehotenstvo mám na papieri, by som ani neverila, že som tehotná, kedže ani bruško ešte nemám, aspoň nie väčšie ako zvyčajne 🙂 . Tak dúfam, že je všetko ako má :D

vivi61
18. mar 2015

ahoj, ja som v 19 tt a vracala som ešte aj dnes ráno. cca do konca 12 tt to bolo strašné, niektoré dni menej, iné viac. nedalo sa mi odsledovať čo mi vadí a čo nie. vadilo mi asi všetko. 🙂 do 6 tt som však ani ja nemala žiadne nevoľnosti, potom to prišlo. ukľudnilo sa to po tom 12 tt na frekvencii každé ráno. 🙂 a asi tak od 16 tt sa to začalo lepšiť a mám už aj dni bez nevoľností. tak čakám a dúfam, že zmiznú úplne.aj keď občasné ranné sa dajú zvládnuť. čo sa týka toho pichania, na začiatku som to mala aj ja. bábo sa uhniezďuje a maternica si tiež zvyká. a také tehotenské bruško mi vykuklo asi až v 15 tt. a teraz už pekne vykúka a drobec sa mrvká. 🙂

pocahontas88
18. mar 2015

Od 6 tt tehotenstva mi zacali nevolnosti,niekedy len rano,niekedy pol dna doobeda,inokedy poobede a trvalo to do 17. tt,ni mala som aj dobre dni ked mi cez den ani raz nebolo nevolno,ake tak to mohlo byt jeden den z tyzdna,pichanie som obcas mala tiez a brusko vykuklo asi tak okolo 20 tt ze realne,inak to vyzeralo,ze som mm zjedla obed 🙂

emily441
19. mar 2015

Mne zacali nevolnosti okolo 7tt, dovtedy som mala len to pichanie a tahanie v podbrusku. Do cca 8tt+4 mi bolo len nevolno, vzdy rano, ked som vstala a vecer okolo 7mej, vobec som nevracala a pomahalo mi jest malicko ale casto. A mentolky a zazvorovy caj a suchy kreker este v posteli. No teraz sa mi pohorsilo, mavam migreny a vraciam, hlavne z cistej vody a z toho zazvoroveho caju ☹ Takze ja momentalne cakam kedy to prejde 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre