Mala ste niektorá v tehotenstve problém so štítnou žľazou?

michaelatomankova
11. jún 2019

Ahojte žienky, mamičky, tehuľky 🙂
Mám na vás otázku, možno prosbu o radu. Som na konci 1.trimestra tehotenstva a lekár mi zistil, že mám zvýšené výsledky zo štítnej žľazy, síce nie o moc, ale samozrejme ma poslal endokrinológovi ( norma 2,5 , ja mám 3,07 ) . Asi chápete, že ako nastávajúca mamička mám obavy o dieťatko, aj keď som už navštívila endokrinológa, ale výsledky ešte nemám.
Chcela by som sa Vás spýtať či ste mala niektorá takýto problém počas tehotenstva a ako ste ho riešili.
Ďakujem za rady 🙂

hennyinnsbruck
11. jún 2019

Nemusíš mať vôbec obavy... Brala som pred tehotenstvom Euthyrox, najprv bolo počas tehotenstva vše ok, štítna sa mi potom zvýšila tak sme zvýšili dávkovanie a vše bolo ok... Urcite sa nemusís strachovat 😉😉😉

similaposova
11. jún 2019

Mne bola na začiatku tehotenstva zistená znížená činnosť štítnej žľazy tiež hneď na endokrinológiu a celé tehotenstvo som brala Euthyrox 50 mikrog beriem doteraz čiže aj po pôrode a chodím pravidelne na kontroly...v tehotenstve som sa pýtala na potrebu brat tento liek a od endokrinologa mi bolo povedané že je to potrebné kvôli vývoju nervovej sústavy bábätka...takze moja rada je riadiť sa pokynmi endokrinologa môj maly už ročný je zdravý a nič mu nechýba

ladybug138
11. jún 2019

Ahoj, ja cele tehotenstvo uzivam euthyrox, ja som mala problemy uz skor a keby som neuzivala lieky, tak asi ani neotehotniem, resp. nedonosila by som, tak mi to prezentovali, ale nasadili lieky a vsetko je ok, do 28tt som chodila na kontroly, zvysovali mi davky, teraz so 34tt a uz mam stalu davku do porodu a pt vysadit... Tehotenstvo dost zhorsuje vysledky stitnej, ale urcite to bude v poriadku, je to velmi frekventovane tento problem, drzim palce ☺️

similaposova
12. jún 2019

Táto súvislosť s neplodnostou s štítnou žľazou bola prezentovaná aj mne ale až po pôrode...každopádne otehotnieť som nemala problém

braute
17. jún 2019

@similaposova áno,neplodnosť môže súvisieť so šž.... má vplyv na ovuláciu..častokrát niektoré ženy potrebvujú lieky až po otehotnení,je to preto,že hormony šž sa už za bežných podmienok podielaju na novotvorbe tkanív.. a v tehotenstav ked beží embryogeneza tak je tá spotreba hormonov omnoho väčšia ,. a kedže si ju nestiha doplniť samotná šž, je potrebnú to doplniť liekmi. preto ak pred otehotnenim žena lieky nepotrebovaal zrazu ich potrebuje (platí hlavne pre tie ktoré majú pozitivne protilátkyx ATg TPo, teda autoimunitné ochorenie) ,ak bola žena nastavená na liečbu tak v gravidite ju následne potrebuje zvýšiť o 30-.50%.vždy to závisí od hladiny TSH. je to individuálne ,lebo každá má svoje rezervy nieklde inde.neplatí to paušálne.

ladybug138
17. jún 2019

Ja mam autoimunitne ochorenie stitnej zlazy... Najskor som neuzivala nic, ale lekarka povedala, ze az bueem tehotna mam hned prist.. Kedze u nas je endokrinologicka len 2 dni v tyzdni, isla som radsej skor a povedala, ze planujem otehotniet, lebo som nevedela ako budem moct prist.. Dala mi Euthyrox 25, mesiac som brala, potom som otehotnela hned na prvykrat, takze ja s neplodnostou tiez nemam skusenost, ale ktovie, ci prave lieky to neurychlili

zuzan29
25. sep 2019

@michaelatomankova
Mne sa tiez objavila stitna zlaza v tehotenstve minuly rok, uz mam krasne 8mesacne baby. Akurat tehotenstvom sa problem stitna zlaza nekonci, preto Skus hladat uz teraz alternativne metody ako brat Co najviac vitaminov a pod. Kojace matky moc vela veci nemozu kvoli mlieku, su oslabene a moze sa stat ze vysledky sa zhorsuju, a uz teraz musim brat vyssiu davku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre