Malá veľkosť plodu na konci 8. týždňa

5. jan 2023

Ahojte som po ivf aktualne som 7+6 a zajtra zacinam 9tt. Dneska som bola na sone velkost plodu ma 11,5mm. Ako moc je maly? Mal to tak niekto podobne? Srdiecko krasne bije, dneska som si ho dokonca aj vypocula. Podla velkosti to vychadza na 7+2 takze som o par dni pozadu. Od zaciatku tehotenstva rastie tak pomalsie napr minuly tyzden utorok mal plodik len 2,9mm (vtedy este nebola akcia srdiecka), ale odvtedy poriadne podrastol takze aspon to ma trochu upokojuje ale zas od minulej kontroly co bola tuto nedelu podrastol len ani nie o 3mm. Od minuleho tyzdna aj spinim a mam aj hematom takze chapete moje obavy. Niekedy myslim na to najhorsie. Dneska na kontrole mi dr povedal, ze by to malo byt vsetko v poriadku a k velkosti plodu sa nevyjadril. Viem, ze je to stale tak 50/50, ale nechcem prist o nase vytuzene babatko.

anjelicek26
5. jan 2023

7+2 a 7+6 je rozdiel kolko, 1-2mm? Ono sa to na zaciatku blbo mera, posunie to kusok a iny vysledok, dolezite je, ze krasne bije srdiecko, na zle proste nemysli...stres ti neprospieva...

kayyaa
5. jan 2023

Je to rozdiel 3mm...to sa naozaj nestresuj, moze to byt odchylka merania...taketo odchylky su uplne bezne a nic neznamenaju...ved inak krasne rastie, srdiecko bije, podla dr je vsetko ok, tak sa tes😊 ak budes vsetko takto analyzovat, tak sa do konca tehotenstva zblaznis🙈😊

deti95060810
5. jan 2023

kašli na veľkosť, hlavne že bije srdiečko...

mimibabybell
5. jan 2023

@anjelicek26 áno presne súhlasím a navyše ani tie soná nie sú úplne úplne dokonale presné... Najmä sa nestresuj 🙏 a ešte troška treba počkať 🙂

veselo_neveselo
5. jan 2023

Ak bije, tak je to dobre 🙂 Snaz sa byt pozitivna, a tych par tyzdnov ti ubehne ako voda. Drzim palce!

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre