Magnézium v tehotenstve a nevoľnosti

lenya456
2. dec 2017

Ahojte, prosim vas o vase skusenosti s magneziom. Som v 9tt a v 5tt mi doktorka dala magnezium...moja reakcia nan bola velmi silna v podobe maximalnych nevolnosti ajked predtym nic. Vysadila som ho a bolo dobre. Teraz cca v 8 tt mi dala zasa magnezium no sumive, tak ze to skusim a opat neprimerana reakcia. Avsak vsade sa pise ake je vyborne ako pomaha a vela prospesnych veci okolo toho. Zial jaho nrmozem uz ani citit. Nikde som nenasla zeby sa toto niektorej dialo. Mam celiakiu a spomalenu stitku...ak by to s tym nejaksuviselo. Stretol sa s tym niekto? Mrzi ma ze takto moje telo reaguje ked je tak vyborne 😞

lavieenrose
2. dec 2017

nechapem naco ti ho doktorka davala..zvacsa sa bere roti preeklampsii alebo ked tvrdne brucho

emao
2. dec 2017

nemusi sa brat len vtedy..ja tiez nemozem magnezium, neviem uz preco, to bolo este pri prvom tehotenstve, ale myslim ze sestricka mi spominala, ze magnezium znizuje cukor a ja mam bez tak nizky, ale nie som si ista..ani som ho nebrala, neviem ako by mi bolo po nom..

3petka
2. dec 2017

@lenya456 Ahoj mna po ňom strašne pálila záha. Takze som ho vôbec nebrala nakoľko som ho ani nepotrebovala len mi ho doktor dal aby som ho brala. A nik nevie prečo. No keď už som bola v šiestom mesiaci mala som v noci kŕče v litkach tak aj keď som nechcela musela som si dať lebo to bolo neznesiteľne, stále má pálila záha ale radšej to ako kŕče. Ako náhle kŕče prestali prestala som ho užívať a už potom bolo dobre.

lenya456
autor
2. dec 2017

Dievcata, dakujem vam za nazory a skusenosti. Potesili ste ma. Pokial nebudem mat vazne komplikacie, nebudem ho jest/pit.

canerko
2. dec 2017

Ja som ho dostala kvoly krcam v nochach ale kazde rano som mala hnacky tak som ho vysadila.Jednoducho som musela trpiet kym nepreslo same

pininka
2. dec 2017

Aj ja by som bez neho v tehu nemohla byt, take krce v nohach som mala,ale brala som ho az od druheho trimestra,aj to mi doktor kazal aspon 5 denne, ja som mohla max 2, lebo sa mi nahromadilo v tele a mala som v kuse hnacky. A detska doktorka mi vravela,ze nieje dobre ho brat dlhodbo,lebo dieta si nanho navykne a potom po porode su deti placlive,lebo maju akoby abstinencne priznaky. Neviem co je na tom pravdy.

lorela
2. dec 2017

@lenya456 Zase az take vynikajuce nie je a v tehotenstve moze mat dokonca tiez negativne ucinky. Nemusis az tak banovat 😉.
V pripade, kedy ho naozaj potrebujes uzivat, lekar ti ho bude vediet nahradit niecim inym.

sorciera24
2. dec 2017

a naco ams brat voebc magnezium?...ja som ani v jednom tehotenstve zaidne magnezium nebrala!.....a to som mavala krce v nohach,a le na to mi dlaa dr. thiamin (vitamin B), ze pri magneziu by som neporodila ani do Vianoc......
nechapem celkovo, co ho vobec prespiuju......moja dr. ho teda neodporuca.......
plnohodnotna strava a bez komplikcaii, nic nepotrebujes

titimata
5. dec 2017

Mne na začiatku kazal brat len kys. Listovu, potom necháme vitamíny ak chcem a teraz magnezium kvoli krcom v nohach a v pripade vysokeho.tlaku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre